Borilni športi

Joshua že sanjari o Wilderju: Nokavtiral bi ga

London, 02. 01. 2020 18.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski boksarski šampion Anthony Joshua si je ob decembrski zmagi v revanši z Andyjem Ruizom Jr. spet povrnil sloves in slavo ter šampionske pasove vrnil na staro mesto. V leto 2020 pa se je boksarski šampion podal z novimi cilji, eden izmed njih je brez dvomov borba z Deontayem Wilderjem, ki bi okronala absolutnega prvaka težke kategorije. Veliko bo odvisno tudi od februarske borbe Wilderja in Tysona Furyja, v primeru zmage slednjega se obeta težko pričakovani britanski obračun.

Trenutno so vsi šampionski pasovi težke kategorije razdeljeni med dva borca, Anthony Joshua se lahko pohvali z WBA, IBF in WBO naslovi, Deontay Wilder z WBC. Britanec je sicer junija proti Andyju Ruizu Jr. izgubil vse svoje dragocene nazive, z decembrsko zmago v Savdski Arabiji mu jih je uspelo dobiti nazaj.

Anthony Joshua je revanšo z Ruizom dobil po soglasni sodniški odločitvi.
Anthony Joshua je revanšo z Ruizom dobil po soglasni sodniški odločitvi. FOTO: AP
Uspelo nam je, v dvajsetih borbah mi je uspelo zavladati težki kategoriji. On ima za seboj že štirideset borb. Kako to, da mu doslej še ni uspelo pobrati vseh šampionskih pasov? Anthony Joshua
Če je borbo z Mehičanom dobil po soglasni sodniški odločitvi, pa se Joshua zaveda, da bi moral proti Wilderju uporabiti drugačno taktiko. "To je resna borba, zato se taktično ne bi pripravljal na dvanajst rund in sodniško odločitev. Že zaradi moči njegovih udarcev bi moral biti bolj aktiven. Ne bi smel pustiti, da mu postane preveč udobno v ringu," je prepričan britanski boksarski as, ki se dobro zaveda, kakšna nevarnost mu v primeru borbe preti s strani Američana. S tem se ne obremenjuje, zagotavlja, da Wilder priložnosti za zaključni udarec ne bi dobil: "Ne bi dobil priložnosti za udarec z desnico v sedmi rundi. Poskrbel bi, da bi ga že prej nokavtiral. To je borba med težkokategornikoma, borba dveh šampionov."

'The Bronze Bomberju' je v zadnji borbi z Luisom Ortizom še desetič uspelo obraniti pas WBC, naslednja nevarnost pa nanj preti prav z Otoka v podobi Tysona Furyja. Zadnji dve borbi je Američan zaključil s slovitim nokavtom, ki je na tla pometel tako Dominica Breazeala kot tudi Ortiza. "Ni me strah, vendar vem, da je to eden izmed njegovih adutov," zagotavlja Joshua in nadaljuje: "Obstajajo določeni udarci. Nekateri te pretresejo, drugi zapečejo, spet tretji te pospravijo na tla."

Joshua: "Čeprav trenutno obstajata dva šampiona težke kategorije, pustim, da se ljudje odločijo, za koga mislijo, da je pravi šampion."
Joshua: "Čeprav trenutno obstajata dva šampiona težke kategorije, pustim, da se ljudje odločijo, za koga mislijo, da je pravi šampion." FOTO: AP

Borba z Wilderjem le še vprašanje časa? 

Sam je že večkrat izrazil prepričanje, da je v težki kategoriji premalo prostora, tako je pravi šampion lahko le en sam. O borbi z Wilderjem se šušlja že nekaj časa, za kaj več pa bosta obe strani morali sesti za skupno mizo.

"Uspelo nam je, v dvajsetih borbah mi je uspelo zavladati težki kategoriji. On ima za seboj že štirideset borb. Kako to, da mu do zdaj še ni uspelo pobrati vseh šampionskih pasov? Če ima to željo, je zadnji čas, da stopi v stik z nami. Ni nas težko najti," je prepričan Britanec, ki samozavestno zaključi: "Nahajamo se v isti eri, v isti diviziji, do te borbe mora priti. Lahko se nam pridruži in postane del zgodovine. Želimo si doseči velike stvari v boksu in če bom lahko Wilderja dodal na svoj seznam, mi bo to v veliko čast."

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

setisfekšn
16. 01. 2020 12.36
+1
Joshua je pač enkrat zgubil in to zelo amatersko in nemočno in to se zapiše kot neizbrisno zatorej nič se ni vrnil!!
Maks Novak
02. 01. 2020 19.48
+9
To ni boks, izogibanje kao teških nasprotnikov in preveč je teh pasov zato sploh ni zanimivo.
JackSparrowwvv
02. 01. 2020 19.09
+5
Joshui še najbolj privoščim naslov absolutnega svet. prvaka. Zna se obnašati, odlično boksa in zgleda ok. Mehiški debelinko je sramota za šport, Wilder zgleda kot serijski morilec, Fury pa kot klovn v cirkusu.