Borilni športi

Joshua za leto 2020 napoveduje odločilno bitko: To je kot Gospodar prstanov

London, 13. 12. 2019 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svetovni boksarski prvak Anthony Joshua je izjavil, da se borba z zmagovalcem obračuna med Tysonom Furyjem in Deontayem Wilderjem "mora zgoditi" leta 2020. Potrdil je tudi, da bo sprejel spopad z Ukrajincem Oleksandrom Usikom ali z Bolgarom Kubratom Pulevom, saj bi v nasprotnem primeru lahko izgubil pasova WBO in IBF.

Joshua (desno) je bil v Savdski Arabiji minuli konec tedna boljši od Andyja Ruiza Jr.
Joshua (desno) je bil v Savdski Arabiji minuli konec tedna boljši od Andyja Ruiza Jr. FOTO: AP

Britanski boksarski šampion Anthony Joshua je pasove po verzijah IBF, WBA in WBO v soboto odvzel Američanu Andyju Ruizu Jr., ki ga je po šokantnem porazu v New Yorku na povratnem obračunu premagal v Savdski Arabiji. Prvak WBC Deontay Wilder se bo sicer na povratnem dvoboju z Britancem Tysonom Furyjem udaril 22. februarja.

"Občutek imam, kot da je to Gospodar prstanov, zadnji prstan, dajmo, spišimo zgodovino," je v zadnjih izjavah za BBC Radio 2 povedal Joshua. Med gostovanjem v jutranji oddaji Zoe Ball Breakfast Show je še povedal: "Mora se zgoditi leta 2020, smo v isti diviziji, isti eri, če si ta tipa želita spisati zgodovino, še posebej Wilder, ker ima zadnji pas ... Spisali smo zgodovino, ko sem postal dvakratni svetovni prvak, občutek pa imam, da lahko tej zapuščini leta 2020 še nekaj dodamo."

'Raje se bom boril'
Z zmago proti Ruizu Jr. se je Joshua v zgodovinskih knjigah pridružil izbrani druščini. Pasove prvaka so v težki kategoriji izgubili in si jih nato vnovič priborili zgolj velikani Muhammad Ali, Lennox Lewis, Evander Holyfield, Mike Tyson in Floyd Patterson. Joshua pravi, da ga najprej čaka ali spopad s predpisanim izzivalcem WBO, Oleksandrom Usikom, ali z borcem, ki v IBF drži enak položaj kot Ukrajinec, Bolgarom Kubratom Pulevom.

"Če se ne bom pomeril s tema tipoma, potem bom moral predati moj pas. Raje se bom boril, da jih ubranim," pravi Joshua.

Zadnji del filmske trilogije Gospodar prstanov, s katerim naslednjo veliko borbo primerja Joshua, nosi naslov Kraljeva vrnitev:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dr One
13. 12. 2019 19.06
+8
Upamo da bo, res me zanima kaj bi bilo ali kaj bo. 😁