Borilni športi

Hearn trdi: Dogovorjeni smo za največji boksarski dvoboj

London, 15. 03. 2021 17.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Promotor Eddie Hearn je izjavil, da sta se tabora britanskih boksarskih šampionov Anthonyja Joshue in Tysona Furyja dogovorila za obračun za naslov nespornega vladarja težke kategorije.

Po besedah Eddieja Hearna se morata Anthony Joshua in Tyson Fury pred težko pričakovanim spektaklom, do katerega nas očitno še nikoli ni ločilo tako malo ovir, dogovoriti le še za prizorišče in datum. 31-letni Joshua bi proti leto starejšemu rojaku branil pasove po verzijah WBA, WBO in IBF, medtem ko bi se Fury v ring podal s pasom WBC.

"Vsi deležniki so zdaj podpisali pogodbo in v naslednjih nekaj tednih bomo trdo delali, da potrdimo prizorišče in datum za največji boksarski dvoboj," je v ponedeljek za Sky Sports pompozno najavil Hearn.

Tyson Fury (na fotografiji desno) se je v zadnjih letih dvakrat odmevno spopadel z Američanom Deontayem Wilderjem.
Tyson Fury (na fotografiji desno) se je v zadnjih letih dvakrat odmevno spopadel z Američanom Deontayem Wilderjem. FOTO: AP

Prvi 'nesporni prvak' po Lennoxu Lewisu
Fury je sicer v petek odmevno dejal, da je prekinil treninge, saj da dogovor za obračun "ni niti blizu". Hearn je v ponedeljek za ESPN tudi povedal, da si želijo v naslednjem mesecu izbrati oziroma tudi uradno potrditi prizorišče. Ponudb naj bi bilo celo devet, omenil pa je Bližnji vzhod, Azijo, vzhodno Evropo in Združene države Amerike.

V vsakem primeru bi morebitni obračun Otočanov poskrbel za epizodo v boksarski zgodovini, saj bi se v težki kategoriji borca prvič pomerila za vse štiri pasove. Zadnji nesporni prvak težke kategorije je bil še en Britanec, Lennox Lewis (od leta 1999 do leta 2000), saj je moral prej vsak boksar, če je želel biti nesporni vladar kategorije, v svoji posesti imeti tudi pas po verziji WBO.

Joshua je nedavno prepričljivo opravil s Pulevom (oba na fotografiji).
Joshua je nedavno prepričljivo opravil s Pulevom (oba na fotografiji). FOTO: AP

Fury še brez poraza, Joshua na največji šok v karieri odgovoril z zanesljivima zmagama
Joshua je od 25 dvobojev v profesionalni karieri zmagal 24-krat, samo junija 2019 ga je presenetil Američan Andy Ruiz mlajši, ki mu je vzel tri šampionske pasove. Decembra istega leta je bil Joshua veliko zanesljivejši in je premagal tekmeca mehiških korenin, nato pa je decembra nokavtiral tudi obveznega izzivalca, Bolgara Kubrata Puleva.

Fury po 31 obračunih med profesionalci še ne pozna poraza, je pa bil leta 2018 dvakrat v nokdavnu v obračunu z Deontayem Wilderjem, po remiju pa je Američana februarja 2020 premagal in mu odvzel WBC-pas. Fury je osvojil pasove WBA, IBF in WBO, ko je leta 2015 premagal dolgoletnega vladarja težke kategorije Vladimirja Klička, a je nato njegova kariera utrpela nekaj krepkih udarcev zaradi boja z depresijo in drogami, medtem ko je prestajal tudi dveletno kazen zaradi zlorabe nedovoljenih poživil.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Suma
18. 03. 2021 14.55
Fury ma sam visino, doseg pa moc. Tehnike v napadu nima nobene. Udarci so kr neki. Sam mahanje. Al nekje pac morajo pristati in tu pride do izrsza dolga roka. Joshy ga bo oredelu u klobaso
poper00
15. 03. 2021 19.05
+5
Nisem še videl človeka z bolj napačno postavo kot Fury ampak tudi boljšega boksarja ne.Ne bom govoril o Aliju,Tysonu ampak današnji dan je Fury edini .ki res ve boksat.
mr.puff puff
15. 03. 2021 19.14
+4
Dejanasko..njegovo izmikanje udarcev je noro
mr.puff puff
15. 03. 2021 18.46
+3
Fury ga bo zmleu
CityApp Cmart Cities
15. 03. 2021 19.48
+1
Zmlel ga ne bo, ga bo pa z lahkoto premagal po točkah.