Borilni športi

Joshua poka od samozavesti: Nikoli ne odneham, to imam zapisano v DNK

New York, 06. 09. 2019 11.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski boksarski zvezdnik Anthony Joshua je, le nekaj mesecev po porazu v New Yorku, ponovno ugledal obraz svojega ’krvnika’ Andyja Ruiza. Borca sta se namreč v luči decembrske revanše soočila iz oči v oči, ob tem pa je Britanec kar pokal od samozavesti.

Že nekaj tednov je jasno, da se sedmega decembra obeta nova boksarska poslastica. Revanša, v kateri bo Anthony Joshua skušal popraviti svoj ranjeni ponos. Ob porazu v Madison Square Gardnu, ki ga je utrpel v začetku junija, je bil tarča številnih kritik in špekulacij.

Joshua: "Decembra mi bo dana druga priložnost."
Joshua: "Decembra mi bo dana druga priložnost." FOTO: AP

Potem, ko je za celjenje ran potreboval kar nekaj tednov, se je v New York vrnil poln samozavesti. "V moji kratki enajstletni karieri, vse od amaterskih do profesionalnih korakov, sem videl že vse mogoče. Ne bi rekel, da sem videl vse, brez dvoma pa sem videl že veliko," je bilo jasno sporočilo Joshue, ki je po tehničnem nokavtu izgubil proti Mehičanu Andyju Ruizu. Pojasnil je, da to ni bil prvi poraz v njegovi karieri, daleč od tega, v podobni situaciji se je znašel že večkrat, vedno pa iz izkušnje iztržil kar največ in se vrnil še močnejši.

"Kot amater sem se soočil s porazom. V moji tretji borbi. Predstavljajte si, da bi me to ustavilo. Potem, ne bi bil tu, kjer sem sedaj. Izgubil sem v četrtfinalu evropskega prvenstva. Kaj če bi se ustavil takrat? Doživel sem poraz v finalu svetovnega prvenstva. Predstavljajte si, da bi takrat odnehal. Nikoli ne odneham, to imam zapisano v genskem zapisu. Vse dokler diham, se bom boril za svojo veliko strast do boksa," je samozavestno oznanil Britanec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prepričan je, da mu je bila želje po borbi položena v zibelko. "Rodil sem se z borbenim duhom. Vem, kako se boriti," je dejal Joshua in nadaljeval: "Ljudje mi pravijo: Izgubil si vse naslove. Jaz pa jim odgovorim: Nisem jih izgubil, če jih izgubiš, to pomeni, da jih nikdar več ne dobiš nazaj."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Melaj
07. 09. 2019 08.33
+3
Joshua je pokazal šibki točki v borbi z Whitom in Kličkom. Prva dva sta imela lepše šanse za premagat Joshuo, vendar nista to izkoristila. Ruiz je v podobnem trenutku..celo delno ranjen..planil nanj in ga premagal. Kličko je bil neprepričljiv v 6 rundi, ko je dejansko imel naslove v žepu. V naslednji rundi bi še vedno lahko premagal vodno utrujenega in ranjenega Joshuo...pa ne. In zgodila se je 11 runda, ki je stvar obrnila točno tako, kot se je moralo zgoditi, po nerodnem reagiranju Kličkovih. Je pa za Joshuo dobro, da ga je Ruiz postavil na trdna tla...Proti Wilderju bi bilo bolj boleče..v vseh pogledih. Sedaj ima priložnost postati še boljši.
setisfekšn
24. 11. 2019 11.18
+1
Ma ne mi klickota !!spomnite se dvoboja klicko fury ko se je fury dobesedno norca delal iz klickota!!
Mauzahecmauzares
06. 09. 2019 20.54
+3
Tako se govori. Boj za obstanek.
nejembureka
06. 09. 2019 16.39
+1
Nič ni bil zrežiran. zakaj bi nepremagan šampion se pustil pretepsti nekomu, kaj bi imel od tega? Vedno je bolje biti čimdlje nepremagan.
A si ti mal bogi
06. 09. 2019 14.31
+6
Ampak saj je odnehal v zadnji borbi :)
Klemzi28
06. 09. 2019 13.20
+1
Prvi fajt je biu zrežiran če mene vprašaš...
majsta
06. 09. 2019 14.23
+8
nejembureka
06. 09. 2019 13.11
+20
Pametno v drugi fajt, distanca, jab jab, izogibati se izmenjavi udarcev iz bližine, ne iti v pretepanje, počakati s krošeji na drugo polovico fajta. Ne s epretepati z Ruizom. če bo Joshua boksal tako, kot ponavadi brata Kličko proti malim, bo zmagal, če bo pa spet poskusil čimprej nokautirati Ruiza, bo isto še enkrat.