Borilni športi

Hearn poln pričakovanj: Borbo Ruiz-Joshua bo gledal ves svet

Riad, 03. 12. 2019 13.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Boksarski promotor Eddie Hearn je pred težko pričakovanim drugim spopadom Američana Andyja Ruiza mlajšega in Britanca Anthonyja Joshue dejal, da bo njuna borba v savdskem Riadu "začetek nečesa res velikega" za regijo, ki se v zadnjem času odpira zahodnemu svetu. Prenos boste lahko na VOYO spremljali v soboto od 17. ure naprej.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Stadion zgrajen samo za njun dvoboj
    02:03
    Iz 24UR: Stadion zgrajen samo za njun dvoboj
  • Anthony Joshua je v Sheffieldu spregovoril o zadnjih vtisih pred odhodom v Savdsko Arabijo
    00:49
    Anthony Joshua je v Sheffieldu spregovoril o zadnjih vtisih pred odhodom v Savdsko Arabijo
  • Promotor Eddie Hearn o pripravljenosti Anthonyja Joshue pred drugo borbo z Andyjem Ruizom Jr.
    00:30
    Promotor Eddie Hearn o pripravljenosti Anthonyja Joshue pred drugo borbo z Andyjem Ruizom Jr.

Savdska Dirija na obrobju glavnega mesta Riada bo v soboto gostila boksarski spektakel svetovnih razsežnosti. Promotor Eddie Hearn napoveduje, da si bo povratni dvoboj med njegovim varovancem Anthonyjem Joshuo in Andyjem Ruizom Jr. ogledal "ves svet". Britanec in Američan, ki je favoriziranega tekmeca junija šokiral v newyorškem Madison Square Gardnu, sta že na prizorišču, kjer bo Ruiz po lastnih besedah skušal "še dodatno spisati zgodovino" in obraniti težkokategorne pasove verzij WBA, IBF, WBO in IBO.

"V regiji vlada ogromno navdušenje. Morate vedeti, da velikih boksarskih obračunov Savdska Arabija ne dobi. Zdaj so dobili največjo borbo svetovnega boksa in to bo spremenilo veliko reči," je SNTV citiral Hearna, ki vneto pričakuje dvoboj, ki so ga poimenovali "Clash On The Dunes" (Spopad na sipinah, op. a.). Prav sredi sipin oziroma dirijske oaze raste ogromen zabaviščni center, središče katerega je zaenkrat dvorana Diriyah Arena.

Hearn (v sredini) med Joshuo (desno) in Ruizom Jr.
Hearn (v sredini) med Joshuo (desno) in Ruizom Jr. FOTO: Twitter

'To je pravo boksarsko prizorišče'
"Spremenili se bodo vsi vidiki športa, najverjetneje tudi raven sodelovanja v športu v Savski Arabiji. Načrt pa je tudi v ozadju tega dogodka, da bi oni začeli vlagati v mladinske pogone tukajšnjega športa. Zato se čutim privilegiranega, res, ker so za vlaganje izbrali naš šport. Izvrstna priložnost je za Anthonyja Joshuo in Andyja Ruiza, da začneta nekaj res velikega v tej regiji," je nadaljeval Hearn.

"V tem trenutku se borci prihajajo borit sem in, jasno, dobijo tudi lepo nagrado. A vidimo se, kako bomo tudi v prihodnje prihajali sem, to je pravo boksarsko prizorišče. Veste, ni tako, kot da ta država ne prireja veliko športnih dogodkov. Mislim, da imajo praktično enega na teden. Mega dogodke. Zato je bilo fantastično poslovati z njimi. In res sem poln pričakovanj. Mislim, da bo v soboto norišnica, popustile bodo vse zavore. In mislim, da bo gledal ves svet. Mislim, da obstaja vtis, češ: 'Kaj pa vedo o boksanju?' Imajo televizije, imajo internet, saj sledijo športu. Vsi vedo, kdo je Anthony Joshua. Vsi so gledali prvo borbo in imajo srečo, da so dobili povratni dvoboj."

Andy Ruiz vs Anthony Joshua II

Bolelo ga je
O svojem varovancu Joshui, ki je pred borbo pod precejšnjim pritiskom, je Hearn še povedal, da je bil po porazu v New Yorku povsem poklapan, a da je kmalu spet začel spominjati na borca, ki je kot velik talent s slovitim promotorjem toliko let nazaj podpisal prvo pogodbo.

"Naj vas ne preslepi roka prek rame in spoštovanje, ki ga izkazuje Andyju Ruizu. Samo zato, ker ni imel dolgega nosu in se kujal ter stekel iz ringa, še ne pomeni, da ga znotraj ni bolelo. Zelo je bil razočaran, ker je izgubil," se je prve borbe v New Yorku spomnil Hearn.

'Obeta se triler'
"To je uporabil kot navdih, da bi postal dvakratni prvak težke kategorije in se poskušal še izboljšati," je nadaljeval podjetni Anglež. "Vse od tedaj, ko je enkrat to dobil v glavo, je ekstremno osredotočen (...) Takšnega 'AJ-ja' si želim, takšnega se spominjam, ko smo z njim prvič popisali pogodbo. A včasih je zelo težko, saj izgubiš to ostrino, ko te ljudje zgolj trepljajo in govorijo, da si največji. Zdaj imate ljudi, ki vanj dvomijo, zdaj imate ljudi, ki ga kritizirajo. Zato je zdaj ta element, ko je s hrbtom pred zidom in ko je takšen, je nevaren. Priprave pa ne bi mogle potekati bolje. V izvrstni formi je. Izvrstna je tudi njegova miselnost. A borba bo zelo, zelo težka. Obeta se triler."

Dodal je še: "Ni mi mar za pritisk, ker mi je precej všeč, ko je pod pritiskom, ker mislim, da je takrat pravi. Ko pa govorite o 30-letnemu moškemu, ki je imel 24 borb in izgubil proti enemu moškemu ter dvakrat združil svetovne naslove v težki kategoriji ... Ima še veliko prostora za izboljšave. Vedno boljši je. Zato ga še ne odpišite, toda mi o porazu niti ne razmišljamo. Po mojem mnenju ima prihodnost, če zmaga, izgubi ali pa če bo neodločeno. Edina reč, ki je pomembna zdaj, je zmaga, samo na to je osredotočen."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Profesormarck
04. 12. 2019 17.01
-3
A.J. je sam šminker,tudi v drugo jih bo fasal...oba pa pospravi najboljši ta hip-Wilder !
nejembureka
03. 12. 2019 19.34
+0
Ruiz KO v prvih 7 rundah. Joshua se v pol leta ni naučil taktike boksa.
bus303
03. 12. 2019 19.28
+0
Verjamem v Ruiza. Prvič ni bilo naključje, štirikrat sigurn ne. Stresu ga bo spet, upam da močno.
KiNgKoNg
03. 12. 2019 17.59
+3
Ves svet? Ne si laskati.
BELAN
03. 12. 2019 16.59
+6
Zdaj bo dobil debelinko z obrestmi....
HUSO BOSS
03. 12. 2019 16.44
+2
Joshua ga bo pojedu k keks