Borilni športi

Jurišič se vrača oktobra, šampionski pas Titan FC brani proti nekdanjemu 'UFC-jevcu'

Fort Lauderdale, 24. 08. 2019 16.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši slovenski borec po pravilih MMA Uroš Jurišič je uspešno okreval po poškodbi rame in se bo oktobra vrnil v kletko. V Dominikanski republiki bo branil naslov prvaka velterske kategorije organizacije Titan FC, njegov tekmec pa bo nevarni Michael Graves.

Uroš Jurišič je v Bonifiki tako premagal Shoto Gvasalio.
Uroš Jurišič je v Bonifiki tako premagal Shoto Gvasalio. FOTO: Damjan Žibert

Uroš Jurišič (10 zmag, brez poraza), ki je pred dnevi podpisal pogodbo z agencijo Heavy Duty Fight Management, je dobil datum naslednje borbe. 26-letni Ljubljančan se je nazadnje boril novembra lani, ko je v Kopru na dogodku Legends Collide s tehničnim nokavtom premagal Gruzinca Shoto Gvasalio. Sledila je poškodba ramena, po uspešnem okrevanju pa bo 'Urke' stopil v ring 19. 10., v Dominikanski republiki bo šampionski pas velterske kategorije Titan FC branil proti Michaelu Gravesu. To bo doslej najtežja preizkušnja za Jurišiča, saj bo njegov tekmec nekdanji član organizacije UFC, ki je doslej v 11 borbah osemkrat zmagal, dva dvoboja sta se končala neodločeno in le enkrat je okusil grenkobo poraza.

Zanimivo, da sta tako Jurišič kot Graves nastopila na resničnostnem šovu The Ultimate Fighter: American Top Team vs. Blackzilians in bila celo moštvena kolega v ekipi American Top Team. Medtem ko najboljši slovenski borec vabila UFC ni dočakal, je danes 28-letni Američan nastopil v slovitem oktagonu. Na treh borbah je dvakrat zmagal in vknjižil neodločeno borbo proti srbskemu borcu Bojanu Veličkoviću. Novembra leta 2016 bi moral četrtič nastopiti pod okriljem organizacije UFC proti Brazilcu Sergiu Moraesu, a se je njegovo sodelovanje z najmočnejšo organizacijo na svetu, kar se tiče borb po pravilih MMA, nečastno končalo. Zaradi družinskega nasilja, fizično je napadel zaročenko, so ga vodilni možje odpustili. Od takrat se je preizkusil v ruski promociji Fight Nights Global (ena neodločena borba in en poraz) ter se nazadnje preselil v Titan FC, kjer si je po dveh zmagah po sodniški odločitvi prislužil borbo z Jurišičem.

Ljubljančana, ki odslej trenira v telovadnici Hard Knocks 365, tako ob prvi obrambi šampionskega pasu čaka vse prej kot lahka borba proti izkušenemu ter vsestranskemu borcu. Če bo Jurišič uspešen, je težko predvideti scenarij, po katerem njegova naslednja borba ne bi bila v sloviti organizaciji UFC.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.