Borilni športi

Joshua sporoča Whytu: Moraš se naučiti spoštovanja

London, 24. 08. 2020 12.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zadnji boksarski obračun med "težkašema" Dillianom Whytom in Alexandrom Povetkinom za začasni WBC pas je pozorno spremljal tudi njun nekdanji nasprotnik Anthony Joshua. Aktualnemu absolutnemu svetovnemu prvaku težke kategorije ni ušel trenutek po koncu dvoboja, ko Whyte po porazu ni želel seči v roko ruskemu orjaku.

Anthony Joshua je z velikim zanimanjem spremljal dvoboj med Dillianom Whytom in Alexandrom Povetkinom, ki ju je v preteklosti že premagal. Do pred kratkim je bil absolutni svetovni prvak težke kategorije namreč edini borec, ki je premagal Whyta in hkrati le eden od dveh, ki mu je uspelo "vzeti mero" ruskemu orjaku Povetkinu.

"Bolj kot sam obračun, me je po dvoboju razočaral trenutek, ki Whytu nikakor ne more biti v ponos," je za Sky Sports svoje videnje borbe začel Joshua in nadaljeval: "Whyte se mora najprej naučiti spoštovanja in v vsakem primeru seči v roko nasprotniku. Ne glede na epilog borbe. Ključni trenutek za poraz pa se je po mojem mnenju zgodil pri drugem odštevanju, ko Whyte ni dokončal dela. Takrat bi moral iti na vse ali nič in zadati končni udarec Povetkinu, ki so se mu tla v obeh primerih pošteno zamajala. Vprašal sem se, ali ima Dillian še vedno v sebi tisti "morilski" instinkt, da pokonča nasprotnika. Ta borba je preprosto silila v to, da uničiš tekmeca. Mislil je, da bo delo dokončal pozneje, v peti rundi, a se je tokrat močno uštel," je Joshua navedel razloge za Whytov poraz in zaključil: "Pred seboj je imel lepo zmago in možnost za borbo za naslov prvaka, tako pa bo moral počakati na povratni obračun, ki lahko znova prinese zmago Rusu. Ko se bo naučil spoštovati nasprotnika, ga bo "pobožala"tudi sreča."

Anthony Joshua je prepričan, da si je Dillian Whyte privoščil preveč napak v dvoboju z Alexandrom Povetkinom.
Anthony Joshua je prepričan, da si je Dillian Whyte privoščil preveč napak v dvoboju z Alexandrom Povetkinom. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TargetHacker
24. 08. 2020 15.38
+11
edini nesporni vladar je tenutno Fury
Thenotorious
24. 08. 2020 15.32
-5
Upam da joshua uniči furryja in ga prizemlji na realna tla
g-star
24. 08. 2020 15.07
+4
Do pred kratkim je bil absolutni svetovni prvak težke kategorije Tko k bi jst Ališiču spisu komentar katerga bi sred dirke f1 razlagu in bi se ljudje spraševali kaj je s komentatorjem narobe.... Kdo vam piše članke, kakšen absolutni vladar, o cem vi?
RudiFeler
24. 08. 2020 14.03
+11
Raje naj gre boksat s Fyurijem, kot pa da pametuje. Zame ni nesporni vladar teške kategorije.
RudiFeler
24. 08. 2020 14.15
+19
Debelinko Ruiz ga je namlatil kot mulca. 😂😂😂😂😂
Ježešna
24. 08. 2020 13.45
+6