Borilni športi

Jones ekspresno opravil z Ganom, Grassova šokirala svet

Ljubljana, 05. 03. 2023 09.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
6

Jon Jones je novi svetovni prvak težke kategorije organizacije UFC. Nekdanji vladar kategorije do 93 kilogramov je s podreditvijo ugnal sicer odličnega Francoza Ciryla Gana. Za senzacijo je poskrbela Alexa Grasso, ki je premagala šampionko mušje kategorije Valentino Ševčenko. Posnetek vseh borb najdete na VOYO.

Posnetek vseh borb najdete na VOYO.

Jon Jones se je po treh letih vrnil v kletko UFC in takoj pokazal, zakaj večina meni, da je najboljši borec vseh časov. Prvič je nastopil v težki kategoriji in takoj osvojil šampionski pas. Za naslov prvaka kraljevske kategorije, ki je ostal izpraznjen po odhodu Francisa Ngannoua, se je udaril s Cirylom Ganom in nalogo opravil z odliko. Tekmeca je hitro spravil na tla ter ga po dobrih dveh minutah z davljenjem (giljotina) prisilil v predajo. Jones naj bi šampionski pas prvič branil že julija, njegov tekmec pa bo Stipe Miočić.

Jon Jones se je po treh letih uspešno vrnil v borilno kletko in že takoj osvojil naslov svetovnega prvaka kraljevske kategorije organizacije UFC.
Jon Jones se je po treh letih uspešno vrnil v borilno kletko in že takoj osvojil naslov svetovnega prvaka kraljevske kategorije organizacije UFC. FOTO: AP

Tudi v mušji kategoriji ima UFC odslej novo vladarko. Valentina Ševčenko je potem, ko je sedemkrat uspešno ubranila šampionski pas, morala priznati premoč Alexi Grasso. Mehičanka je sicer borbo dobro začela, nato pa je Ševčenkova prevladovala v drugi in tretji rundi ter imela borbo pod nadzorom. Vse do ključnega trenutka v četrti rundi, ko se je odločila za brco iz obrata, Grassova se je spretno izmaknila, ji splezala na hrbet in z davljenjem prišla do največje zmage v karieri.

Za borbo večera sta sicer v velterski kategoriji poskrbela Šavkat Rahmonov in Geoff Neal.

Seznam vseh borb, ki si jih lahko kadarkoli ogledate na VOYO:

Težka kategorija: Jon Jones – Ciryl Gane (podreditev v prvi rundi)

Ženska mušja kategorija: Valentina Ševčenko – Alexa Grasso (podreditev v četrti rundi)

Velterska kategorija: Geoff Neal – Šavkat Rakmonov (podreditev v tretji rundi)

Lahka kategorija: Mateusz Gamrot – Jalin Turner(deljena sodniška odločitev)

Srednja kategorija: Bo Nickal – Jamie Pickett (podreditev v prvi rundi)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NisteResni
06. 03. 2023 17.00
Beeeeeeee!!!! Jonny king
Mex86
05. 03. 2023 16.47
+2
Ko 100 kg človek pade nima šans proti tehničarju v parterju npr Ri kson Gracie (178cm, 85 kg ) v stand up borbi ga ponavadi ne zadane. To je kot pitbul proti novofundladcu...ve se kdo zmaga. Vedno zmaga tehnika in taktika ne pa moč in silovitost udarcev
t3d0m3d0
05. 03. 2023 15.26
Zgleda, da klasičen boks ni več zanimiv.
Kaveljc
05. 03. 2023 12.25
-8
Dajte no, Gane je drugorazredni težkaš. Zavlačevali so tri leta , da se Jon sreča z Miovičem, ker se Francis ni hotel podrediti ameriškim zahtevam so ga onemogočili. Z enim svojim udarcem vi položil Jona. Smo videli, kaj je napravil z Miovičem. Podkal ga je v spanec.
Amonnnji
05. 03. 2023 12.32
+3
Res je tudi to, da je Francis skoraj zgubil proti "drugorazrednem" težkašu Ganu. Nemoreš to tako gledat.
Car 1976
07. 03. 2023 14.19
In zakaj ni Francisa vec? Kaj se je zgodilo?