Borilni športi

Jones proti Reyesu: borba, ki je ne želite zamuditi!

Houston, 03. 02. 2020 13.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prihajajoči konec tedna bo v domovanju košarkarjev Houstona, Toyota Centru, v središču pozornosti borilni spektakel UFC 247, na katerem bosta imela glavno vlogo aktualni svetovni prvak poltežke kategorije Jon Jones in njegov izzivalec Dominick Reyes. Obračun med dvema še neporaženima borcema si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na VOYO, v nedeljo, 9. februarja, od 4. ure naprej.

Seznam borb na prihajajočem borilnem spektaklu UFC 247: 1. Jon Jones vs Dominick Reyes (za naslov svetovnega prvaka v poltežki kategoriji); Valentina Shevchenko vs Katlyn Chookagian (za naslov svetovne prvakinje v muha kategoriji); 3. Juan Adams vs Justin Tafa (težka kategorija); 4. Derrick Lewis vs Ilir Latifi (težka kategorija); 5. Mirsad Bektić vs Dan Ige (lahka kategorija).
Če uvodni borilni spektakel v novem koledarskem letu, na katerem sta se pomerila povratnik v oktagon, razvpiti Irec Conor McGregor in Donald Cerrone, ni ponudil želenega presežka, bo prihajajoči dogodek UFC 247 v Houstonu morda postregel z dvobojem, ki se ga bodo ljubitelji mešanih borilnih veščin še dolgo radi spominjali.

V Toyota Centru nas torej v noči na nedeljo, 9. februarja, (ob 4. uri po srednjeevropskem času z neposrednim prenosom na VOYO) čaka izjemen borilni večer, ki bo postregel s kar petimi odmevnimi dvoboju, med katerimi, jasno, najbolj izstopa borba za naslov svetovnega prvaka v poltežki kategoriji med aktualnim prvakom Jonom Jonesom in Dominickom Reyesom. Slednji je v dozdajšnji profesionalni karieri zbral 11 zmag brez poraza, Jones na drugi strani pa se lahko pohvali s 24 zmagami brez poraza, kar samo po sebi nakazuje, kako zanimiv obračun se nam obeta prihajajoči konec tedna.

Bo še neporaženi izzivalec Dominick Reyes kos zahtevni nalogi, ki ga čaka v prihajajočem dvoboju proti aktualnemu svetovnemu prvaku v poltežki kategoriji Jonu Jonesu?
Bo še neporaženi izzivalec Dominick Reyes kos zahtevni nalogi, ki ga čaka v prihajajočem dvoboju proti aktualnemu svetovnemu prvaku v poltežki kategoriji Jonu Jonesu? FOTO: AP

Kdo bo nadaljeval zmagoviti niz?
30-letni Reyes ne skriva visokih ambicij, da končno poseže po šampionskem pasu, medtem ko je dve leti starejši Jones trdno prepričan, da bo podaljšal impresiven zmagoviti niz, ki traja - verjeli ali ne - že dobro desetletje. "Globoko v sebi sem vseskozi verjel, da se bom nekega dne znašel v tej situaciji. Ponosen sem na svoje dozdajšnje dosežke, na dolg zmagoviti niz, ki ga želim nadaljevati tudi po naslednjem dvoboju proti Dominicku (Reyesu, op. p.). Lepo je slišati, da te mnogi ljubitelji našega športa in tudi konkurenti obravnavajo za najboljšega UFC borca v zgodovini. Leta napornega dela in prepričanja v lastne zmožnosti so me pripeljala tako daleč. Toda ne glede na mojo starost, sem prepričan, da me najboljši dnevi kariere še čakajo," poka od samozavesti Jon Jones, ki je svojo zadnjo zmago slavil pred dobre pola leta, ko je na dogodku UFC 239 v Las Vegasu rutinirano opravil s Thiagom Santosom.

Reyes pa se je nazadnje veselil zmage v Bostonu na UFC Fight Nightu oktobra lani, ko je premagal Chrisa Weldmana. "Pred menoj je življenjska priložnost, ki je ne smem zapraviti. Do priložnosti za osvojitev šampionskega pasu sem prehodil dolgo in trnovo pot, za katero upam, da jo bom kronal z zmago proti Jonesu. S tem bi se mi uresničile otroške sanje," priznava Dominick Reyes.

Vse zanimive dvoboje si lahko vedno ogledate na VOYO.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

boxs
03. 02. 2020 21.49
+4
Res majo jajca to so norci spostovanje
Militos
03. 02. 2020 19.25
-1
pajac1
03. 02. 2020 18.43
+10
Komaj caka. Jones number 1
papi1
03. 02. 2020 18.23
-12
Kako lahko nekaj kar ima namen poškodovati nasprotnika imenujete šport?
Uporabnik1152447
03. 02. 2020 17.53
-18
Z veseljem bom zamudil to "tekmo" v tem brezveznem "športu".
Našvasan_zob
03. 02. 2020 20.57
+4
Rožice cvetijo
03. 02. 2020 17.34
-16
In,kaj bo, če zamudim te divjake. Kdor to gleda?????
gulmor
03. 02. 2020 17.27
-17
Jones, najbolj "umazani" borec. Zmagoval predvsem po zaslugi svojih komolcev.
Mega100
03. 02. 2020 17.04
+15
Jon Jones favorit. .vendar Reyes mislim ima tudi nekaj možnosti, ga ni za podcenjevati.