Borilni športi

Joshua: S Furyjem se bom pomeril s pasovi ali brez njih

London, 28. 09. 2021 13.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
7

Anthony Joshua ni več prvak težke kategorije po različicah IBF, WBA in WBO, saj mu je pasove z dominantno predstavo odvzel neporaženi Ukrajinec Oleksander Usik. Britanec bo imel sicer prihodnje leto (predvidoma februarja ali marca) na povratnem obračunu priložnost izgubljene pasove dobiti nazaj, a čeprav se zdi, da se njegov obračun s Tysonom Furyjem spet izmika, se namerava Joshua z angleškim rivalom pomeriti s pasovi ali brez njih.

Maja letos je bila sicer uradno že napovedana dolgo pričakovana borba med angleškima rivaloma Anthonyjem Joshuo in Tysonom Furyjem, vendar je ameriško sodišče le nekaj dni po tem odločilo v prid Deontaya Wilderja, ki je po porazu v drugem obračunu proti Furyju aktiviral klavzulo za še tretjo borbo. Furyjev tabor je sicer ves čas trdil, da se je rok za dogovor o tretjem dvoboju že iztekel in se zato niso odzivali na pobude tabora ameriškega boksarja. Joshui pa po odpovedani borbi ni preostalo drugega, kot da sprejme borbo z naslednjim izzivalcem v vrsti tistih, ki so si želeli njegove šampionske pasove, Oleksandrom Usikom. Wilder in Fury bi se morala tretjič pomeriti že 24. julija, a je bila borba zaradi okužbe s koronavirusom v Furyjevem taboru prestavljena na kasnejši datum. Trilogija bo tako epilog dobila v areni T-Mobile v Las Vegasu v noči z 9. na 10. oktober. Borilni spektakel si boste lahko v živo ogledali na VOYO.

Tyson Fury, Deontay Wilder
Tyson Fury, Deontay Wilder FOTO: AP

Fury, sicer nosilec šampionskega pasu težke kategorije po verziji WBC, bo moral ne glede na razplet tretje epizode proti Wilderju na obračun z Joshuo še počakati, saj se bo ta najprej še enkrat pomeril z Usikom in poskušal dobiti nazaj izgubljene pasove. Povratni obračun 31-letnega Britanca in 34-letnega Ukrajinca bo na sporedu prihodnje leto, po besedah promotorja Eddieja Hearna najverjetneje februarja ali marca. Novopečeni prvak Usik si sicer želi, da bi se povratni obračun odvil v Ukrajini, a Hearn te možnosti ne vidi in meni, da bo tudi druga borba potekala na britanskih tleh, najverjetneje spet v Londonu, kjer se Usik, kot dokazujejo njegovi rezultati, počuti odlično. Leta 2012 je v angleški prestolnici osvojil tudi olimpijsko zlato medaljo, za katero pravi, da je "večji uspeh kot katera koli druga profesionalna zmaga".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Joshua kljub drugemu profesionalnemu porazu ne obupuje – na novinarski konferenci po borbi je športno priznal poraz in misli že usmeril v prihodnost: "Nisem jokica. Ne bom odšel domov in se jokal zaradi poraza, ker je šlo za bitko in ne za vojno. Boksanje je proces, ne le ena borba, in to je to. Imam priložnost, da se vrnem boljši, tako da ne bom zapravljal časa za obžalovanje. Šel bom nazaj v telovadnico in začel razmišljati, kaj lahko izboljšam. Dele borbe sem si že ogledal, videl napake in si v glavi zamislil, kaj bi lahko naredil bolje. Energijo bom sedaj usmeril samo v izboljševanje."

Po borbi so na družbenih omrežjih svoje mnenje izrazili mnogi bivši borci, med njimi tudi bivši prvak težke kategorije George Foreman, ki je na Twitterju zapisal, da je bil Joshua neprepoznaven in zmeden, a da ga razume, saj je moral tudi sam v karieri poslušati preveč glasov naenkrat. Legendarni Foreman je Britancu svetoval, da naj se odloči, koga bo poslušal, in naj bo to, kar je, "udarjač", poleg tega pa je dejal, da je še mlad in ima dovolj časa za izboljšave.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

In čeprav se zdi, da se težko pričakovani obračun med Angležema znova izmika, Joshua z mislimi ostaja na začrtani poti: "Pomeril se bom s Furyjem, Wilderjem in komer koli drugim, tudi brez pasov. Pasovi so zabavni in prinesejo zapuščino, ampak jaz se lahko pomerim z vsakim borcem s pasovi ali brez njih. Naslov nespornega prvaka (ta ima v lasti šampionske pasove vseh štirih velikih organizacij, IBF, WBA, WBO in WBC, op. p.) se sliši dobro in daje dodatno motivacijo, ampak povejte mi, bi gledali moje borbe proti omenjenim borcem, če ne bi bile za ta naslov? Seveda bi. Vsi bi radi videli dva zelo tekmovalna borca iz iste države, ki se močno želita pomeriti drug proti drugemu v ringu."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Fury vs Wilder

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Profesormarck
29. 09. 2021 11.10
-2
9.10. bo končana karijera goljufa furya,končal bo na tleh,kot se zanj spodobi.Wilder ga pospravi za malco,brez goljufanja,pokrivanje kamer,predmetov v rokah in nedovoljeni pesti bo sam miška,ki čaka na lepilo.A.J.pa je itaq mala malca za bronzerja.Se že veselim !
Profesormarck
29. 09. 2021 11.11
+0
..na you tubu je nešteto strani,kjer se vidi goljufanje že celo življenje,tudi pri Kličku je fury (saj vemo kaj je ) goljufal.Ne more on iz svoje kože.
Profesormarck
29. 09. 2021 11.13
+0
..tokrat bo pod budnim očesom,če si seveda ne izmiski zopet nek "fejk covid ".
Iniesta
28. 09. 2021 19.28
+2
Fjuri bi unicil Džošuo. Bolje zanj da ne pride do dvoboja …
EchoFruit
28. 09. 2021 17.34
-1
Joshua ti si dober atlet, ne pa bokser. Usyk prod Fury nasledn match.
dejvid04
28. 09. 2021 17.25
-1
MA kr neki. Laže, zgubu je sam za to da se ne bo rabo se neki cajta s furyem ali Wilder jem borit
olimpija007
28. 09. 2021 17.17
-1
Brez pasov se lahko tudi z Zavcem pomeriš