Borilni športi

Joshua računa, da bo mladost prevladala v dvoboju s Povetkinom

London, 20. 09. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Izziv za Anthonyja Joshuo bo vse prej kot enostaven. Ruski boksarski as Aleksander Povetkin bo storil vse, da se domov vrne v družbi IBF, WBO in WBA naslovov težke kategorije. Čaka nas napet boksarki večer, pridružite se nam 22. septembra ob 20.00 na VOYO.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Pogovor s Tadejem Vidrihom pred dvobojem Joshua : Povetkin
    02:41
    Iz SVETA: Pogovor s Tadejem Vidrihom pred dvobojem Joshua : Povetkin
  • Iz 24UR: Pogled legendarnega Dejana Zavca pred spektakularnim dvobojem Joshua : Povetkin
    02:03
    Iz 24UR: Pogled legendarnega Dejana Zavca pred spektakularnim dvobojem Joshua : Povetkin
Anthony Joshua in Alexander Povetkin na novinarski konferenci pred dvobojem.
Anthony Joshua in Alexander Povetkin na novinarski konferenci pred dvobojem. FOTO: AP

Britanskega boksarskega zvezdnika Anthonyja Joshuo v soboto čaka nov veliki izziv. Sam trdi, da bo to eden najtežjih obračunov na njegovi boksarski poti. V zadnji borbi z Josephom Parkerjem se je Joshua pošteno namučil, zmago mu je prinesla šele sodniška odločitev. Aleksander Povetkin je, tako kot Britanec, nekdanji olimpijski prvak, z enim samim porazom, ki kazi njegovih 35 borb. Izgubil je le leta 2013 in to ravno proti Kličku, borcu, ki ga je Joshua v nepozabni borbi porazil pred letom in pol na Wembleyju. "Sem v dobri formi, AJ je eden najmočnejših v konkurenci. Mislim, da si lahko obetamo vrhunski dvoboj. Oba sva dobra borca, vendar želim odnesti te pasove domov. Ko sem se boril s Klitschkom, nisem bil tako močan, kot sem sedaj," je na novinarski konferenci dejal ruski boksar.

Na novinarski konferenci je Joshua odgovoril na vprašanje, ali čuti kaj pritiska: "Veliko pritiska. Vendar to je naša realnost. Čeprav je videti, da smo zbrani, mirni in osredotočeni, vemo, kaj je pritisk. Kaj lahko še naredim, razen, da dam vse od sebe? Našel bom način, da zmagam. Povetkin je "slabi deček" boksa. Je neugoden in bo dal vse v ta boj. Mislim, da se bom moral krepko potruditi v soboto." Boksarski spektakel bo na razprodanem stadionu Wembley, pričakujejo med 80 in 90 tisoč gledalcev.

Joseph Parker je dodobra namučil Joshuo in prekinil Britančev niz nokavtov.
Joseph Parker je dodobra namučil Joshuo in prekinil Britančev niz nokavtov. FOTO: AP
Že sama statistika Rusa je dokaz, da britanskega boksarja čaka eden težjih obračunov, športni strokovnjaki pa so si enotni, da gre za borca s slovesom, ki lahko resno ogrozi Joshuvove težko prigarane naslove. "Osvojil je že zlato, dolgo časa je že v boksu in ima veliko bero izkušenj. Predstavlja veliko nokavt grožnjo," je o svojem novem nasprotniku prepričan Joshua, ki je prepričan, da bi lahko Rusa izdala zgolj leta: "Tesno se ga bom prijel, ne bom mu dovolil veliko prostora. Potem se ga bom oklenil okrog glave in telesa. Star je 39 let, tako mislim, da ne bo zmogel vsega tega pritiska na telo."

Anthony Joshua vs Aleksander Povetkin

Wilder: "Mnogim to še kar ni dovolj"
Britanec se je sicer v zadnjih dneh znašel zameril številnim ljubiteljem boksa, ki so si obetali obračun z Deontayjem Wilderjem. "Ne morem več ugoditi vsem, ne več. To je moja igra zdaj," se je kritikam po robu postavil Joshua, prepričan, da nekaterih nikoli ni mogoče zadovoljiti: "Zabavam se. Imel sem 16 borb in se podal v boj za naslov svetovnega prvaka, tri leta sem plul v amaterskih vodah in si prisvojil olimpijsko zlato, zavladal težki kategoriji, in to mnogim še kar ni dovolj."

Joshua ali Povetkin? Vse bo jasno 22. septembra ob 20.00 na VOYO.
Joshua ali Povetkin? Vse bo jasno 22. septembra ob 20.00 na VOYO. FOTO: AP

Morda pa se bodo kritiki ohladili vse do aprila, ko ima Joshua namen vnovič stopiti v ring. Wilder ali Tyson Fury, Britanec se ne boji nikogar. "Nahajamo se v isti kategoriji, v istem času. Nič nam ne more preprečiti, da se ne bi srečali v ringu," je zagotovil zbranim novinarjem in dodal: "V kolikor premagam Povetkina, je 13. april z zlatimi črkami zapisan v mojem koledarju. Wembley bo pripravljen, vprašanje je le, kdo bo zaplesal z menoj po ringu." V enem svojih zadnjih intervjujev je sicer promotor boksa Eddie Hearn dejal, da bi se Joshua lahko aprila soočil z britanskim težkokategornikom Dillianom Whytom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tadejbog
22. 09. 2018 11.53
Rtl televizija
Dušan Vre?ek
22. 09. 2018 09.12
+0
Kje je to še možno gledat, razen va vojo?
dr.Megla
21. 09. 2018 12.26
+6
Če ga bo rus zadel med roge , bodo drugi dan plenice med nogami. . .
Pop92
20. 09. 2018 18.37
+2
Steroidek Joshua, od obračuna z klitckom, je imel samo premagljive nasprotnike.