Borilni športi

Joshua zmago pripisal rojaku: Fury ima v sebi več streliva

Manchester, 15. 02. 2020 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Še teden dni nas loči od boksarske poslastice, ki bi lahko premešala karte v ringu. Čaka nas drugi zmenek Tysona Furyja in Deontayja Wilderja, prvi se je namreč končal z neodločenim izidom. Svoj lonček, ob eni izmed najteže pričakovanih letošnjih borb, je pristavil tudi Anthony Joshua, ki zmago pripisuje rojaku Furyju.

Težko pričakovana revanša med Tysonom Furyjem in Deontayjem Wilderjem je vse bliže. Borca bosta v ring stopila 22. februarja, ob kopici krepkih besednih zaušnic, ki sta si jih zadala v zadnjih mesecih, pa se bosta morala dokazati še v ringu. 

Tyson Fury bo še petič gostoval na ameriških tleh.
Tyson Fury bo še petič gostoval na ameriških tleh. FOTO: AP

Wilder bo imel kar nekaj težav, če želi šampionski pas WBC obraniti pred napadi 'Gypsy Kinga', zmagovalec revanše pa se bo najverjetneje pomeril z Anthonyjem Joshuo za naslov absolutnega vladarja težke kategorije. Prav aktualni prvak težke kategorije po verzijah IBF, WBA in WBO je mnenja, da bo revanša pripadla Furyju, sploh če se bo spretno izogibal pogubni desnici Wilderja. 

"Bolj bi mi ustrezalo, če bi se pomeril z Wilderjem, saj bi se s tem uresničila želja številnih ljubiteljev boksa. Kljub temu mislim, da bo zmagal Fury. Če bi Wilder želel zmagati, bi moral Furyja nokavtirati, kaj takega pa mu je spodletelo že prvič," je prepričan Joshua. 

Britanski boksarski as bo najprej stopil v ring z Bolgarom Kubratom Pulevom, za prizorišče pa bo najverjetneje izbral novi stadion Tottenhama. 

Prvi obračun med Furyjem in Wilderjem se je končal brez zmagovalca.
Prvi obračun med Furyjem in Wilderjem se je končal brez zmagovalca. FOTO: AP

Joshua: "Čudovito bi bilo imeti dva šampiona težke kategorije na Otoku"

Wilder po drugi strani ni v tem rangu, vendar pa ima desnico. Če se ji uspeš izogniti, potem si zmagal. Anthony Joshua

"Če želi Fury zmagati, mora le poškodovati Wilderja ali ga povsem preseči. Fury ima v sebi več streliva, zato verjamem v njegovo zmago. Dobro zna tudi udariti. Vsi podcenjujejo moč njegovih udarcev zaradi česar je v prednosti. Če nekoga podcenjuješ, ga to naredi še nevarnejšega, saj ga ne spoštuješ vse dokler te ne zadane udarec," je v intervjuju za SkySports dejal Joshua in navrgel še nekaj pohval na račun rojaka: "Fury je resnično dober boksar. Wilder po drugi strani ni v tem rangu, vendar pa ima desnico. Če se ji uspeš izogniti, potem si zmagal. Vso srečo Furyju. Čudovito bi bilo imeti dva šampiona težke kategorije na Otoku" 

V primeru Furyjeve zmage bi se za naslov absolutnega vladarja težke kategorije pomerila dva Britanca. Prav naziv najboljšega je tisto, za čemer se žene Joshua: "Želim zbrati vse pasove, kar jih je tam zunaj. Dobro vem, da bo tudi pas WBC nekoč moj." 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

setisfekšn
27. 02. 2020 11.50
+1
Ne vem za mene joshua ni bil prepričljiv!zgubil je z ruizom tisti drugi revans pa ni prepričljivo zmagal tko da mislim da proti profesionalcu fury u nima šans!!