Borilni športi

Hearn se ne predaja: boksarske dvoboje želi gostiti na domačem vrtu

London, 16. 05. 2020 12.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Znani boksarski promotor Eddie Hearn je razkril načrte za organizacijo dvoboja, v katerem bi se pomerila Britanec Dillian Whyte in Rus Aleksander Povetkin. Vse lepo in prav, če ne bi Hearn, ki zastopa tudi svetovnega prvaka v težki kategoriji Anthonyja Joshuo, za prizorišče dogodka izbral kar vrt domačega posestva.

Hearn (v sredini) ob Povetkinu (desno) in Joshui na angleškem reprezentančnem stadionu Wembley.
Hearn (v sredini) ob Povetkinu (desno) in Joshui na angleškem reprezentančnem stadionu Wembley. FOTO: AP

Vplivni boksarski promotor Eddie Hearn je za organizacijo prihodnjih dvobojev za naslov svetovnega prvaka ponudil svoje posestvo v Brentwoodu, je poročal britanski Daily Mail. V štirih zaporednih sobotah bi gledalci prek TV-zaslonov lahko pospremili skupno kar 20 obračunov, na družbenih omrežjih pa je Hearn dvignil temperaturo in razkazal več kot 60.000 kvadratnih metrov veliko posestvo ob zvokih pesmi Neila Diamonda, Sweet Caroline, ki je zvesta spremljevalka največjih boksarskih spektaklov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na prizorišču bi bilo okoli 80 do 90 ljudi, dela pa bi lahko bila končana do sredine julija, dodajajo. In cena? Preureditev Hearnove zelenice bi stala milijon funtov (okoli 1,11 milijona evrov), trdijo, omenjajo pa možnost spopada britanskega "težkaša" Dilliana Whyta z Rusom Aleksandrom Povetkinom za začasni pas kategorije WBC.

'To je ogromna misija'
"Samo predstavljajte si. Poletje je, hiša je povsem razsvetljena, lahko vidite (londonsko finančno četrt, op. a.) Canary Wharf v daljavi in nebo razsvetli ognjemet," je svojo vizijo Daily Mailu razkril Hearn. "Nato se sprehodiš čez hrib za velik dvoboj Whyta ter Povetkina na moji zelenici. Boksanje za naslov svetovnega prvaka na mojem vrtu? Oh, to pa lahko. To je ogromna misija. Našo bazo tukaj bomo spremenili v zunanje prizorišče za boksanje v živo, z velikim baldahinom, ki bi stal sredi vrta in ringom, ki bi gledal na London. Gradimo slačilnice za borce, pripravljamo prostor za sprehod do ringa, ugotavljamo pa, kako bi lahko vse skupaj pripravili s kar najmanjšim številom ljudi. Pogovarjamo se z bližnjim hotelom, da bi ga lahko zavzeli vsak teden. Delovalo bo tako, da bodo vsi udeleženci - borci, njihove ekipe, tisti, ki skrbijo za prenos šli v hotel v torek in borec bo s svojo ekipo šel na testiranje v hotel," je še povedal. 

"Šel boš notri, se testiral, dobil ključ od sobe in šel neposredno v sobo, kjer boš čakal, dokler ne dobiš rezultatov testiranja. Če so rezultati nedvoumni in bodo na voljo v 24 urah, bo borec ostal v svoji sobi, dokler ne bo dobil klica naših zdravnikov, najverjetneje v sredo, in sporočili mu bodo rezultate. Če so pozitivni, bodo nemudoma zapustili hotel. Če niso, potem bodo lahko zapustili svoje sobe in sodelovali pri obveznostih, povezanih s tednom pred borbo, vse z upoštevanjem socialnega distanciranja," je sklenil Hearn.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dinho8O
16. 05. 2020 13.14
+3
Kak bi se jaz tu fural s kosilnico. Hebes beton.