Borilni športi

Joshua bo prvič boksal v ZDA: junija ga v kultnem MSG-ju čaka Jarrell Miller

London, 13. 02. 2019 16.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanski boksarski zvezdnik Anthony Joshua bo branil naslove svetovnega prvaka v težki kategoriji po verzijah IBF, WBA in WBO proti Američanu Jarrellu Millerju. Dvoboj, prvi v ZDA za Joshuo, bo 1. junija v dvorani Madison Square Garden v New Yorku.

Joshua se bo prvič pomeril preko Luže in že prvič v meki boksa v slovitem Madison Square Gardenu.
Joshua se bo prvič pomeril preko Luže in že prvič v meki boksa v slovitem Madison Square Gardenu. FOTO: AP

29-letni britanski boksar Anthony Joshua je nazadnje septembra na Wembleyju v sedmih rundah v spektaklu premagal Rusa Aleksandra Povetkina. "V čast in ponos mi je bilo boksati na nekaterih izjemnih prizoriščih v domači Veliki Britaniji, zdaj pa je prišel čas za skok čez Atlantik in branjenje naslovov v ZDA," je dejal Joshua. Mnogi so sicer pričakovali, da bo prvi obračun Joshue čez Lužo z trenutno enim najbolj vročih težkokategornikov Deontayem Wilderjem, a do dogovora med obema ekipama ni prišlo.

"Veselim se novega izziva z dobrim boksarjem in briljantnim govorcem," je še dodal 198-centimetrov visoki Joshua. "To bo razburljiv obračun, ničesar ne bom prepustil naključju. Načrt je demontirati Millerja v stilu in pustiti pečat," je še poudaril boksar iz Manchestra.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jarrell Miller v karieri poklicnega boksarja še ne pozna poraza, na 24 obračunih je 23-krat zmagal, enkrat pa se je dvoboj končal brez zmagovalca. Kar 20 od njegovih 23 zmag je prišlo z nokavtom. No, še precej boljšo statistiko ima neporaženi Joshua, ki je dobil vseh 22 obračunov med poklicnimi boksarji, od tega kar 21 z nokavtom. Edini, ki je preživel vseh 12 rund z visokoraslim Britancem, je Novozelandec Joseph Parker.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Devilz Pff
13. 02. 2019 19.16
+7
šele junija...kaj je to 1 borba na leto?
Pop92
13. 02. 2019 18.42
+3
Anthony Joshua: roko na srce je prpa, izogiba se wilderja in Fury že kar nekaj cajta... Premagal je Klička, ki je bil v letih, to pa je tudi vse...
bogdajmir
13. 02. 2019 17.30
+4
ne Wilder in ne Fury ne upata boksati proti Joshui - je pa tudi res, da se jima finančno bolj splača, ponovitev dvoboja med njima je pač zastonj denar
Profesormarck
13. 02. 2019 18.40
+14
ne poznaš pravil igre boxa..najprej pride na vrsto revanš med fuyem in wilderjem,šele po tem pride na vrsto a.j....ki se že izogiba obeh, par let !