Borilni športi

Joshua: Wilder in Fury se me izogibata, namenoma si izbirata lažje tekmece

London, 23. 08. 2019 16.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški boksar težke kategorije Anthony Joshua ne razume, zakaj si Deontay Wilder in Tyson Fury izbirata lažje tekmece, ko pa bi se lahko borila z njim. Omenjena trojica je po mnenju bivšega svetovnega prvaka trenutno najboljša v težki kategoriji, Wilder in Fury pa si izbirata tekmece, ki jima že vnaprej zagotavljajo zmago.

Anthony Joshua, bivši svetovni prvak težke kategorije po verzijah IBF, WBA, WBO in IBO, je v pogovoru za angleški SkySports priznal, da ga obnašanje Deontayja Wilderja in Tysona Furyja zelo frustrira, saj naj bi si namenoma izbirala lažje tekmece, hkrati pa si z dogovori o borbah v letu 2020 že zagotovila, da se lahko ogneta angleškemu boksarju. "Ko si enkrat na vrhu, bi se moral boriti zgolj z najboljšimi. Gledati bi morali boksarsko smetano. Že od svoje šestnajste profesionalne borbe se borim z najboljšimi boksarji," je Bronzer Bomberja in Kralja Romov napadel Joshua. "Fury ima napovedan obračun z Ottom Wallinom, a o tem nihče ne spregovori. Sam sem se boril z Wallinom, ko sem bil še amater. Fury in Wilder se enostavno ne bi smela boriti s takšnimi boksarji."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Joshua je postal svetovni prvak v svoji šestnajsti borbi, ko je v londonski Areni O2 premagal Charlesa Martina. To je bilo v tretjem letu njegove profesionalne kariere. Za primerjavo: Fury je za svoj prvi naslov svetovnega prvaka potreboval 25 borb (sedem let), Wilder pa 33 borb (sedem let). "Poglejte časovni razpon moje boksarske kariere. Poglejte moj vzpon med zvezde. Nihče si ne želi boksati z menoj. A to nima smisla. Najboljši boksarji bi se morali boriti zgolj z najboljšimi. Tisti, s katerimi si želim pomeriti, zavračajo najbolj prestižne ponudbe v zgodovini športa. Fantom ponujam borbe pred najštevilčnejšimi množicami, priskrbim jim največjo medijsko pozornost, najboljši zaslužek, oni pa vse to zavrnejo, da se lahko borijo s slabšimi borci. Zato tako spoštujem Andyja Ruiza, saj je takoj sprejel mojo ponudbo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Fury in Wilder, ki sta se za naslov svetovnega prvaka različice WBC pomerila lani decembra, se bosta po besedah Američana znova soočila v februarju ali marcu prihodnje leto. Furyja 14. septembra čaka Wallin, Wilder pa se bo 9. novembra znova pomeril z Luisom Ortizom. "Zdaj imam motiv, ki me žene. Boksarji, ki jih želim premagati, se me izogibajo, saj že imajo dogovorjene obračune za naslednje leto, leto in pol. Manuel Charr? Michael Hunter? Kako naj se borim z njim? Zakaj bi se? Želim si najboljše, v tem trenutku pa je to Ruiz. Če si želiš zgolj polepšati svojo statistiko, raje ne stopaj v ring. Nihče naj mi sploh ne omenja Wilderja in Furyja kot najboljša. S svojim obnašanjem sta poslala jasno sporočilo. Ne želita si najboljših," je bil direkten Joshua, ki se bo 7. decembra v Savdski Arabiji pomeril z Andyjem Ruizom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Boksar 1995
24. 08. 2019 12.35
+1
Wilder če bo premagal AJja bo mel srečo idin da ga zruši drugač v uvoduh rundah drugač nima šans . furya ma pa več nožnosti
Hachi
24. 08. 2019 09.37
+7
kje je pa prej bil, ko je Wilder prosjacil za borbo, pa se je AJ spretno izogibal, pa se nastavljal borce.
nejembureka
23. 08. 2019 21.28
+2
AJ ima prav. Smešno je, da Fury boksa s Schwartzem, nato z Wallinom. Kownacki je zavrnil AJ_a da je boksal z Arreolo.
g-star
23. 08. 2019 17.03
+13
Nakladač AJ, borila sta se med seboj, veliko več je to kot tvoje zadne 3 borbe, ne vkljucujem Ruiza v to napisano.
BELAN
24. 08. 2019 07.33
+5