Borilni športi

Jon Jones se vrača: marca se bo pomeril s Cirylom Ganom

Las Vegas, 15. 01. 2023 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
1

Sedaj je uradno: eden najboljših borcev v mešanih borilnih veščinah vseh časov Jon Jones se naposled le vrača v oktagon. Nekdanji prvak poltežke kategorije se bo namreč marca boril za naslov nespornega prvaka težke kategorije, a ne proti aktualnemu prvaku Francisu Ngannouju, kot so si mnogi želeli, temveč proti nekdanjemu začasnemu prvaku Cirylu Ganu.

Jon Jones se po dobrih treh letih vrača na borilno sceno. 35-letnik, ki se je nazadnje boril februarja 2020, bo naposled le opravil težko pričakovani prestop v težko kategorijo, kjer se bo že v svoji prvi borbi po triletni odsotnosti boril za šampionski pas. A se Jones na borilnem spektaklu z zaporedno številko 285 ne bo boril proti aktualnemu prvaku Francisu Ngannouju, saj ta zapušča UFC in mu bo šampionski pas odvzet, temveč se bo pomeril proti obetavnemu Francozu Cirylu Ganu, ki je bil kratek čas začasni prvak UFC-jeve težke kategorije.

Jon Jones se je nazadnje boril proti Dominicku Reyesu.
Jon Jones se je nazadnje boril proti Dominicku Reyesu. FOTO: AP

Odmevno novico je najprej razkril na ogromen plakat, ki je bil nalepljen na pročelje T-Mobile Arene v Las Vegasu, ki bo borilni spektakel 4. marca tudi gostila. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Novico je nato v videu, ki ga je na svojo Youtube stran objavil nekdanji UFC-jev prvak mušje in bantamske kategorije Henry Cejudo, razkril tudi Jones sam, ki je priznal, da se pripravlja na borbo s Francozom. Pri treningih pa mu že nekaj časa pomaga Cejudo, ki se tudi sam pripravlja na vrnitev v oktagon.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Borbo pa je naposled na novinarski konferenci po UFC-jevi prvi noči borb letos potrdil tudi predsednik organizacije Dana White, ki je bil nekoliko nejevoljen, da je novica prišla v javnost prej, kot so pri UFC-ju načrtovali. White je predstavnikom medijev dejal, da so se pri UFC-ju skoraj dve leti o podaljšanju pogodbe pogajali z Ngannoujem, ki bi v tem primeru tudi postal najbolje plačani težkokategornik ameriške organizacije vseh časov, a skupnega jezika naposled niso našli. Kamerunec je tako postal prost borec in lahko podpiše za katero koli borilno organizacijo, pri čemer mu UFC ne bo stala na poti. Kot se zaenkrat zdi, naj bi bil 36-letnik še najbližje prav tako ameriški organizaciji PFL, ki je znana po sezonskem prvenstvenem formatu, v katerem imajo sodelujoči borci vsako leto priložnost boriti se za glavno nagrado milijona ameriških dolarjev (približno 920 tisoč evrov), pred kratkim pa so odprli tudi posebno divizijo, imenovano Super Fight.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

White je potrdil, da se bosta Jones in Gane pomerila za naslov nespornega prvaka težke kategorije, saj bo ta odvzet Ngannouju, in medijem razkril še, da je Jones z UFC-jem podpisal novo pogodbo, ki obsega kar osem borb. V igri za borbo z Jonesom je bil dalj časa tudi nekdanji prvak težke kategorije Stipe Miočić, ki pa ima po besedah Whita trenutno osebne težave in se še nekaj časa ne bo vrnil v oktagon, kjer je nazadnje (marca 2021) izgubil prav proti Ngannouju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

UFC-jev predsednik je ob tem potrdil, da se bosta marca v Londonu v glavni borbi borilnega spektakla na UFC 286 še tretjič v karieri pomerila nekdanji prvak velterske kategorije Kamaru Usman in aktualni prvak Leon Edwards, ki v medsebojnih obračunih beležita vsak po eno zmago. V predzadnji borbi večera pa se bosta po vsej verjetnosti udarila atraktivna lahkokategornika Justin Gaethje in Rafael Fiziev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PSIHOTERAPEVT
16. 01. 2023 10.55