Borilni športi

Na tehtanju deset kil težji Joshua obljubil, da bo obul plesne čevlje

London, 21. 09. 2018 08.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V soboto bo na sporedu boksarski spektakel, ko se bosta za naslov svetovnega prvaka težke kategorije po verzijah WBA, WBO, IBF in IBO pomerila Anthony Joshua in Aleksander Povetkin. Na uradnem tehtanju pred dvobojem ima Joshua precejšnjo prednost, kar se tiče kilogramov. Neposredni prenos dogajanja iz Wembleyja boste lahko spremljali na VOYO.

Več videovsebin
  • Uradno tehtanje pred dvobojem Joshua - Povetkin
    01:57
    Uradno tehtanje pred dvobojem Joshua - Povetkin
  • Iz 24UR: Tehtanje pred spektaklom Joshua : Povetkin
    02:09
    Iz 24UR: Tehtanje pred spektaklom Joshua : Povetkin

Anthony Joshua je pred dvobojem dejal, da se zaveda kvalitete tekmeca: "Pričakujem težko borbo in najbolj trdoživ borec bo zmagal. Povetkin je eden najzahtevnejših tekmecev, je zelo hiter, vendar treniram z borci, ki so enako hitri kot on. Dober boksar vedno najde pravo pot. To bo moj najtežji dvoboj po tistem s Kličkom. Je pa res, da komaj čakam na vrnitev v ring, od konca marca je minila že cela večnost." Joshua se je aprila 2017 boril z Vladimirjem Kličkom in Ukrajinca ustavil v 11. rundi. Joshua je v profesionalnih borbah še neporažen, na polnem stadionu Wembley se bosta tekmeca udarila kar za štiri pasove v boju za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji.

Na uradnem tehtanju, ki ga je vodil sloviti Michael Buffer, je tehtnica pri Joshui pokazala dobrih 110 kilogramov (110,223), Povetkinu pa dobrih 100 (100,698 kg). Zanimivo je, da se je Joshua stehtal kar s slušalkami za vratom in sedaj že obvezno čepico. "Moral bom obuti moje plesne čevlje, on bo zelo hiter. Sem fizično močan fant, vem, kako boksati in mislim, da bo dober dvoboj," je dejal Britanec, ko je opravil svoje dolžnosti.

Anthony Joshua vs Aleksander Povetkin
Anthony Joshua vs Aleksander Povetkin FOTO:
Tokratni tekmec, Aleksander Povetkin, je Rus. "Boj za naslov svetovnega prvaka je bil vedno moj cilj. Boril sem se za to, da se pomerim z najboljšimi na svetu in sedaj sem dobil priložnost. Anthony Joshua ima štiri pasove in želim vse. Dvoboj dveh olimpijskih prvakov bo zanesljivo zelo zanimiv obračun,"  je dejal Povetkin. Gre za dvoboj olimpijskega sijaja, saj je Povetkin osvojil zlato v težki kategoriji na OI leta 2004 v Atenah, Joshui pa je to uspelo na OI v Londonu osem let kasneje, leta 2012. Povetkin je star 39 let, Joshua je precej mlajši, 28 let.
Anthony Joshua
Anthony Joshua FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CR7bognogometa
22. 09. 2018 16.29
+5
Napihnjenec Tonček jih bo fasal...
Melaj
21. 09. 2018 18.26
+11
Nedvomno je Povetkin odličen boksar. Me pa čudi, da športnik takega kova ne poskrbi za več mišične mase, ki je v tem športu nedvomno prednost. Kilogrami so uredu, vendar več mišic pomeni več moči, ki pa ne vpliva na hitrost. Jousha pa je lažji za 6 kil, če to primerjamo z borbo proti Kličku. Pametno je izgubil kilograme, da bo pridobil na hitrosti. Jousha je pravi težko-kategornik. Visok, mišičast in močan boksar. Mislim, da bo pasove ubranil. Povetkin je na slabšem zaradi višine, mišične mase, posledično moči udarcev. Ima pa hitrost in na to lahko stavi. Če je Jousha izboljšal svoje gibanje, na čemur je tudi delal, potem je res težko premagljiv.
JackSparrovwvw
21. 09. 2018 17.37
+13
Takšno postavo kot Povetkin še mam jaz, pa treniram samo dvigovanje Laškega z šanka do grla.
StAnalitik
22. 09. 2018 19.52
+2
Ali te je mamica nehala dojiti in iz flaške piješ? Pohvalno jakecvrabček,res pohvalno.