Borilni športi

Joshua in Ngannou se bosta marca borila v Savdski Arabiji

London, 15. 01. 2024 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji boksarski svetovni prvak, Britanec Anthony Joshua, se bo po zanesljivi zmagi proti Švedu Ottu Wallinu prejšnji mesec v ring znova podal 8. marca, ko se bo v Savdski Arabiji meril s Francisom Ngannoujem.

Medtem ko Anthony Joshua vnovič išče pot na vrh svetovnega poklicnega boksa, pa je v Kamerunu rojeni Francis Ngannou po karieri v mešanih borilnih veščinah v poklicnem boksu debitiral oktobra lani, ko je v dvoboju na tla poslal svetovnega prvaka po verziji WBC, Britanca Tysona Furyja, a nato tesno izgubil.

Oba omenjena dvoboja sta bila v Rijadu v Savdski Arabiji, kjer se bo 17. februarja Fury pomeril z Ukrajincem Oleksandrom Usikom. Ta borba bo dala prvega svetovnega prvaka vseh verzij po letu 1999.

Slavje Anthonyja Joshue po zmagi proti Ottu Wallinu v Rijadu
Slavje Anthonyja Joshue po zmagi proti Ottu Wallinu v Rijadu FOTO: AP

Savdska Arabija je z vloženimi milijardami evrov postala velik igralec v svetovnem športu, gostila je že številne vrhunske športne dogodke, dobila pa je tudi pravice za organizacijo nogometnega svetovnega prvenstva 2034, golfsko serijo LIV, dirko formule 1, klubsko nogometno svetovno prvenstvo in številne druge.

Kritike na to državo letijo, češ da s športom želi izboljšati ugled po očitkih glede človekovih pravic in okoljskih zadev.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Coco Loco
15. 01. 2024 20.11
Spet bo tepen...