Borilni športi

Skesani Jones priznava: Najbolj me boli, da sem izdal zaupanje najbližjih

Ljubljana, 01. 04. 2020 19.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za Jonom Jonesom, sicer aktualnim svetovnim UFC prvakom v poltežki kategoriji, so vse prej kot mirni dnevi. Potem ko je v svojem Albuquerqueu povzročil nov incident z vožnjo v alkoholiziranem stanju, obenem pa so mu policisti zasegli še strelno orožje, se je zdelo, da mu tokrat ne more uiti strožja kazen.

A zgodovina se je znova ponovila, tako da enemu od najboljših borcev v mešanih borilnih veščinah na svetu ne bo treba za zapahe.

Bo pa v naslednjih tednih in mesecih na različne načine močno omejeno gibanje Jona Jonesa, saj je ob priznanju krivde na sodišču za vožnjo pod vplivom alkohola posledično sprejel vsakršen kazenski ukrep. Jonesa tako čaka 96-urni hišni pripor, med izvajanjem katerega bo moral imeti okrog gležnja pripeto sledilno napravo. Lasten dom bo lahko zapustil le ob vnaprejšnji odobritvi, ob tem pa aktualnega svetovnega UFC prvaka poltežke kategorije čaka še enoletna pogojna kazen ter trimesečno izvajanje zunajbolnišnične terapije in 48 ur družbeno koristnega dela. 

Jon Jones je priznal napako in upa, da mu bodo njegovi privrženci oprostili.
Jon Jones je priznal napako in upa, da mu bodo njegovi privrženci oprostili. FOTO: 24ur.com

Mora se spraviti k sebi
Ob vsem naštetem je potrebno poudariti, da je to zaenkrat le dosežen dogovor med Jonesovimi pravnimi zastopniki in tožilci. Kmalu pa gre pričakovati tudi uradno potrditev s strani sodnika, ki je zadolžen za ta primer. 

"Želim vam povedati, da sem izjemno razočaran nad samim seboj, saj sem še enkrat več postal vir negativnih novic. Še posebej v teh težkih časih, ki pretresajo ves svet, me najbolj boli to, da sem izdal zaupanje najbližjih - družine, prijateljev in navijačev," je začel z opravičilom Jones in dodal:

"Dosežen je bil dogovor o priznanju krivde, zato s polno odgovornostjo sprejemam posledice za svoja nečedna dejanja. Zavedam se, da potrebujem pomoč za izhod iz osebne stiske. Žal mi je, saj sem v preteklosti porabil ogromno energije za to, da sem povečal zanimanje za poltežko kategorijo oziroma jo vrnil na raven, ki ji pripada. Upam, da mi odgovorni možje UFC-ja ne bodo preveč zamerili in da bom lahko nadaljeval od tam, kjer sem nazadnje končal. Ko bo vse skupaj za menoj, se že veselim novega druženja z vsemi vami, moji dragi ljudje." 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

igor1
03. 04. 2020 12.01
jaz jih ne razumem ob silnih miljonih si ne more privoscit voznika ali taxi naj mu odredij9 zapor ali druzbenokoristno delo
RedRooster
02. 04. 2020 10.06
+2
Najboljši so prvaki tudi izven ringa; pač eden izmed mnogih, ki ima vse v mišicah, posledično tudi v denarju. Vrlina je v spoznanju, da le ta zadostuje...
poper00
01. 04. 2020 21.40
+1
Stari ti bi lahko od bolečine umrl ,tolikokrat si že to naredil.
farobasso
01. 04. 2020 21.23
+1
Najbolj ga boli, da je izdal zaupanje najbližjih. Ojoj, a je preveč Oprah gledal.