Borilni športi

Jurišič z rušilno močjo do najodmevnejše zmage v karieri

Milano, 02. 10. 2020 14.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.V., T.Š.
Komentarji
3

Slovenski borec MMA (mešane borilne veščine) Uroš Jurišič je z odliko debitiral v organizaciji Bellator. Na dogodku v Milanu nič ni prepustil naključju in že v prvi rundi borbe v predajo prisilil Angleža Walterja Gahadzo.

Uroš Jurišič (11 zmag, brez poraza) se je po dveh letih zmagovito vrnil v kletko. Ljubljančan je debitiral na drugem največjem odru (za UFC-jem), kar se tiče borb po pravilih MMA, v Bellatorju in takoj navdušil. V peti borbi dogodka v Milanu se je udaril z izkušenim Walterjem Gahadzo, ki je kar 14 od svojih 18 zmag vpisal s predčasno prekinitvijo. A tokrat je bil brez pravih možnosti in je vknjižil šesti poraz. Anglež je sicer borbo dobro začel in Jurišiča nekajkrat zadel z močnimi brcami v levo nogo, a nato je slovenski borec našel pravo razdaljo. 

Ko je tekmeca prvič zadel z desnico, je bilo jasno, da se Gahadzi slabo piše. Napad z boksarskimi tehnikami je tekoče povezal z rokoborbo, si tekmeca naložil na rame in ga odnesel praktično čez celotno kletko. Ko ga je spravil na tla, mu je hitro “vzel” hrbet, kar je bil za Angleža začetek konca. Jurišič je borbo zaključil z uspešnim davljenjem in prišel do svoje pete zmage s podreditvijo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Glede na to, da v borbi ni utrpel poškodb, bi lahko našega najbolj perspektivnega borca že kmalu spet videli v kletki. Jurišič ima sicer pogodbo za štiri borbe podpisano s poljsko organizacijo KSW in prav tam naj bi ga že novembra čakala nova. Govori se o dvoboju za mesto prvega izzivalca prvaku velterske kategorije Robertu Soldiću (17 zmag, trije poraz) proti Poljaku Michalu Pietzaku.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DuhSaSjekirom
05. 10. 2020 09.18
+2
Tole je bilo lepo in elegantno in profi oddelano. Vrhunsko. Car. Srecno naprej.
multifit
03. 10. 2020 18.44
+1
Pas v ksw. Potem belator. To je 100%. Mislim pa da bo v ufc tudi štrene mesal
cashback king
02. 10. 2020 17.34
+1
Cestitke Uros! Samo tako naprej pa bomo imeli tudi prvi pas v Bellatorju!!