Borilni športi

Joshua: Več ko govori, večji grob si bo izkopal

London, 29. 03. 2023 21.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec, S.M.
Komentarji
1

Vse je nared za boksarski obračun težkokategornikov Anthonyja Joshue in Jermaina Franklina. Borca sta si tri dni pred borbo na novinarski konferenci zazrla iz oči v oči in si povedala nekaj besed, ki pa tokrat niso bile pretirano ostre, saj sta bila oba precej spoštljiva. Boksarski spektakel si lahko v soboto ob 20.00 ogledate na VOYO!

"To je zagotovo velik obračun zame, zagotovo. Spoštujem svojega nasprotnika in vse, kar je dal skozi, a tukaj sva, da narediva rokenrol. Spoštujem tudi svoje navijače, zato sem vložil potrebno delo. Spoštujem tudi svojega trenerja, zato se želim prepričati, da grem v ring in delo opravim na dober način," je novinarsko konferenco začel Anthony Joshua, ki mora prekiniti niz dveh zaporednih porazov, ki mu jih je zadal Oleksander Usik.

In ker je bil visokorasli Anglež tokrat netipično miren in spoštljiv, je poskušal olje na ogenj priliti njegov promotor Eddie Hearn: "Ta tip pravi, da te bo nokavtiral, to si slišal že milijonkrat, ampak vedno si za nekoga lahko skalp in vedno bodo obstajali ljudje, ki bodo rekli, da je to odličen čas, da se pomeriš z Anthonyjem Joshuo, ampak mogoče ..." "... je to najslabši čas," ga je prekinil Joshua.

Tiskovna konferenca pred obračunom Anthonyja Joshue in Jermaina Franklina
Tiskovna konferenca pred obračunom Anthonyja Joshue in Jermaina Franklina FOTO: AP

Pote pa se je nekdanji prvak organizacij WBA, IBF, WBO in IBO le nekoliko sprostil in nasprotnika, ki je na družbenih omrežjih izrekal nekaj ostrih besed, posvaril: "Več ko govori, večji grob si bo izkopal. O njem bi lahko rekel veliko stvari, ampak ga spoštujem in jih ne bom. Govorjenje ni delo zame, to je delo zate (in ob tem pokazal na Hearna op. a.). Jaz moram opraviti svoje delo v soboto in samo na to sem skoncentriran. Pripravljen sem se boriti od prve do dvanajste runde, pripravljen sem na vse, ampak verjamem v svoje sposobnosti, v svoje protiudarce, verjamem, da lahko v Jermaina napravim luknjo. Ampak kot sem dejal, tukaj nisem, da govorim, tukaj sem, da storim, kar moram storiti, ker si res želim zmage."

Anthony Joshua
Anthony Joshua FOTO: AP

Tudi Franklin se v borbo podaja z ranjeno samozavestjo, saj je v zadnji borbi proti Dillianu Whytu doživel prvi poraz v profesionalni karieri. Temu primerno je bil na tiskovni konferenci zadržan in večkrat poudaril, da si želi le zmage, ki se mu je v prejšnji borbi za las izmuznila.

"Samo to si želim storiti, zmagati. Zmago si lahko priborim na vse možne načine, ampak če ga bom lahko spravil na rit, bom točno to tudi storil," je za borbo napovedal Američan in dodal: "Vse je mogoče. Prihajam iz kraja, kjer ni veliko možnosti, ampak če sem prišel tako daleč, je vse mogoče."

Jermaine Franklin
Jermaine Franklin FOTO: AP

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Težka kategorija: Anthony Joshua – Jermaine Franklin

Težka kategorija: Fabio Wardley – Michael Polite Coffie (za WBA-jev kontinentalni naslov prvaka)

Mušja kategorija: Galal Yafai – Moises Calleros

Velterska kategorija: Campbell Hatton – Louis Fielding

Srednja kategorija: Austin Williams – River Wilson-Bent

Joshua vs Franklin
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
31. 03. 2023 11.08
O komu? Ajaaa, o njemu, Franklinu! No, če je Joshua govoril v slovenščini, mu ne morem zameriti, da ni rekel pravilno (o kom?) "o njem"...ker je slovenščina očitno prezahtevna tudi za (nekatere) domorodce, nje :(