Borilni športi

Joshua pred spopadom dveh mladih levov: Tako kot jaz je trdo garal za svoj položaj

Cardiff, 16. 03. 2018 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski zvezdnik težke kategorije Anthony Joshua, ki se bo 31. marca v Cardiffu pomeril z Novozelandcem Josephom Parkerjem, je spregovoril o svojem nasprotniku. Namesto blatenja, kot smo ga sicer pred borbami vajeni, pa je prvak po verzijah IBF, WBA in IBO izkazal veliko spoštovanje in glasno hvalo. Borbo si boste lahko zadnji marčevski dan ogledali tudi na VOYO.

Zadnji dan marca bo odločil o vladarju težke kategorije, saj se bosta v ringu pomerila prvak po verziji WBO, Novozelandec Joseph Parker in britanski boksarski šampion Anthony Joshua.

Pred slabim letom dni je Joshua na Wembleyju porazil Vladimirja Klička.
Pred slabim letom dni je Joshua na Wembleyju porazil Vladimirja Klička. FOTO: AP
Ne morem sedeti tu, kot najtrši boksar, najboljši športnik, potem pa se spopasti z nekim anonimnim borcem, za katerega nihče še ni slišal, s petdesetimi poraženimi borbami. Anthony Joshua

Slednji je v intervjuju pred obračunom pohvalil Parkerjev stil boksanja in taktiko, s katero je na tla ringa pometel dosedanje nasprotnike. "Parker je precizen, udarja z obema rokama, če te levica ne zadane, te ujame desnica, ki je razorožila večino njegovih nasprotnikov," je prepričan Joshua, ki kar ne more prehvaliti Novozelandca s katerim se bo pomeril marca.

Pri tem ni pozabil niti na mladost, navkljub kateri Parker z odprtimi rokami sprejema izziv. Borca bosta tako v ring vstopila z velikim spoštovanjem do nasprotnika. "Soočil se bo z izzivom kot neporažen borec, tako bom storil tudi sam. Spoštovanje je obojestransko," je priznal Britanec in nadaljeval: "Želi se boriti in napredovati. Je prvak, nihče ne zasede tega mesta kar tako, brez razloga."

V jeseni je poraz proti Joshui moral priznati tudi Carlos Takam.
V jeseni je poraz proti Joshui moral priznati tudi Carlos Takam. FOTO: AP

Poleg velikega osebnega spoštovanja pa je Joshua priznal, da imata z Novozelandcem dosti več skupnega kot bi si na prvi pogled mislili. Parkerjeve korenine segajo na Samoo, čeprav je bil borec rojen na Novi Zelandiji.

"Vzgajali so ga verni ljudje, trdni ljudje, tako kot moja družina, verna, trdna, s koreninami v Afriki. V Evropo so prispeli v želji po boljši prihodnosti. Tudi sam sem to izkusil na lastni koži," je pojasnil britanski borec in nadaljeval: "Tako kot jaz, je trdo garal za svoj položaj, zato ga primerjam z levom v savani. Tako v meni, kot v njem leži globoka želja, zato tudi v njem vidim kralja živali."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.