Borilni športi

Joshua si želi spopada z Wilderjem: Vsak je dobrodošel, toda vi, navijači, boste odločili

London, 23. 09. 2018 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nikoli do zdaj še ni nihče tako dominiral proti Joshui, kot je to počel Aleksander Povetkin na sobotnem obračunu na Wembleyju, a to ni bilo dovolj. Britanec je v sedmi rundi polegel Rusa in ubranil naslov prvaka, s to zmago pa je zmagoviti niz podaljšal na 22 borb, od tega jih je 21 odločil s nokavtom. Edini, ki je dvoboj z njim končal na nogah, je bil Joseph Parker marca letos.

Wilder je v sedmi rundi posedel Povetkina s tehničnim nokavtom.
Wilder je v sedmi rundi posedel Povetkina s tehničnim nokavtom. FOTO: AP
Celotno borbo med Joshuo in Povetkinom si lahko ogledate v VOYO videoteki.

Britanski boksar Anthony Joshua je ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji v kar štirih različicah: WBA, IBF, WBO in IBO, potem ko je pred 80.000 gledalci na slovitem Wembleyju v Londonu premagal Rusa Aleksandra Povetkina. 28-letni Joshua je zmago nad 11 let starejšim Rusom slavil s tehničnim knockoutom v sedmi rundi. "Aleksander Povetkin je bil težak izzivalec, kar je dokazal tudi danes, ampak moj glavni cilj je bil zmaga," je dejal Britanec takoj po slavju in dodal, da bodo njegovega naslednjega tekmeca najverjetneje odločili navijači po anketi na družabnih omrežjih.

Anglež je že drugič nastopil na Wembleyju. Pred dvema letoma je v angleškem hramu nogometa premagal Vladimirja Klička, s čimer je prišel do treh svetovnih naslovov, četrtega pa je dobil z zmago nad Josephom Parkerjem v svoji zadnji borbi. Edini pas, ki mu zdaj še manjka, je naslov po različici WBC, ki ga v rokah drži Američan Deontay Wilder, ki se bo 1. decembra v Los Angelesu boril proti Tysonu Furyju. Joshua bi se sprva moral pomeriti z Wilderjem, da bi imel možnost postati nesporen težkokategorni svetovni prvak, a so pogajanja padla v vodo. Wilder se bo zdaj boril s Furyjem v ZDA. Po zmagi je Joshua napovedal, da njegov velik izziv ostaja dvoboj z Wilderjem. Britanec je že napovedal, da bo njegov naslednji dvoboj 13. aprila, kdo bo tekmec pa še ni znano, sam pa bi si želel Wilderja. Joshua je osemdesettisoč glavo množico nagovoril: "S kom si želite, da boksam tukaj 13. aprila?" Nato pa je nadaljeval: "Vsi so dobrodošli. Vedno so nekakšne težave s pogajanji. Toda šport je tisto, česar si želijo navijači. Včasih moram boksati z obveznimi izzivalci. To sem storil danes. A zdaj ste na vrsti vi, oboževalci. Z anketo bomo videli, koga si gledalci želijo. Vi namreč delate ta šport," je polaskal zbrani množici na Wembleyju in si prislužil ovacije. 

Nato pa je iskreno priznal, da je kljub vsem zmagam na njem precej pritiska, s katerim pa se za zdaj odlično spopada. "Veliko pritiska je. Ne bom lagal. Celotna država navija zame. Celotna država navija za boks. Če bi šlo zgolj zame, bi se prišel zabavat, toda ni tako. Vso to energijo vlagam v boks zaradi pritiska. Ne bom vam lagal. Nekaj let nazaj najverjetneje ne bi zmagal takšnega obračuna, toda zasluge gredo mojim trenerjem," je poudaril karizmatični Britanec. 

Za Povetkina, ki je bil leta 2016 suspendiran zaradi dveh zaporednih pozitivnih dopinških testov v enem letu, je bila to 36. borba in šele drugi poraz. Edini poraz prej je doživel pred petimi leti v Moskvi, ko je po enotni sodniški odločitvi izgubil proti Vladimirju Kličku. Dvoboj Joshua - Povetkin je bil med drugim tudi obračun nekdanjih olimpijskih prvakov. Joshua je osvojil olimpijsko zlato na igrah v Londonu leta 2012, Povetkin pa je slavil leta 2004 v Atenah.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dinho8O
27. 09. 2018 13.20
+0
Joshua pravega tekmeca se caka. Do zdaj je imel nasprotnike, ki so bili dosti starejsi-pocasnejsi in v slabsi kondiciji.
Melaj
23. 09. 2018 18.06
+10
Joshua vs Wilder. Komaj čakam. Oba imata ostrino, ko začutita kri nasprotnika. Pred tem bojem bi rad videl Wilder vs Fury. Je pa Joshua dobil neprecenljive izkušnje proti Kličku. Kličko je takrat boksal zelo dobro in pametno. Če bi ostro posredoval v 5 rundi, po tem, ko je sam padel-----Joshua je takrat bil dobesedno krepan in izčrpan zaradi napada in mu je manjkal samo en pravi čist udarec. V 6 rundi je prav tako Kličko imel priložnost, takoj, ko je položil Jousho na tla, bi ga lahko z lepo serijo udarcev uspaval in postal prvak. Toda tudi Klišku so takrat pošle moči in ostrina. Poleg vsega pa se je še uštel, ko je bil prepričan, da je Jousha ne bo sestavil več. Pokazal je, da je pravi borec in pošteno postal prvak. Ta borba je dala Joushi veliko lekcijo. Prvič je padel in dojel, da ni vsemogočen. Te izkušnje v taki obliki Wilder nima. Fury bo pokazal vsaj delno ceno Wilderja. Res ni močan. Je pa večji, težji in izredno hiter. Bozo klown, ki pa zna greniti življenje borcem v ringu. Kot ga je Kličku.
dvojnidupe
23. 09. 2018 14.04
+11
nej ze organizirajo fajt s wilderjem. večinoma nasprotnikov joshue so 35-40 odsluženi bokserji. naprimer klitcho je joshuo ze skor imel pa je takrat bil star 41 in ni boxal več kot 17 mesecov. res bi rd vidu ta fajt dveh najbolj nevarnih heavyweightov (moje mnenje)
JackSparrovwvw
23. 09. 2018 12.47
-2
Maximus----- 23.09.2018, 11:14:08------- Sem oboževalec Tysona. Ampak dejmo si tole razjasnit. Mike je priznal, da je boksal nakokiran. Če damo Anthonyju dve črtice v nos ga povozi kot tramvaj. Žal, cela njegova kariera je zgubila na podobi zaradi tega. To je doping in dopingirancem odvzemajo odličja. No ja saj on je pa sam klavrno propadu. Ampak vseeno, trezen Tyson proti treznmu Joshui. Vprašanje. Ne bi bilo tako gladko kot se morda zdi. Anthony je odličen boksar predvsem pa pametnejši kot se marsikomu zdi. Seveda pa ni tako atraktivn, kot je bil Tyson. Zakaj sem pa že zgoraj odgovoril.////////////////////Podpis !!!!!
brainhead007
23. 09. 2018 13.51
+7
tudi, ce bi bil nevem kolk nasmrkan tale zgoraj onenjeni, nebi imel vecje moznosti proti Tysonu, zal...ker z njegovo taktiko, da stojis kot kip z veliko potrpežljivosti, se nebi obneslo prot Miku.
Radoveden
23. 09. 2018 11.16
+7
Dejte popravit podnapis pod sliko - videom - ne Wider, Joshua je Povetkina posedelv 7. rundi
Radoveden
23. 09. 2018 11.19
+7
Hachi
23. 09. 2018 10.20
+5
Upam,da mu spet ne bodo nastavili kakega nekonkurencnega.edini,ki si koncno zasluzi peiloznost,je wilder,da vsaj ne bo spet kqk penzijonist v ringu. Ce bi bil Klicko,bi se 10 let v ringu gledali Antona in neke kvazi boksarje,ki ze zdavnaj ne bi smeli boksati zaradi dopingov.
janezdollar
23. 09. 2018 09.32
+16
Tyson v najboljših letih bi ga ubil...ti novodobni boksarji so prave baletke v primerjavi s starimi boksarskimi asi...
StAnalitik
23. 09. 2018 10.08
+15
Mike bi ravil 1.rundo in ga bi poglihal z ringom.Narjen
Optimal
23. 09. 2018 10.33
+19
Mike je bil drug svet za vse boksarje - če nebi zabluzil zaradi smrti trenerja, Dona Kinga in pa svojih butastih odločitev - droga in slab trening, bi bil vrjetno največji vseh časov. Na žalost ni bil v glavi dovolj zrel, kar pa AJ je. Sem pa tudi sam pristaš Tysona in njegova boxa ko je bil #1. Sploh ni melo veze da ni izivalec, rušil je vse kar je stopilo v rig, ampak RUŠIL, ne tako kot včeraj AJ Povetnika. Ko je gong počil je videl samo eno stvar tisto dobro minuto, pol je blo pa itak konc. Tyson = Legend
Maximus
23. 09. 2018 11.14
-1
Sem oboževalec Tysona. Ampak dejmo si tole razjasnit. Mike je priznal, da je boksal nakokiran. Če damo Anthonyju dve črtice v nos ga povozi kot tramvaj. Žal, cela njegova kariera je zgubila na podobi zaradi tega. To je doping in dopingirancem odvzemajo odličja. No ja saj on je pa sam klavrno propadu. Ampak vseeno, trezen Tyson proti treznmu Joshui. Vprašanje. Ne bi bilo tako gladko kot se morda zdi. Anthony je odličen boksar predvsem pa pametnejši kot se marsikomu zdi. Seveda pa ni tako atraktivn, kot je bil Tyson. Zakaj sem pa že zgoraj odgovoril.
HowYesNo
23. 09. 2018 12.03
+4
Daj prosim te ne nabijaj. Priznal da je boksal navlecen. Tudi ce bi bil,ni bil zaradi tega taka zival v ringu. Se pravi vse sparing partnerje ki je odpihnil je bil po tvoje navlecen. Tehnicno superioren je bil tudi zaradi droge?! Nasvet: tudi ti se navleci pa bos prvak:)
Maximus
23. 09. 2018 13.25
-2
Ne klobasaj. Točno zaradi droge je bil taka žival v ringu. Ne klafedraj če pojma nimaš. Vprašaj Filipinca pacquiaota. Ma dve prvini v kateri blesti kokain agresija in da ti možgani delajo približno 30 odstotkov hitreje. Zber kera mu je pomagala bolj. Ti samooklicani general potegn kako pa boš pol pametoval pred al pa po bitki. Itak mlatiš prazno slamo je čist vseen kdaj boš...general. Vsi njegovi nasprotniki ki do bli kaj vredni v svetu boxa so ga pa tudi premagali by the way. Box je cirkus in Don King ni zastonj Don King. Ne pravim, da ni bil hud in še hudejšio, pravim, pa da je imel veliko dejavnikov ki so mu pomagali da je izapdel še bolj živalski kot je bil. Jasno? Genral...pih.
tyson991
23. 09. 2018 22.40
+1
kolega kaj pa ti govoriš neumnosti...ja je potegnu kako črto pred dvobojem to je tud priznal...eden teh dvobojev je bil leta 2000 proti lou saveresuu ko je se sodnika zravn KO-jal, ampak da je pa zarad kokaina dosegu to kar je...lepo te prosim, ne meči delo constantina d amata v nič.
jspatipaon
23. 09. 2018 09.28
+51
Rus ni bil slab, ena napaka in konec.
HowYesNo
23. 09. 2018 12.04
+7
Povetkin je drugace odlicen borec ni pa kova za prvaka
SloG pavelšek
23. 09. 2018 09.24
+19
ja itak ce se vedno bori z 10-15let starejsimi..lol