Borilni športi

Jurišić po četrti rundi: KSW naj poskrbi, da se takšni športniki ne znajdejo tu

Lodž, 02. 02. 2021 16.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Tadej Vidrih, Marko Gašparin
Komentarji
57

Slovenski borec mešanih borilnih veščin Uroš Jurišić se je v ekskluzivnem pogovoru za našo spletno stran odzval na neljube dogodke po porazu z Dagestancem Šamilom Musaevom. "Nisem zadovoljen s svojo predstavo niti z vsem tem, kar se je dogajalo po borbi. Je, kar je. To je šport. Vračamo se veliko močnejši in pametnejši," je bil prvi komentar športnega dela borbe z Musaevom, ki se je v soboto v ringu izkazal za taktično zelo spretnega borca in znal izkoristiti tiste elemente borbe, v katerih ima določene prednosti.

"Nisem zadovoljen s svojo predstavo niti z vsem tem, kar se je dogajalo po borbi. Je, kar je. To je šport. Vračamo se veliko močnejši in pametnejši. Ni se nam še uspelo v miru usesti, ker smo še vedno zelo čustveni in pod vtisom borbe. Še nekaj dni bomo počakali, da se te stvari malce poležejo, ko se bodo polegle, pa bomo sedli skupaj kot ekipa in premislili, katere so tiste največje napake, ki smo jih naredili, in v kaj moramo vložiti največ dela, potem bomo te stvari poskušali izboljšati. Upamo, da čim prej dobimo borbo in da bomo čim prej spet v akciji," nam je v videopogovoru iz Novega Sada sporočil Uroš Jurišić.

Seveda nismo mogli mimo vprašanja o nešportni potezi Musaeva po koncu borbe oz. po t. i. "četrti rundi", o kateri se je v preteklih dneh v svetu mešanih borilnih veščin prelilo zelo veliko črnila.

"Z naše strani ni bilo nič grdega. Želeli smo si le, da bi se pogovorili in da se te stvari ne bi več dogajale. Prišlo je do prepirov brez kakršnih koli grdih besed," je nešportni napad nase uvodoma pojasnil Jurišić. 

Ta zavrača očitke organizatorjem in njegovi ekipi, da borcev ne bi smeli pustiti samih v kletki. "Normalno je, da se borca po borbi znajdeta sama, se športno pozdravita in  si rečeta nekaj besed. Jaz sem pričakoval samo to. Ko sem hodil, sem videl Šamila in mislil, da se bova pozdravila, rekla nekaj besed, in to bo vse. Zato sem tudi pristopil k njemu, sicer niti ne bi, ampak on me je prijel. Sprva sem mislil, da me bo samo dvignil v zrak in nato izpustil, ampak ko sem se znašel v zraku in začutil, da se moje noge premikajo od tal, sem vedel, da to ni tisto, kar sem pričakoval. Potem se je razvilo, kar se je razvilo. Ne vem je, kar je, in mislim, da mora organizacija poskrbeti, da se takšni športniki ne znajdejo tukaj oz. da so kaznovani na tak način, da tega nikoli več ne ponovijo," je nadaljeval.

O peti rundi v restavraciji: Šamil s steklenico v rokah
Žal pa se neljubi prizori po nič kaj športni "četrti rundi" niso zaključili. V hotelski restavraciji je bila na sporedu še "peta runda". Lahko bi rekli, da je Jurišić v Lodžu bil bitko za pravcati naslov. Na srečo se je v restavraciji izšlo brez hujšega incidenta, ki bi utegnil zapečatiti Jurišićevo prihodnost v KSW-ju. 

"Prihajal sem v restavracijo, ki je bila v pritličju. Prišel sem dol, najprej sem srečal svojo ekipo, ki mi je povedala, da so se vsi opravičili in da je zdaj vse v redu. Potem sem hotel iti v restavracijo nekaj pojest, ker sem bil zelo, zelo lačen. Takoj ko sem vstopil v restavracijo, so trije Dagestanci – za preostale niti ne vem, kdo so bili – začeli hoditi proti meni. Prvi je prišel Abus (Magomedov, borec iz KSW, op. p.), in prva stvar, ki mi jo je rekel, je bila: 'Ali imaš kakšno težavo?' Ne razumem, kako se lahko nekdo opravičuje, potem pa takoj, ko sreča človeka, ki mu je bilo opravičilo namenjeno, vstane in ga začne grdo gledati," se v nejeveri še danes sprašuje Jurišić.

"Prišel je njegov menedžer in začel miriti strasti, on pa je še kar hodil proti meni in ponavljal vprašanje, ali imam kakšno težavo. Nato so pritekli še ostali, čutil sem, da je prišla tudi moja ekipa. V glavi sem imel, da sploh ni mogoče, da bi si kdo dovolil, da bi se kaj zgodilo. Zato sem se kar najbolj trudil, da ne bi prišlo do incidenta. Ampak glede na to, kakšni so, glede na to, kaj so naredili v kletki po borbi, sem moral biti pripravljen na vse možne izide. Stvar se je nekako umirila, a čeprav se je vse skupaj že umirilo in sem želel iti naprej in se usesti, sem slišal Šamila, kako je spet ponovil vprašanje, ali imam kakšno težavo. Ne vem, kaj naj rečem o teh ljudeh. Mislim, da je to katastrofa. Več kot to ne morem reči. Slišal sem tudi  jaz tega nisem videl  da je Šamil zgrabil steklenico in jo držal v roki, ko smo se mi tam kregali. Tako da ne vem, očitno je bolje, da tega ne komentiram," je zaključil Ljubljančan.

O kazni, ki sledi; odvzete zmage ne bo
Poljska organizacija KSW, ki se je tudi na dogodku KSW 58 izkazala za izredno resno organizacijo, saj je pripravila izvrstne šove, je v prvem odzivu (še preden je do njih prišla informacija o incidentu v restavraciji) že napovedala ostre sankcije proti obema borcema, a najverjetneje bo za oba tabora ostalo le pri finančnih posledicah. Jurišić še ne ve, kaj ga čaka, a vodilni možje KSW-ja so dejali, da bodo sankcije njegovi ekipi v prid.

"Po borbi je Martin Lewandowski (predsednik KSW) prišel k nam v garderobo. Rekel je, da bodo kazni zagotovo izrečene. Tudi moj menedžer je trenutno ves čas v stiku z organizacijo in se dogovarja ter čaka na njeno naslednjo potezo. Rekli so, da sankcije bodo, kakšne bodo, pa nam bodo še sporočili. . A dodali so, da je vse še v zraku, da verjetno nekih sprememb v oceni borbe ne bo, ker se je stvar zgodila po borbi," je dogajanje po borbi pojasnil Jurišić, ki tako ne more pričakovati, da bo organizacija Musaevu kazensko odvzela zmago. 

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (57)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Karantaniija
03. 02. 2021 11.56
+2
Urošu se vidi kako razlaga in sestavlja zgodbo skupaj, se vidi da ne govori po resnici. Težave iščejo ponavadi vedno tisti, ki borbo izgubijo..
Benzzz
02. 02. 2021 21.51
+2
Frka bato👊
gongash
02. 02. 2021 21.51
+2
A ni bil tudi posnetek jurišiča ko je porinil roko v obraz članu ekipe musaeva. Musaev je potem odreagiral. Neprimerno sta se obnasali obe ekipi
Tine Milic
03. 02. 2021 08.24
+0
Od Musaev a manager nima kaj iskati na razglasitvi pred Urosem in mu s prstom kazati naj bo tiho. Ta clan ekipe, bi po pravilih moral biti v svojem kotu in ne pred Urosem. Po koncu borbe se cestita nasprotniku I povsem neprimerno je po borbi z ekipo stati pred nasprotnikom in se iz njega norcevati. Takoda odriniti nasprotnikovega managerja, ki se takole obnasa je povsem OK! Hoces reci Musaev je zascitil managerja? Hahahahha
GO INTER
02. 02. 2021 21.40
+4
kako žolostno se obožujejo en drugega kot otroci v vrtcu
iq00
02. 02. 2021 21.28
+5
jurišić bo lahko nastopal samo še po domačih balkanskih turnirjih...
yastoo
02. 02. 2021 20.50
+6
Kaj se čudi??? V primitivnem športu so pač primitivni športniki. Logično.
Strenght coach
03. 02. 2021 14.27
+1
To govoriš ti, ki nisi sposoben izvesti 25 sekund treninga..
borjac
02. 02. 2021 20.45
+5
Vsak ki vstopi v kletko, bi se moral zavedati, da so borbe v kletki samo zato, da dajo publiki kri in umazane pretepe v katerih ni pravil, pa uživa v tem da so pretepi, kajti to so pretepi brez pravil in nimajo s športom popolnoma nič skupnega, publika ima rada gladiatorstvo z eno besedo, zato da pridejo v njihovi psihi naj bolj umazane sle po krvi in nasilju.
Moerk
02. 02. 2021 20.57
-3
No ja ... dandanašnji MMA je p.u.s.s.y v primerjavi kako je bilo včasih. Če se samo spomnim Pride-a in prvih par UFC eventov. Danes je pravil že skoraj preveč. ;)
Strenght coach
03. 02. 2021 14.21
+0
Moerk - tvoje navedbe niti približno ne držijo. V zadnjih 10. letih je MMA napredoval več kot vse borilne veščine skupaj skozi celotno zgodovino človeka. Kar se pa tiče pravil, ni jih preveč.
Strenght coach
03. 02. 2021 14.25
+0
borjac- Nikar ne udrihaj v slepo. MMA ni ulični pretep, ampak športna borba, kjer veljajo stroga pravila in pričakuje se, da se nasprotnika spoštujeta. Sicer pa nikogar ne silijo v borbo v kletki.
1model
02. 02. 2021 20.34
+5
Dobil jih je zdaj pa joka.
ummax
02. 02. 2021 20.31
+5
Tip jih je dobil uradno, neuradno, pa še v kategoriji pamet izven ringa, pred skoraj 30 leti. Kje je kaj nerazumljive ga...
DirtySanchez
02. 02. 2021 20.05
+17
Kako lahko ta jurišić tako laže? Naj pove resnico, naj pove s katerimi besedami je žalil Rusa. Zdaj predstavlja incident tako kot da ga je rus začel..... sramota za Jurišiča in njegovo ekipo.
1model
02. 02. 2021 20.36
+8
Lahko dela na vratih. Samo bo moral nekatere črnogorce ponižno prositi , da ga vzamejo. Mogoče ga Praštalo vzame.
Dinho8O
02. 02. 2021 21.34
+2
Astalaviva1958
02. 02. 2021 20.03
+10
Ja, prav ima KSW naj posktrbi da on več nebo tu. :D
Mali medo
02. 02. 2021 19.53
+8
Kdo je prvi zamahnil proti nasprotni strani.Tko da ne jokati če te je še enkrat zložil.
Thin Lizzy
02. 02. 2021 19.43
+6
Urke je dober fajter, vendar je bil ta Šamil še kako na nivoju, zaslužena zmaga, o tem škoda debate. Povsem napačne taktične zamisli iz tvojega kota. Urke, stopi korak nazaj, mani se balkanske mentalitete ter delaj, še si lačen zmag, vse dokler ne bo preveč kinte, potem je konec, primer Mcgregorja, tam je le še da zasluži, srca vse od prvih miljončkov ni več.
Dinho8O
02. 02. 2021 19.32
+10
Najboljši želijo revanso, ne pa sodne bitke. Slabic.
rcarlos
02. 02. 2021 20.02
+6
Zakaj bi želel revanšo, če je dojel da nima šans proti temu in je bolje v javnosti prati umazano perilo... Taki, njemu podobni, so pri nas v srednji šoli po 4 skup hodli pa se spravljali na take, ki so sami hodli na avtobuse... Vsaj po govorici, isto so zveneli, hvalabogu jih nisem imel možnosti na blizu slišati :)
El Diablo 2013
02. 02. 2021 19.32
+10
dej hebala te slovenščina, če vidš da ti ne gre.... dej po vaše raj, bo vsaj bolj zanimiv
Moerk
02. 02. 2021 19.31
+8
Daj jokica nehaj jokat zaj ... fasal si med borbo, ker te je taktično namudril do amena, po borbi pa zaradi dolgega jezika. Ne mi rečt, da te je iz čistega mira položil. Ti veš kaj si mu rekel, ko si hodil proti njemu in verjamem, da nič lepega glede na to, da se ve, da si primitivec.
Optimisty
02. 02. 2021 19.30
+5
majkemi šah je boljše gledat
Betuul
02. 02. 2021 19.17
-1
Jurišič prav pove! en tak “ Bedanc ( iz Kekca), ali Hud pesjan ( otroška pesmica)“ je mitološko bitje. Zdaj vemo da je v KSW možno
sonofabitch
02. 02. 2021 19.06
+6
Pa ima kakšno težavo? Mogoče je želel samo pomagat.
Betuul
02. 02. 2021 18.56
+2
A tam v Lodžu ne upoštevajo corona19 ukrepov maske nosit,