Borilni športi

Hunt vstal od mrtvih in Richmana nokavtiral z enim udarcem

Albuquerque, 19. 02. 2023 13.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
4

Prvi prenos boksa z golimi pestmi na VOYO je za nami. Borilni spektakel, ki je potekal v nabito polni dvorani Tingley Coliseum, ni razočaral. Čisto vseh deset borb glavnega dela dogodka se je končalo predčasno, v glavni borbi večera pa sta Mike Richman in Lorenzo Hunt pokazala, kako močno udarita, pri čemer se je izkazalo, da ima prvak poltežke in kruzerske kategorije bolj trdo brado.

Zamujen premierni prenos boksa z golimi pestmi si lahko kadarkoli ogledate na VOYO.

Lorenzo Hunt ostaja prvak poltežke kategorije organizacije Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC). A 40-letni borec s Floride še zdaleč ni imel lahkega dela. Do nedavno začasni prvak poltežke kategorije Mike Richman je v uvodno rundo krenil odločno in nespornega prvaka dobro zdeloval, pol minute pred koncem prve runde pa ga je z levim direktom tudi poslal v nokdavn. A Hunt se je ob sodnikovemu štetju pravočasno pobral in Richman je imel na voljo še približno 12 sekund, da delo dokonča z nokavtom. A zgodilo se je povsem nepričakovano. Hunt se je ob prvi izmenjavi udarcev z odklonom odlično izmaknil Richmanovemu desnemu krošeju in ga z desnim direktom zadel naravnost na brado. Richman, ki bo po ogledu posnetka verjetno še najbolj presenečen nad tem, kako ga je močno ranjeni Hunt nokavtiral, je lahko le nezavesten obležal na tleh kvadratnega kroga (izvirno Squared Circle).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V predzadnji borbi večera pa nekdanji izzivalec za naslov prvak UFC-jeve lahke kategorije Diego Sanchez na debiju v boksu z golimi pestmi enostavno ni bil kos nekdanjemu boksarju in nekoč tudi WBA-jevemu prvaku lahko-srednje kategorije Austinu Troutu. Slednji je Sancheza v približno sedmih minutah in pol borbe dovolj načel, da je bil zdravnik ob ogledu ran, ki so Sancheza popolnoma okrvavile, prisiljen borbo prekiniti.

Tudi drugi nekdanji član UFC-ja, ki je debitiral v kvadratnem krogu (izvirno Squared Circle), ni bil kos nasprotniku. Nekdanji profesionalni igralec ameriškega nogometa, borec v mešanih borilnih veščinah in boksar Greg Hardy je na premiernem nastopu v boksu z golimi pestmi doživel hladen tuš. Po precej izenačeni uvodni rundi je Josh Watson, za katerega je bila to tretja borba brez rokavic, precej višjega in težjega nasprotnika ranil tik pred samim koncem runde in Hardyja je rešil zvonec, ki označuje konec runde. V prvi izmenjavi udarcev v drugi rundi pa je Watson delo uspešno dokončal in Hardyja z levim krošejem nokavtiral.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za razliko od Sancheza in Hardyja pa je svoje delo dobro opravil nekdanji UFC-jev dvakratni izzivalec za naslov prvaka John Dodson. Tako kot na svojem debiju v tem športu je nekdanji MMA borec tudi tokrat z nasprotnikom opravil v prvi rundi. Jarod Grant se mu je minuto in pol dobro upiral, po nekaj zaporednih aperkatih z levico pa se enostavno ni mogel več pobrati na noge.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb glavnega dela dogodka, ki si jih lahko kadarkoli ogledate na VOYO:

Poltežka kategorija (do 84 kilogramov): Lorenzo Hunt – Mike Richman (nokavt v prvi rundi)

Velterska kategorija (do 75 kilogramov): Diego Sanchez – Austin Trout (tehnični nokavt po posredovanju zdravnika v četrti rundi)

Mušja kategorija (do 57 kilogramov): John Dodson – Jarod Grant (nokavt v drugi rundi)

Težka kategorija (teža ni omejena): Greg Hardy – Josh Watson (nokavt v drugi rundi)

Ženska slamnata kategorija (do 52 kilogramov): Jayme Hinshaw – Charisa Sigala (tehnični nokavt zaradi poškodbe gležnja v prvi rundi)

Srednja kategorija (do 79 kilogramov): Will Santiago – Noah Cutter (tehnični nokavt po posredovanju zdravnika v prvi rundi)

Lahka kategorija (do 70 kilogramov): Gaston Reyno – Daniel Vansickle (tehnični nokavt po posredovanju zdravnika v prvi rundi)

Srednja kategorija (do 79 kilogramov):  Joshua Moreno – Christian Torres (nokavt v drugi rundi)

Lahka kategorija (do 70 kilogramov): Chevvy Bridges – Kevin Croom (nokavt v prvi rundi)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ap100
19. 02. 2023 17.15
v prvi fazi bi morali kakršnokoli informiranje ter prenose tovrstnih dogodkov prepovedati - krvi željni si naj jih najdejo sami
bohinj je zakon
19. 02. 2023 15.05
-1
Težko je to gledati. Tudi nokavte. Vsakokrat pa se pomolim, da se tisti, ki je obležal - zbudi.
bossanoga
19. 02. 2023 14.08
+3
Marsikaj sem že videl in slišal, ampak še nikoli za "kvadratni krog". ""Richman, ki bo po ogledu posnetka verjetno še najbolj presenečen nad tem, kako ga je močno ranjeni Hunt nokavtiral, je lahko le nezavesten obležal na tleh kvadratnega kroga."" Hvala "novinarjem???" za "novosti".
FAUSTOS1
19. 02. 2023 14.05
+3
GLADIATORSTVO-VRAČAMO SE V TEMNE TEŠKE ČASE-tudi umor v ringu bo dovoljen.