Borilni športi

Je za dogovor borbe Fury vs. Joshua zaslužen nesojeni boter irskega kriminalnega podzemlja?

Dublin, 13. 06. 2020 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po javni zahvali aktualnega svetovnega boksarskega prvaka težke kategorije po verziji WBC Tysona Furyja zloglasnemu, nesojenemu botru irskega kriminalnega podzemlja Danielu Kinahanu za pomoč pri sklenitvi dogovora za borbo z Anthonyjem Joshuo je na Otoku završalo.

Zdaj se mnogi sprašujejo, kako bo dejstvo, da je imel pri dogovoru tako želenega britanskega obračuna za absolutnega vladarja težke boksarske kategorije 'prste vmes' približno milijardo evrov težki nesojeni boter irskega kriminalnega podzemlja Daniel Kinahan, vplivalo na promocijo same borbe.

Dodatnega olja na ogenj je z javno zahvalo Kinahanu na svojem Instagramovem profilu prilil sam svetovni prvak po verziji WBC Tyson Fury, ki v preteklosti ni skrival dejstva, da je 'koketiral' s posamezniki z družbenega obrobja. Mednje, jasno, spada tudi omenjeni Kinahan, ki naj bi 'preko vrste' poskrbel za sklenitev dogovora borbe med Furyjem in Anthonyjem Joshuo. Natančneje dveh borb, ki bosta na sporedu prihodnje leto, in ki naj bi po prvotnih napovedih (po daljšem obdobju) lahko poskrbeli za pravo evforijo in posledično rekordno gledanost enega športnega dogodka na Otoku.  

Daniel Kinahan (v sredini) naj bi bil najbolj zaslužen za sklenitev dogovora borbe med Anthonyjem Joshuo in Tysonom Furyjem.
Daniel Kinahan (v sredini) naj bi bil najbolj zaslužen za sklenitev dogovora borbe med Anthonyjem Joshuo in Tysonom Furyjem. FOTO: 24ur.com

"Ravnokar sem opravil telefonski pogovor z Danielom Kinahanom, ki mi je sporočil, da je prišlo do dokončnega dogovora za največji obračun v britanski boksarski zgodovini. Velik krik za Dana, ki je svoje naredil, zdaj pa mi le še preostane, da premikastim Deontayja Wilderja in se nato dobro pripravim na Joshuo," je na Instagramu zapisal Tyson Fury.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bogdajmir
13. 06. 2020 21.34
+1
Nič še ni odločeno, Fury mora premagati Wilderja še 1x in AJ mora premagati Puleva. Manager AJ-ja Eddie Hearn je rekel, da če Wilder premaga Furyja, bodo pač boxali z Wilderjem in Fury odpade. Glede na to, da sta iz velike trojice (Wilder, AJ, Fury) že 2 doživela poraz, je evidentno, da dvoboj nikoli ni vnaprej odločen. Sicer pa se veselim tudi Whyta, ki bo priložnost proti Furyju dobil še pred mega-dvobojem Fury-AJ
SEJBOBOL
13. 06. 2020 20.57
Jah kdo bo pa financiral , med korono mu e biznis cvetel ...
Edvin
13. 06. 2020 20.01
+2
Hočejo box al spektakel .kateri jim bo prinesel mani.