Borilni športi

Hooi in Grzebyk v spopad, ki bo dal izzivalca za naslov prvaka

Varšava, 11. 05. 2023 11.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

Najmočnejša poljska organizacija mešanih borilnih veščin KSW se počasi pripravlja na spektakel leta, poimenovan KSW 83: Colosseum 2, ki ga bo 3. junija gostil Nacionalni stadion v Varšavi. Še pred tem pa bo za ogrevanje poskrbel KSW 82, ki ga bosta naslovila vselej atraktivna velteraša Brian Hooi in Andrzej Grzebyk. KSW 82 si lahko v soboto od 19.00 dalje v živo ogledate na VOYO.

KSW 82: Hooi vs Grzebyk

KSW-jeva velterska kategorija je po odhodu Roberta Soldića, ki ji je dolgo časa dominiral, dobila nov val življenja. Nedavno je dobila tudi novega prvaka. To je postal neporaženi Adrian Bartosinski, ki je v glavni borbi dogodka KSW 81 hitro opravil z Arturjem Szczepaniakom in tako pri le 27 letih dosegel še 14. profesionalno zmago. 'Bartos' bo slej kot prej potreboval novega izzivalca, zato se bosta v glavni borbi večera dogodka KSW 82, ki si ga boste lahko v živo ogledali na VOYO, pomerila drugo- in tretjepostavljeni izzivalec Brian Hooi in Andrzej Grzebyk.

28-letni 'Hooibooi' je pod okriljem poljske organizacije zbral dve zmagi in en poraz, prav vse tri borbe pa so se končale v prvi rundi, kar dokazuje, kako odprt in nepreračunljiv borec je. Štiri leta starejši in precej bolj izkušeni Grzebyk pa je pri KSW-ju zabeležil tri zmage in tri poraze ter mora nujno zabeležiti še kakšno zmago, če se bo želel še enkrat pomeriti s sedaj aktualnim prvakom Bartosinskim, proti kateremu je februarja lani že izgubil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V predzadnji borbi večera bo v KSW-jevo kletko prvič po lanskemu decembru stopil nekdanji prvak bantamske kategorije Sebastian Przybysz, ki je v svoji zadnji borbi po deljeni sodniški odločitvi izgubil šampionski pas. V kolikor bo hotel dobiti priložnost osvojiti svoj stari pas in se pomeriti proti staremu znancu Jakub Wiklaczu, pa bo moral najprej premagati izkušenega Čeha Filipa Macka, ki je v profesionalni karieri zbral že kar 45 borb.

Sebastian Przybysz THUMB
Sebastian Przybysz THUMB FOTO: Twitter

Kot vselej veliko obeta neporaženi borec Bogdan Gnidko, ki je zbral že devet profesionalnih zmag, in verjeli ali ne: prav vse je zaključil v prvi rundi. Poleg tega se lahko Ukrajinec pohvali z najhitrejšim nokavtom v zgodovini KSW-ja, ki ga je dosegel na debiju pod okriljem poljske organizacije. Tokrat se mu bo zoperstavil domačin Rafal Kijanczuk, ki se je nazadnje boril januarja, ko je v prvi rundi ustavil nemškega borca Marca Doussisa. Gnidko in Kijanczuk se nahajata na četrtem in petem mestu izzivalcev prvaka poltežke kategorije, zato bi se z zmago povsem približala borbi za naslov prvaka.

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Velterska kategorija: Brian Hooi – Andrzej Grzebyk

Bantamska kategorija: Sebastian Przybysz – Filip Macek

Poltežka kategorija: Bogdan Gnidko – Rafal Kijanczuk

Lahka kategorija: Donovan Desmae – Raul Tutarauli

Ženska slamnata kategorija: Anita Bekus – Aleksandra Toncheva

Lahka kategorija: Gracjan Szadinski – Wilson Varela

Velterska kategorija: Robert Maciejowski – Wiktor Zalewski

KSW 82: Hooi vs Grzebyk
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.