Borilni športi

Joshua priskočil na pomoč rojaku Furyju

London, 17. 12. 2019 17.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanski boksarski zvezdnik Anthony Joshua se je ponudil rojaku Tysonu Furyju, da bo njegov partner za trening v pripravah na revanšo z ameriškim prvakom težke kategorije WBC Deontayem Wilderjem. Joshua, ki si je minuli vikend po zmagi nad Andyjem Ruizom povrnil šampionske pasove WBA, IBF in WBO, se že nekaj časa trudi v ring zvabiti prav Wilderja.

Deontay Wilder in Tyson Fury
Deontay Wilder in Tyson Fury FOTO: AP

Tysona Furyja 22. februarja čaka dvoboj z Deontayem Wilderjem. Fury in Wilder sta decembra lani v Los Angelesu uprizorila epski dvoboj, ko je 'The Gipsy King' v 12. rundi vstal in si prislužil neodločen izid, kar pa je pomenilo, da je šampionski pas ostal v lasti Američana.

Fury je bil sicer po dvoboju prepričan, da so ga sodniki oškodovali in da je on tisti, ki je prevladoval v 12 rundah, čeprav ga je Wilder dvakrat podrl na tla.

Anthony Joshua je za Sky Sports dejal, da ima po njegovem Fury kar nekaj možnosti za zmago: "Resnično menim, da bo Wilderja naslednjič premagal. Mislim, da bi Fury prej sprejel dvoboj z manoj kot Wilder, zato si želim, da bi zmagal on. Predstavljajte si, kakšen dvoboj na britanskih tleh bi to bil."

Z namenom, da bi rojaku pomagal do zmage in zatem prišel do boja za šampionski pas, je Joshua dodal: "Če me Tyson potrebuje, sem pripravljen biti njegov sparing-partner in mu pomagati pri pripravi na dvoboj z Wilderjem."

Joshua si želi izzvati prvaka WBC, z zmago bi postal prvi nesporen prvak v težki kategoriji po Lennoxu Lewisu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

setisfekšn
19. 12. 2019 20.49
+3
Vem sam kaj se to grejo za partnerja v ringu! Z nasprotnikom????to je podobno kot bi svabo rekel rusu trenirajmo skupaj dokler se ne udarimo za stalingrad!!!
D0c
18. 12. 2019 08.33
-4
Fury bo padel ko lacko....
Staritrg
17. 12. 2019 20.12
+11
Najprej pomoč za zmago in obenem branje Furya.