Borilni športi

Jurišić pred borbo kariere bije tudi bitko s Soldićem: Naj sprejme borbo ali pa pobegne

Lodž, 29. 01. 2021 13.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
4

Najperspektivnejši slovenski borec mešanih borilnih veščin Uroš Jurišić se bo v soboto (s prenosom na VOYO ob 20. uri) v sklopu organizacije KSW udaril s Šamilom Musaevom. A še pred borbo s prav tako neporaženim Rusom se je spustil v verbalno bitko s Soldićem. Hrvat ne skriva sovražne nastrojenosti proti Ljubljančanu in se trudi izkoristiti praktično vsak trenutek, da Jurišića 'postavi v nič'.

Zgodba sega že vrsto let nazaj, ko je Roberto Soldić zoper Uroša Jurišića udaril z izjavo, da Slovenec do takrat še ni imel nobenega resnega nasprotnika. Pred Jurišićevim debijem v KSW pa zgodba dobiva nove razsežnosti. A z razlogom. Menedžer Šamila Musaeva Ivan Dijaković je namreč tudi trener in menedžer Soldića, zato je jasno, za koga bo Hrvat stiskal pesti v soboto, ko si bosta v poljskem Lodžu nasproti stala Musaev in Jurišić. Prenos borilnega spektakla na VOYO začnemo ob 20. uri. 

A vendarle v oči bode precej neokusna poteza večkratnega prvaka velterske kategorije organizacije KSW Soldića (18-3), ki je letos na družbenih omrežjih borbo med Musaevom in Jurišićem napovedal tako, da je objavil sliko obeh borcev, čez glavo Jurišića pa prilepil emotikon dreka. Seveda mu Ljubljančan ni ostal dolžan in mu je hitro vrnil na podoben način: "Nekdo že zdaj ne more zadržati dreka v svoji zadnjici. Oprosti, Soldić. Nisem te želel prestrašiti. Lahko bežiš, toda ne moreš se skriti. Kmalu se vidiva."

Ta obračun na daljavo je v svetu borilnih veščin dvignil veliko prahu, vprašanjem o tem, kaj se skriva v ozadju spora s Soldićem, Jurišić ni mogel ubežati niti na četrtkovi novinarski konferenci v Lodžu. "Veste, jaz sem zunaj in v športu enak. Za ta šport živim. V MMA je zame vse skupaj tudi osebno. Tako da, ko govorimo o Soldiću ... Kako naj to povem ... Verjamem, da nima pravega šampionskega karakterja. Če si pravi šampion, sprejmeš vsak obračun. A on ni takšen. Zdaj je zanj čas, da pobegne ali pa se pride borit. Nekaj od tega dvojega mora izbrati," je jasno sporočil Ljubljančan in dodal pojasnilo, ali se v ozadju skriva tudi kakšen razlog za sovraštvo, ki ni povezan s športom. "Še nekaj, da pojasnim. To ni zato, ker nisem takoj dobil borbe s Soldićem. Nisem tako neumen, da bi pričakoval, da bo moj prvi obračun v KSW s Soldićem. To je popolnoma razumljivo. Toda obstaja še ena stvar: fantu so – ko sem imel 'score' 5-0 – ponudili, da bi se boril z menoj vsaj petkrat za zelo dobro plačilo, a borbe ni želel sprejeti. To vse izvira iz tega. Verjamem, da je dober borec, saj je to dokazal v kletki. Toda dober borec še ne pomeni, da si šampion. Šampion izvira od znotraj – to ni fizično. To je v glavi in srcu. In on tega nima," je še razložil Jurišić. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V prijetnem druženju z novinarji, ki jih je navdušil s simpatiziranjem s poljskimi borci in borkami, se je dotaknil tudi sobotnega nasprotnika Musaeva (14-0), o katerem se je sicer razgovoril že v intervjuju z našim novinarjem Tadejem Vidrihom. "Je zelo dober borec, še neporažen. Mislim, da sem lahko zadovoljen, da je pred menoj takšen borec, kot je Šamil. A zagotovo ni boljši kot jaz, kar bom dokazal v soboto," samozavesti ne manjka slovenskemu predstavniku. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

penique_7
29. 01. 2021 16.46
+2
Urke pusti Soldića, tlakuj svojo športno pot bodi korekten izven ringa, ko je potrebno pokazati znanje pa to pokaži v ringu kot do sedaj. Upam, da so poškodbe za tabo in da boš končno podprt tudi finančno, da si ne rabiš beliti glave še s tem!
Primož Rus
29. 01. 2021 15.49
+3
Uroš,pozabi soldića,bodi TI IN ZMAGUJ !!!!
revolucijakorupcijafasizem
29. 01. 2021 15.32
+6
Ta dečko pa res ni imel sreče z poškodbami Uroš srečno lets go....
Uporabnik1825540
29. 01. 2021 19.30
On je fenomen kolko poskodb od kolka rame kolena res je neverjeten upam da mu uspe ker je urke mašina