Borilni športi

Joshua še ne more sprejeti poraza: Ruiz me je porazil z udarcem, poslanim od boga

London, 17. 08. 2019 16.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Anthony Joshua se te dni posveča promoviranju dokumentarnega filma AJ: Zamolčana resnica, v katerem se dotakne poraza proti Andyju Ruizu, povratnemu obračunu proti Mehičanu in vseh govoric, da naj bi se med borbo predal. Po besedah bivšega svetovnega prvaka naj bi Ruiz zmagal s srečnim udarcem, ki ga je poslal bog.

Anthony Joshua, bivši svetovni prvak supertežke kategorije po verzijah IBF, WBA, WBO in IBO, je  v fazi promoviranja lastnega dokumentarnega filma. Britanec, ki je v obračunu z Andyjem Ruizom doživel enega izmed najbolj presenetljivih porazov v zgodovini tega športa, je prepričan, da je Ruiza junija spremljalo tudi obilo sreče, njegov "zadnji udarec" pa označil za poslanega od boga. "Izgubil sem zaradi enega srečnega udarca. Zelo srečnega. Na tleh sem se znašel štirikrat v sedmih rundah. Ruiz je potreboval preveč časa, da je zaključil z borbo," je dejal Joshua, ki poraza še ni prebolel. 

Joshua obljublja, da bo v povratnem obračunu boksal pametneje.
Joshua obljublja, da bo v povratnem obračunu boksal pametneje. FOTO: AP

Možnost, da bi se svojemu krvniku oddolžil za poraz, bo imel že 7. decembra, ko se bosta boksarja spopadla v Savdski Arabiji. "Prav čudno se mi zdi, da me Ruiz ni "pokončal" že prej. V tretji rundi sem doživel pretres možganov, saj po koncu obračuna nisem vedel, kdaj je bil obračun prekinjen. Če bi sam dobil priložnost, da Ruizu povzročim pretres možganov, verjemite mi, ne bi se več pobral. Ruiz je dober borec, a nima širokega repertoarja, dobre tehnike. Prehitro sem želel zaključiti z borbo, preveč tvegal, kasneje pa me je zadel s tistim srečnim udarcem. V povratnem obračunu bom pametnejši," je v svoj uspeh v začetku decembra prepričan 29-letni Londončan.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Boksar 1995
18. 08. 2019 21.45
+6
To je blo vse zmenjeno zaradi stav kličko je bil bolši od ruiza pa ga joshuga premagal. Tko da bo povratni bolk drugačn večja gledanost . Tut takrt kličko furyu ni blo vse okj sam do povratnega boja ni prišlo
setisfekšn
18. 08. 2019 16.21
+10
Mislm to je vse cudn in RRuiz in joshua da je tko zmrznusploh tile komentarji joshue!ni da bi govoru.....
Devilz Pff
18. 08. 2019 07.52
+8
A.J. je ali prodal prvi fajt ali pa je Ruiz enostavno boljši. Tu ni srečnih udarcev od boga.