Borilni športi

Holloway znova na zmagovalnih tirnicah: v petih rundah boljši od Allena

Kansas City, 16. 04. 2023 09.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za ljubitelji in ljubiteljicami mešanih borilnih veščin je še en zanimiva noč onkraj Atlantika. Na borilnem spektaklu UFC on ESPN 44 je namreč v glavni borbi izkušeni Max Holloway v petih rundah po soglasni sodniški odločitvi premagal sicer odličnega Arnolda Allena, za katarega je to bil sploh prvi poraz pod okriljem organizacije UFC. Vse borbe si lahko kot vselej znova ogledate na VOYO.

Po tretjem porazu proti Alexandru Volkanovskemu Max Holloway ni okleval (pre)dolgo in se dogovoril za zahteven obračun proti odličnemu borcu Arnoldu Allenu. Mnogi so pričakovali podoben epilog borbe za Hollowaya kot proti že omenjenemu Volkanovskemu, a je bil to račun brez krčmarja.

V precej zanimivi borbi sta se borca izmenjevala v odličnih udarcih. Če je Allen odlično krenil v dvoboj in z nekaj nizkimi udarci preprečil Hollowayu, da razvije protinapad, pa je slednji že ob koncu prvega runde pokazal, kako pomembne so izkušnje v težkih trenutkih. Allenova levica je močno in natančno merila proti tekmecu tudi na začetku druge runde, a mu je Max vračal na podoben način. Z močnimi in natančnimi ročno-nožnimi izmenjavami udarcev je uspel vzpostaviti ravnotežje in nekoliko "umiriti" Allena.

Max Holloway je po soglasni sodniški odločitvi slavil zmago proti Arnoldu Allenu.
Max Holloway je po soglasni sodniški odločitvi slavil zmago proti Arnoldu Allenu. FOTO: UFC

Holloway je v tretji rundi deloval najbolje v tej borbi. Bil je "lahek" na nogah, medtem ko so se pri Allenu začeli kazati prvi znaki utrujenosti. Bogate izkušnje Hollowayja so najbolj prišle do izraza v predzadnji, četrti rundi, ko je povsem umiril nasprotnika. Za piko na i vrnitvi na zmagovalne tirnice je Hollowayju do zadnjega gonga uspelo spraviti Allena na tla, s čimer je potrdil zasluženo zmago po soglasni sodniški odločitvi (49-46, 49, 46, 48-47).  

Tudi preostale borbe so prinesle zanimive razplete. Tako je legendarni Edson Barboza sredi tretje runde s kolenom nokavtiral Billyja Quarantilla, Ion Cutelaba pa je že v prvi rundi "pokončal" Tannerja Boserja. Dodajmo še, da je Pedro Munhoz po soglasni sodniški odločitvi premagal Chrisa Gutierezza.   

Seznam vseh borb, ki si jih lahko vselej ogledate na VOYO:

Peresna kategorija: Max Holloway – Arnold Allen (zmaga Hollowayja po soglasni sodniški odločitvi: 49-46, 49-46, 48-47).

Peresna kategorija: Edson Barboza – Billy Quarantillo (zmaga Barboze z nokavtom v tretji rundi).

Poltežka kategorija: Dustin Jacoby – Azamat Murzakanov (zmaga Murzakanova po soglasni sodniški odločitvi: 29-28, 29-28, 29-28).

Poltežka kategorija: Ion Cutelaba – Tanner Boser (zmaga Cutelabe s tehničnim nokavtom v prvi rundi).

Bantamska kategorija: Pedro Munhoz – Chris Gutierrez (zmaga Munhoza po soglasni sodniški odločitvi: 30-27, 30-27, 30-27).

Lahka kategorija: Clay Guida – Rafa Garcia (zmaga Garcie po soglasni sodniški odločitvi: 30-27, 30-27, 30-27). 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kaveljc
16. 04. 2023 12.43
+1
Bravo Max. Vedno brez dkake na jeziku, upam, da bo premagal Volkanovskega. Kako je prenagal Alda itd.