Borilni športi

Jacobs zrušil Poljaka, toda nokavtirati ga ni mogel

New York, 29. 04. 2018 10.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V New Yorku je Daniel Jacobs razveselil domače ljubitelje boksa, potem ko je po sodniški odločitvi premagal trdoživega Mačeja Sulickega v srednji kategoriji. Američan je s 34 karierno zmago postal izzivalec super prvaka Genadija Golovkina. Do zmage prišel tudi 135 kilogramski Jarrell Miller in simpatična Katie Taylor.

Daniel Jacobs velja za enega boljši boksarjev v srednji kategoriji, dvoboj proti Poljaku Mačeju Sulickemu ( 26-1, 10 KO) pa je bil zanj zahteven preizkus. Američan (34-2, 29 KO) se je boril v domačem Brooklynu, njegovi navijači pa so zmago videli šele po sodniški odločitvi. Jacobs je imel z izzivalcem veliko težav, saj je ta pametno boksal vseh 12 rund in mu s prednjimi direkti ter krošeji povzročal kar nekaj preglavic. Čeprav sta bila izenačena večino dvoboja pa se je razlika v kvaliteti pokazala v zadnji, 12. rundi, ko je Jacobs izkoristil napako Poljaka in ga z desnim direktom poslal na tla.

Daniel Jacobs si je priboril vstopnico za povratni dvoboj proti Genadiju Golovkinu
Daniel Jacobs si je priboril vstopnico za povratni dvoboj proti Genadiju Golovkinu FOTO: AP

Trdota ringa Sulickega ni zaustavila, pobral se je in borbo končal na nogah.
Sodniki so Američanu prisodili soglasno zmago po točkah, zaradi česar je zabeležil 34 karierno zmago, gost iz Evrope pa je doživel prvi profesionalni poraz.

S to zmago si je 'Čudodelnik', ki je prebolel hudo obliko kostnega raka, priboril možnost za nov, že drugi, obračun s super prvakom v srednji kategoriji Genadijem Golovkinom.

Težki udarci Millerja premalo za nokavt

Jarrell Miller je eden najtežjih boksarjev v težki kategoriji, v borbi proti Francozu Johannu Duhaupasu je celo tehtal neverjetnih 135 kilogramov. Čeprav je bila surova masa na njegovi strani, pa je bil Francoz neugoden nasprotnik. Težko si je predstavljati kako je preživel vse silovite udarce Američana ter še vedno ostal živ in zdrav. Duhaupas je zdržal vseh 12 rund, toda bolj aktiven Miller si je priboksal zmago po sodniški odločitvi in z 22 zmagami ostaja neporažen. Francoz je pri 37 letih še petič klonil, todaa v ringu pustil pozitiven vtis.

Jarrell Miller (desno) je ves dvoboj mučil sicer trdoživega Francoza
Jarrell Miller (desno) je ves dvoboj mučil sicer trdoživega Francoza FOTO: AP

Irska olimpijka namučila Argentinko

Katie Taylor je bila kot amaterka zelo uspešna borka, pohvali se lahko z zlato olimpijsko medaljo in številnimi naslovi svetovne prvakinje. Slog, ki ga je gojila kot amaterka, je zdaj prenesla v profesionalne vode in zaenkrat se ji to obrestuje. S številnimi in hitrimi udarci je premagala Victorio Bustos, ki je svoje znanje pokazala predvsem v zaključku dvoboja. Toda na koncu je bilo premalo, da bi obranila svoj naslov svetovne prvakinje po različici IBF. Ta šampionski pas je šel v roke Irke, ki je že lastnica naslova prvakinje različice WBA v lahki kategoriji. Za Taylorjovo, ki tudi še ne pozna poraza, je bila to deveta zmaga.

Katie Taylor je v svojo zbirko dodala še en šampionski pas.
Katie Taylor je v svojo zbirko dodala še en šampionski pas. FOTO: AP

Posnetke borb iz New Yorka in tudi ostale dvoboje si lahko pogledate v arhiv VOYO.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
29. 04. 2018 21.38
+1
Trenutno na VOYO ni nobenega teh dvobojev.