Borilni športi

Jurišič ekskluzivno: Prihajam po pas. Naj bo to v KSW ali pa Bellatorju

Ljubljana/Milano, 30. 09. 2020 13.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
15

Najbolj perspektivni slovenski borec po pravilih MMA (mešane borilne veščine) Uroš Jurišič odšteva ure do najodmevnejše borbe v svoji karieri. V Milanu bo nastopil pod okriljem slovite organizacije Bellator, njegov tekmec pa bo izkušeni Anglež Walter Gahadza. "Želim si osvojiti šampionski pas. Naj bo to v Bellatorju ali KSW," je za našo spletno stran povedal Ljubljančan.

Pred Urošem Jurišičem je borba kariere.
Pred Urošem Jurišičem je borba kariere. FOTO: Bellator

Uroš Jurišič (10 zmag, brez poraza) se po skoraj dveh letih in borbi proti Shoti Gvasalii na dogodku Legends Collide vrača v ring oziroma v tem primeru kletko. Potem ko je premagal številne prepreke na svoji športni poti, je na začetku letošnjega leta podpisal pogodbo z najmočnejšo evropsko organizacijo za borbe po pravilih MMA, poljskim KSW. A ker zaradi trenutnega 'korona položaja' vodilni možje omenjene organizacije ne prirejajo tako pogostih in velikih dogodkov, kot je bilo to od njih v navadi, je Jurišič zaman čakal na svoj debi. Zaradi tega mu je dal KSW proste roke, da si najde borbo v drugi organizaciji, preden uradno začnejo sodelovati. 27-letni Ljubljančan je prejel ponudbo, ki je ni mogel zavrniti. Na vrata je namreč potrkal Bellator, za organizacijo UFC drugi najmočnejši 'igralec' v svetu mešanih borilnih veščin. Jurišič bo v okrogli kletki debitiral že ta četrtek, njegovo borbo pa boste lahko v živo spremljali na YouTubovi strani organizacije Bellator. Njegov tekmec bo Walter Gahadza, ki je v svoji karieri vpisal kar 18 zmag in pet porazov. Kaj Jurišič pričakuje v borbi z 32-letnim Angležem, nam je zaupal v ekskluzivnem intervjuju.

Uroš, pozdravljeni. Kako so potekale priprave na borbo?
Priprave so šle odlično. Res se dobro počutim, tako da res komaj čakam na borbo. Kar zadeva poškodbe, ena majhna je, a o njej bom govoril šele po borbi. Sicer pa sem v fenomenalni formi.

Trenirali ste tudi v Liverpoolu, telovadnici 4 Corners Boxing Gym ...
Priprave v Liverpoolu so bile fenomenalne, imel sem odlično ekipo. V telovadnici je bilo odlična vzdušje. Glavni trener je John Gillens. Izjemen trener. Imel je 150 borb, tako da ima ogromno izkušenj. Treniral je številne UFC-borce, še zdaj jih trenira. Prav tako trenira profesionalne boksarje, profesionalne tajske boksarje. Zmeraj je v telovadnici, vse dneve, tako da vseskozi ve, kaj se dogaja, kdo trenira s katerim trenerjem, kar mi je zares všeč. Tudi kot oseba je pozitiven in oddaja dobro energijo. Imel sem odlične sparing partnerje. Treniral sem z Marcom Diakiesejem, tudi s Paulom Daleyjem mi je uspelo sparirati. Tudi ostali fantje so odlični, čeprav morda širši javnosti še niso tako poznani. Tako da sem imel zelo zelo težke sparinge. Sicer mi tokrat z njim ni uspelo sparirati, ampak tam trenira tudi profesionalni boksar Cullum Smith, ki je tudi svetovni prvak v supersrednji kategoriji. Imajo še nekaj vrhunskih boksarjev, ki so poznani in dobri. Res noro.

Koliko vam pomeni, da vam bo v tej borbi v kotu stal tako izkušen borec, kot je Marc Diakiese?
Marc Diakiese ima ogromno izkušenj. Nastopa na največjem odru (UFC, op. a.), vrti se v najvišjih krogih v MMA. Ima ogromno izkušenj, ki jih lahko prenese name, tako da sem zelo zadovoljen, da ga lahko imam v kotu.

Kako se boste lotili borbe?
Taktiko boste lahko videli v četrtek. Pripravljen pa sem na vse. Če bo treba, bomo imeli tri runde vojne, a edino, kar pride v poštev, je zmaga. Zmaga, zmaga in samo zmaga, in to bom vzel. Nedvomno bom poskušal zaključiti borbo, ampak s tem se ne bom obremenjeval. Kot sem že pri sebi opazil, če želiš borbo zaključiti, lahko to izkušeni borci izkoristijo. Tako da na to ne bom osredotočen, osredotočen bom le na to, da dominiram v borbi, jo zmagujem in verjamem, da se bo prej ali slej priložnost ponudila. Ali bo to nokavt v stoje ali pa zaključek na tleh, vzvod, davljenje. Če bodo potrebne tri runde vojne, sem pa tudi na to pripravljen.

Uroš Jurišič pravi, da mu podpora slovenskih navijačev ogromno pomeni.
Uroš Jurišič pravi, da mu podpora slovenskih navijačev ogromno pomeni. FOTO: Damjan Žibert

Kaj za vas pomeni nastop v Bellatorju?
Za nastop v Bellatorju menim, da je zelo dobra stvar za celoten slovenski MMA. Seveda meni ogromno pomeni, saj je to druga najmočnejša organizacija na svetu. Vesel sem, da sem tukaj. Zadovoljen sem, kako vse skupaj poteka, tako da razmišljam tudi o morebitnih naslednjih borbah pri njih.

Podpisano pogodbo imate s KSW … Ali obstaja možnost, da v primeru dobrega nastopa kljub temu ostanete v Bellatorju?
Ne vem, ali je mogoče, da bi ostal v Bellatorju. Upam, da bom tukaj imel še kakšno borbo, a s KSW imam pogodbo še za štiri borbe, tako da ne vem, koliko borb (zunaj njihove organizacije, op. a.) mi bodo dovoljevali. Ne vemo pa, kakšne bo razmere zaradi novega koronavirusa, tako da možnosti puščamo odprte. Nedvomno je treba osvojiti šampionski pas v KSW, če bom ostal v Bellatorju, pa bom tudi tukaj startal na pas.

Koliko vam pomeni podpora slovenskih navijačev?
Podpora slovenskih navijačev mi pomeni ogromno. Zelo sem vesel, da imam njihovo podporo. Menim, da je naš narod zelo športen, in to se zmeraj pokaže. Žal mi je, da gledalci niso dovoljeni, saj sem prepričan, da bi bila dvorana polna Slovencev. Tega mi je res žal, saj je Milano blizu. Ampak 'korona' nam je to onemogočila. Hvala vsem, ki me podpirate. Grem po to zmago, ne samo zase, ampak tudi za vas in Slovenijo. Nato pa v nove zmage.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tupac
30. 09. 2020 17.23
+5
Ta mona me je v beogradu v discoteki udaril zato ker sem stal pred njegovim wcjem medtem pa je on veselo smucal...
multifit
30. 09. 2020 17.01
-8
Malo so ga poškodbe ustavile. Drugače pa izredni borec in talent. Pričakujem ga v ufc v roku 2h let
DuhSaSjekirom
30. 09. 2020 16.46
-7
To care. Ajde gremo.
Justice4all
30. 09. 2020 16.39
-3
Srčno upam da uspe
Bolfenk2
30. 09. 2020 16.34
+3
Novinarji se morajo vprašat zakaj imajo tako nizek ugled v slovenski javnosti. Prodajajo se za denar elitam. Vsaj 3 medije moraš spremljat, da vsaj približno ugotoviš kaj je res.
hrvat_Ante
30. 09. 2020 16.15
+3
A je spet zacel smucat?
soseda
30. 09. 2020 15.26
+4
Kdo pa je to?
919191
30. 09. 2020 15.49
-1
Soseda, to je Uroš, človek, športnik, borec....
soseda
30. 09. 2020 16.04
+4
Saj nič ne rečem, samo prvič slišim zanj... ali gre za plačano reklamo... v športu z n kategorijami, verzijami, pasovi.... Mu pa privoščim uspehov in upam, da zanj še slišimo.
Sosed Sosedov
30. 09. 2020 14.53
+1
Ne pozabt na črtico pred borbo....
sparky234
30. 09. 2020 14.48
-3
Fant je res pravi sportnik. Mu privoscim da uspe.
919191
30. 09. 2020 14.42
+7
Uroš je vedno pridno treniral. Bil poškodovan ali ne, vedno je dal vse od sebe. Si zasluži vse najboljše.
GOTOVI STE
30. 09. 2020 14.41
+4
Skankhunt42
30. 09. 2020 14.32
+7
če bo uspešen na bellatorju bi bil že skrajen čas da ga res še ufc "prepozna"... res pa je da precej novih fajterjov pride v ufc prek the ultimate fighterja
majsta
30. 09. 2020 14.16
+14
Škoda, da ga ne opazi UFC. Čas je za prvega Slovenskega borca v UFC