Borilni športi

Iz tabora Eme Kozin: Poslali smo pritožbo, s Hernandezovo sledi povratna borba

Ljubljana, 11. 09. 2018 15.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
1

V taboru slovenske boksarske šampionke Eme Kozin so se pritožili na sodniško odločitev v borbi proti Irais Hernandez. Dvoboj v zagrebški Areni se je končal brez zmagovalke, 19-letna Ljubljančanka in Mehičanka pa se bosta (še letos) pomerili še enkrat.

Več videovsebin
  • Ema Kozin o borbi z Irais Hernandez
    02:55
    Ema Kozin o borbi z Irais Hernandez
  • Trener Rudolf Pavlin o borbi v Zagrebu
    04:31
    Trener Rudolf Pavlin o borbi v Zagrebu

Ema Kozin (14 zmag, 1 neodločena borba) v soboto prvič ringa ni zapustila kot zmagovalka. Trije sodniki so po desetih rundah neusmiljene borbe odločili, da v obračunu Ljubljančanke in Irais Hernandez (2 zmagi, 1 poraz, 2 neodločeni borbi) ni zmagovalke. Prvi sodnik je zmago s 96:95 pripisal Kozinovi, drugi 97:93 v korist Mehičanke, tretji pa je ocenil, da je bila borba neodločena (95:95). Srberni pas WBC in naslov prvakinje po različici WBF v supersrednji kategoriji sta tako ostala brez lastnice. V taboru Kozinove so zadovoljni s predstavo mlade slovenske šampionke, a razočarani predvsem nad delom sodnika v ringu. Slednji naj bi večkrat pogledal skozi prste Mehičanki in ji dovolil, da se je posluževala potez, ki sicer v boksarskem ringu niso dovoljene.

"Da je Ema, po sodniških kriterijih, boksala neodločeno z zelo dobro, izkušeno Mehičanko, moramo priznati, da je to lep rezultat. Seveda šampionskih pasov nismo prinesli domov. Kar se tiče same borbe moramo povedati, da smo se odločili za bolj obramben stil boksanja, ki ga Ema že dolgo ni uporabljala, a ji je uspeval. Petnajst let starejša Mehičanka je pritiskala, a kar smo nekako uspeli odbiti. Kaj se pa tiče samega točkovanja sodnikov … Seveda je normalno, če gre za šampionska pasova dveh različnih organizacij, so različni sodniki in s tem tudi kriteriji. Tudi glavi sodnik v vseh 10 rundah ni niti enkrat prekinil borbe in opomnil nasprotnico. Ko sem gledal posnetek, sem videl kar nekaj udarcev s podlahtjo in nekaj takšnih, ki so padli na zatilje. To so stvari, ki bi jih nekateri sodniki točkovali z dvema ali tremi točkami odbitka in bi kakšna runda ali dve bili na naši strani. A v vsakem primeru, neodločen rezultat je dober, a nima pike na i. Tisto piko na i pa bomo v prihodnje še zagotovo dosegli," je na novinarski konferenci povedal trener Kozinove Rudolf Pavlin.

Obračun Eme Kozin in Irais Hernandez se je končal brez zmagovalke.
Obračun Eme Kozin in Irais Hernandez se je končal brez zmagovalke. FOTO: Aljoša Kravanja

"Borba je bila tako fizično kot psihično naporna. Ko sem nekajkrat pogledala posnetek, sem ugotovila, da sem lahko zadovoljna s svojo predstavo, svojim boksom. Takšnega sloga še nikdar nisem pokazal in s tem sem tudi dokazala svojo raznovrstnost. Kar se tiče sojenja, kot je že omenil moj trener Rudolf … Sodniki niso bili enotni in to se vidi tudi na končnem rezultatu. Glavni sodnik v ringu bi moral kar nekajkrat ustavit borbo. Prejela sem tudi namerni udarec v vrat, kar se na posnetku lepo vidi. Nasprotnica je bila dobra, tudi njej čestitam za dobro borbo, a si hkrati želim tudi čim hitrejše povratne borbe," je dejala svetovna prvakinja v srednji kategoriji. Priložnost za 'maščevanje' naj bi dobila že v kratkem. Kozinova in Hernandezova se naj bi znova pomerili že 14. oktobra v Münchnu, najkasneje pa 1. decembra v Baden-Badenu.

Zamujeno borbo Eme Kozin in Irais Hernandez si lahko ogledate na VOYO.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mijavci
11. 09. 2018 15.46
+7
Pošteno povedano je še dobro da je sodnik odločil neodločeno, naša mi ni delovala prepričljivo, brez slabe vesti bi sodnika lahko tudi zmago dodelila mehičanki.