Borilni športi

Je na obzorju nova zgodovinska borba? 'Mislim, da lahko Habib zmaga tudi v boksarskem ringu'

Moskva, 21. 11. 2018 17.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav irski borec Conor McGregor še ni pozabil bolečega poraza, ki mu ga je zadal Habib Nurmagomedov, bi se prav lahko zgodilo, da bosta borca kmalu spet merila moči. A Dagestančev oče ima za ’revanšo’ prav posebne pogoje.

V javnosti še vedno odmeva zgodovinski dvoboj v katerem sta se v kletki pomerila Khabib Nurmagomedov in Conor McGregor. Nastradal je slednji, ki pa bo očitno dobil priložnost za maščevanje. Dagestančev oče Abdulmanapa Nurmagomedov je namreč postavil svoje pogoje – borba pod boksarskimi pravili.

Se bosta naslednjič merila z boksarskimi rokavicami na rokah?
Se bosta naslednjič merila z boksarskimi rokavicami na rokah? FOTO: AP
"Če je govora o borbi proti McGregorju po boksarskih pravilih, no, v to smo zelo zainteresirani. Habib je že dokazal, da lahko premaga najboljše borce mešanih borilnih veščin. Napovedal je da bo tako, še preden se je podal v kletko, a so le redki verjeli njegovim besedam. Po vseh teh zmagah pa mu ljudje le verjamejo," je v intervjuju za ruski dnevni časopis Izvestija. Velika želja Habibovega očeta pa ima tudi svoje ozadje. Zaradi drame po koncu borbe je Rus v nemilosti Športne komisije v Nevadi, ki odloča o njegovi usodi.

Prav tako je jasno, da mu bo nasilje, ki se je po koncu borbe preselilo tudi na drugo stran oktagona, odneslo obljubljenih 50 milijonov. Če pa bi Habibova ekipa sama poskrbela za 'revanšo', bi rekordne vsote romale na njihov račun, prav tako bi imeli možnost sami določati pravila, četudi boksarska.

Habib išče nove izzive. Nazadnje je izzval tudi Floyda Mayweatherja.
Habib išče nove izzive. Nazadnje je izzval tudi Floyda Mayweatherja. FOTO: AP

"Mislim, da lahko Habib zmaga tudi v boksarskem ringu. Ima vse kvalitete in znanje za to. Ena izmed ključnih kvalitet je njegova vzdržljivost. Spomnite se samo njegove borbe proti Alu Iaquinti, v kateri je pokazal veliko željo po borbi. Uporabil je vse, od direkta do kontrole. Želim poudariti, da je bil dvoboj z Iaquinto zelo pomemben za nas. Takrat smo si zagotovili pas in pri tem ostali mirni," je dejal Abdulmanapa.

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

type r
22. 11. 2018 09.24
-5
Tuki ga bo McGregor pokosu!
baubax
21. 11. 2018 21.33
+2
To je pa malo samomor za khabiba.
mikson1402
13. 01. 2019 16.51
+2
Našvasan_zob
21. 11. 2018 21.05
+1
Bedarija.... Khabib nej se drži MMA ... Mcnugget pa naj podpiše paperje za fajt s Kavbojom al pa nej da mir...