Borilni športi

Hearn potrdil: Joshua in Fury avgusta v Savdski Arabiji

London, 11. 05. 2021 18.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je Anthony Joshua rojaka Tysona Furyja na Twitterju pozval, naj od besed preide k dejanjem, je Joshuov zastopnik Eddie Hearn za Sky Sports potrdil, da se bosta težkokategornika med seboj pomerila v avgustu v Savdski Arabiji. V igri sta dva datuma, in sicer 7. in 14. avgust, uradno potrditev pa naj bi dobili v prihodnjih dneh.

Eddie Hearn je razkril vse karte.
Eddie Hearn je razkril vse karte. FOTO: AP

Saga o morebitnem dvoboju med Anthonyjem Joshuo in Tysonom Furyjem se vleče že nekaj let. V ponedeljek je prvi z objavo na Twitterju nakazal, da se nekaj vendarle premika v pravo smer. Zapisal je namreč, da so navijači tako enega kot drugega siti govoric, in dodal, da je namesto besed napočil čas za dejanja, ob tem pa je v objavo označil tudi Furyja. 

Promotor Eddie Hearn, ki je v svetu boksa najbolj poznan kot Joshuov zastopnik, je za Sky Sports potrdil, da se urejajo še zadnje podrobnosti in da bo do težko pričakovanega spopada skoraj zagotovo prišlo v avgustu. Obračun naj bi se odvil 7. ali 14. v tem mesecu. 

"Slabo varovana skrivnost je, da bo spektakel gostila Savdska Arabija. Če sem iskren, vam to lahko kar potrdim. Bob Arum (Furyjev zastopnik v ZDA, op. a.) je o tem že govoril. Organizatorji bodo isti kot na povratnem obračune Joshue in Andyja Ruiza, ki je bil spektakularen dogodek. Anthony pozna te ljudi in jim zaupa. Doslej so izpolnili vse dane obljube, zato ne dvomimo v njih," se optimistično nadeja Hearn. 

Anthony Joshua je nazadnje po devetih rundah ugnal Kubrata Puleva.
Anthony Joshua je nazadnje po devetih rundah ugnal Kubrata Puleva. FOTO: AP

Fury je bil nazadnje v ringu lani februarja, ko je Deontayju Wilderju na povratnem dvoboju preprečil, da bi prišel do šampionskega pasu po verziji WBC. Joshua na drugi strani je bil zadnjič aktiven decembra, ko je proti Kubratu Pulevu brez težav ubranil pasove WBA, IBF in WBO. 

"Videl sem, kaj je 'tvitnil' Joshua. Dovolj ima. Navijači imajo dovolj in tudi vsi ostali imajo dovolj. Smo v fazi, ko ljudje postajajo jezni. A na srečo je dogovor sklenjen," je razkril Hearn in dodal: "Urejamo še zadnje podrobnosti. Pogodbo smo dobili na mizo v petek in jo še isti dan poslali nazaj. Pripravljeni smo." 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.