Borilni športi

Blachowiczu glavna borba UFC večera

Las Vegas, 07. 03. 2021 08.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V osrednji borbi večera novega UFC spektakla v Las Vegasu je Poljak Jan Blachowicz po sodniški odločitvi premagal Israela Adesanyja. Novozelandec, nigerijskih korenin je tako zaman lovil podvig, ki je doslej v zgodovini uspel le petim borcem, ki so imeli v rokah sočasno dva pasova v dveh različnih težnostnih kategorijah. Njun dvoboj je bil le smetana na torto izjemnega UFC večera, ki si ga lahko v vsakem trenutku ogledate na VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Ubranil šampionski pas
    01:48
    Iz 24UR: Ubranil šampionski pas
  • Del UFC večera v Las Vegasu
    01:06
    Del UFC večera v Las Vegasu
Amanda Nunes
Amanda Nunes FOTO: AP

Šele šestič v zgodovini UFC se je zgodilo, da sta se med seboj udarila aktualna prvaka dveh različnih kategorij. Glavni zvezdi spektakularnega borilnega dogodka v Las Vegasu sta bila prav najboljši v srednji kategoriji Novozelandec Israel Adesanya in prvak v poltežki Poljak Jan Blachowicz. Slednji je spet "izigral" napovedi pred dvobojem in po enotni sodniški odločitvi premagal borca nigerijskih korenin. 

Vse zamujene UFC-obračune si lahko kadarkoli ogledate na VOYO.

Adesanya je pred borbo užival status velikega favorita. 31-letni Novozelandec je vlogo nespornega šampiona v srednji kategoriji dobil z vrhunskimi predstavami. Izzivov in tekmecev mu je zmanjkalo v kategoriji do 84 kilogramov, zato je na borbeni ples povabil na videz mirnega, a zelo nevarnega 38-letnega Blachowicza, ki pa se je izkazal za trdoživega tekmeca in na koncu le ubranil pas. Na seznamu borb UFC259 sta bila še dva obračuna za naslov prvaka. Brazilka Amanda Nunes je uspela ohraniti status MMA boginje po zmagi nad Avstralko Megan Anderson, medtem, ko je Rus Petr Yan zaman lovil enajsto zaporedno zmago proti Aljamainu Sterlingu, s katero bi utrdil svoj dominantni položaj v bantamski kategoriji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Uspešen večer ima za sabo tudi Aleksandar Rakić. Avstrijec, srbskih korenin je dosegel izjemno pomembno zmago v smeri realizacije njegovih šampionskih ambicij.  Po treh rundah tehnično naravnane borbe je po enoglasni sodniški odločitvi ugnal Thiaga Santosa.

Rezultati borb UFC večera:
Jan Błachowicz (c)    def.    Israel Adesanya - enoglasna sodniška odločitev
Amanda Nunes (c)    def.    Megan Anderson - SUB (R1 2:03)
Aljamain Sterling    def.    Petr Yan (c) - DQ (R4 4:29)
Islam Makhachev    def.    Drew Dober - SUB (R3 1:37)    
Aleksandar Rakić    def.    Thiago Santos - enoglasna sodniška odločitev
Dominick Cruz    def.    Casey Kenney - enoglasna sodniška odločitev
Kyler Phillips    def.    Song Yadong - enoglasna sodniška odločitev
Askar Askarov    def.    Joseph Benavidez - enoglasna sodniška odločitev
Kai Kara-France    def.    Rogerio Bontorin - KO (R1 4:55)    
Tim Elliott    def.    Jordan Espinosa - enoglasna sodniška odločitev
Kennedy Nzechukwu    def.    Carlos Ulberg  - KO (R2 3:19)    
Sean Brady    def.    Jake Matthews - SUB (R3 3:28)    
Amanda Lemos    def.    Livia Renata Souza - TKO (R1 3:39)    
Uroš Medić    def.    Aalon Cruz - TKO (R1 1:40)    
Trevin Jones    def.    Mario Bautista - TKO (R2  0:47)    

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

multifit
07. 03. 2021 09.41
+7
Yana je res škoda. Kako dober borec je potem pa taka napaka. Ni važno kaj so trenerji povedali to je čista njegova bedarija. Kamera je bila popolnoma na drugi strani pa smo vsi videli da ima koleno na tleh. Da on to ni videl? Škoda ga je ampak res nevem kaj je mislil. Sterling je pa zame jokica in prvak ki si to ne zasluži biti. Če bi vsaj dobro odigral je bil pa kot nek klovn v octagon. On je s to "zmago" izgubil ogromno fanov.
mr.puff puff
07. 03. 2021 10.24
+1
JakaM
07. 03. 2021 13.20
+2
Se strinjam da je Sterling odigral ampak po tistemu kolenu ce bi nadaljeval je bil se vedno zelo ranjen in bi ga Yan brez tezav zakljucil.
Nepomembn
07. 03. 2021 13.56
+2
strinjam se s teboj v eni stvari...in to je da je yan res dober borec.naprej pa takole.trenerji so mu rekli "punch him,just punch him"kar vsi vemo kaj pomeni,tko da ne vem kje je folk sploh slisal karkoli o nogah in brcah ter kolenih. sterling jokica.....pa kaj je z vami komentatorji da ozmerjate borce v najvecji mma organizaciji z vsemi moznimi imeni.dobil je nedovoljen udarec v glavo in to z enim najtrsih delov cloveskega telesa in to s strani enega najboljsih ce ne najboljsega borca v svoji kategoriji in vi pricakujete da bo poskocil kot kobilica in se boril naprej.v tej borbi nebi bil isti in odlocitev je bila pravilna.kar se pa tice tega koliko je spostoval pas v danem trenutku nam pove pa vse to da ga je pustil sredi oktagona.izgubil je mogoce nekaj fanov je pa verjetno prisparal kar dosti zdravja ki bi ga izgubil z nadaljevanjem borbe.
Strenght coach
07. 03. 2021 08.45
-1
Zakaj še ni vseh borb na voyu ??
KavčStrokovnjak
07. 03. 2021 08.36
+1
Same vrhunske borbe. Amanda je na hitro pokazala zakaj je šampionka. Žal mi je zaradi Sterlinga in Yana. Baje mu je njegova ekipa narobe svetovala... Težko bi rekel katera je bila borba večera/jutra. Super event!
mr.puff puff
07. 03. 2021 10.24
+1
Sterling je dobr to odigral z kolenom na podu k itak ni mogu vec zmagat..skoda mi je yana