Borilni športi

Joshua vrača udarec: Miller je kot bolezen, na njem ni prav nič pozitivnega

New York, 20. 02. 2019 15.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Boksarski navdušenci so z glasnim odobravanjem pozdravili odločitev Anthonyja Joshue, da se proslavi tudi na drugi strani Atlantika. Njegova prva ameriška ovira bo Jarrell Miller, ki je že na tiskovni konferenci ob najavi obračuna dodobra razgrel ozračje. A Britanca tudi to ni vrglo s tira, prepričan je, da bo že dan po borbi boksar z vzdevkom ’Big Baby’ povsem nepomemben.

Britanski boksarski zvezdnik Anthony Joshua nadvse uživa med ’izletom’ v veliko jabolko, vtis je nekoliko skazilo le obnašanje njegovega junijskega nasprotnika Jarrella ’Big Baby’ Millerja. Slednji je namreč z besedami in dejanji skušal Joshuin obisk Amerike kar se da zagreniti. Američan je tako poskrbel za nekaj vročih besed že pred borbo, ki bo 1. junija v dvorani Madison Square Garden.

To bo Britančev prvenec na ameriških tleh.
To bo Britančev prvenec na ameriških tleh. FOTO: Twitter

Joshua pa je ostal povsem hladen in se ni pustil provocirati. "Če Jarrella pogledate podrobno boste ugotovili, da je le močno negativna oseba. Takšna, ki ne bo rekla nič lepega o kateremkoli drugem težko-kategorniku. Vprašajte ga karkoli, pa vam bo zagotovo odgovoril z veliko mero negativizma," je dogajanje na novinarski konferenci za Sky Sports komentiral Britanec in dodal: "Če bi ga pogledali od znotraj, je kot bolezen, na njem ni prav nič pozitivnega."

A očitno sam ima zdravilo za to ’bolezen’. "Potrebno bi ga bilo premikastiti. Govoril je o cheeseburgerjih, jaz bi mu bolj priporočil kakšno skromno pito," je pomanjkanje nasprotnikove skromnosti komentiral svetovni prvak v težki kategoriji po verzijah IBF, WBA in WBO.

"Naj zmaga najboljši. Velika glava, veliko telo, lahka tarča," je prepričan Joshua.
"Naj zmaga najboljši. Velika glava, veliko telo, lahka tarča," je prepričan Joshua. FOTO: AP

Sam že dolgo časa ni imel stika z nasprotnikom tega kova, od Josepha Parkerja in Vladimirja Klička do Aleksandra Povetkina, vsi borci so se tudi pred borbo vzdržali neprimernih opazk. Tokrat pa temu ne bo tako. Millerja tako številni primerjajo z Dillianom Whytom. "Saj sami dobro veste kakšen je Whyte. Prihajata iz istih logov, zato kaj drugega ni pričakovati," je na primerjavo odgovoril Joshua, kljub temu pa je ohranil neko mero vljudnost, s katero je utišal tudi sicer glasnega Millerja: "Spoštujem ga, a venomer govori le o sebi, češ da je daleč najboljši. Prav zato sem ga povprašal, kaj lahko pove o svojih borbah. To ga je utišalo. Še nikoli namreč ni imel nasprotnika kot sem jaz."

Britanski boksar je prepričan, da nima razloga za skrb. Amerika ga ni pustila ravnodušnega, zato bo junija svoje talente ponosno delil z ameriško publiko. "Drugega junija bo Miller povsem nepomemben," je zagotovil Joshua, prepričan v svojo zmago, ki tako že kuje načrte za prihodnost: "Ko zaključim z njim, se bom osredotočil na velike ribe."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
20. 02. 2019 18.47
+11
Džošua bo unicil Milerja ...
Bigbadjohn
20. 02. 2019 17.00
+1
Medtem se Fury bojda v Avstraliji že pripravlja na povratno borbo- za sparinbg partnerja naj bi imel domnevnega kenguruja! (a izpolnjujem pogoje za dopisnika 24Ur? Vsaj stilsko..in vsebinsko...čefuslovnico moram še izpiljiti, vem))