Borilni športi

Jurišić: Covington ti ne pusti dihati, Usman pa je fizično močnejši

Las Vegas, 14. 12. 2019 20.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./G.J.
Komentarji
0

Najboljši slovenski MMA borec Uroš Jurišić pred zadnjim borilnim spektaklom UFC 245, ki bo postregel kar s tremi dvoboji za šampionski pas v različnih kategorijah, napoveduje zelo zanimiv obračun za naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji med branilcem naslova Kamarujem Usmanom in njegovim glavnim izzivalcem Colbyjem Covingtonom, s katerim je imel priložnost tudi trenirati. Neposredni prenos na VOYO od 4. ure naprej.

Uroš Jurišić je zelo previden pri napovedih o končnem razpletu dvoboja za naslov svetovnega UFC prvaka v velterski kategoriji med Kamarujem Usmanom in Colbyjem Covingtonom.

Glede na to, da je imel najboljši slovenski MMA borec v preteklosti priložnost trenirati s kontroverznim Američanom, lahko poda objektivno oceno o možnostih prvega izzivalca v boju za morebiten odvzem šampionskega pasu. "Iz lastnih izkušenj lahko povem, da me še nihče v karieri ni tako namučil, kot me je Covington na teh nekaj treningih, ki sem jih opravil z njim v American Top Teamu. Gre za borca, ki je kondicijsko izjemno pripravljen, po domače povedano ti ne pusti dihati, zato bo zelo nevaren v dvoboju z Usmanom," nekaj ur pred zadnjim borilnim spektaklom v letošnjem koledarskem letu pravi Jurišić, ki bo torej z velikim zanimanjem spremljal dogajanje iz lasvegaške T-Mobile Arene.

Uroš Jurišić je imel priložnost trenirati s prvim izzivalcem Kamaruja Usmana, Colbyjem Covingtonom.
Uroš Jurišić je imel priložnost trenirati s prvim izzivalcem Kamaruja Usmana, Colbyjem Covingtonom. FOTO:

'Moč proti kondiciji'
"Priča bomo obračunu fizične moči proti kondiciji. Če je Covington kondicijsko izjemen, je Usman na drugi strani fizično močnejši borec, zato bo zelo zanimivo videti, kdo od njiju bo uspel vsiliti svoj ritem borbe. Težko je napovedati zmagovalca, želim si le spektakularne borbe," še pristavi Uroš Jurišić. 

Neposredni prenos zadnjega UFC (borilnega) spektakla v iztekajočem se koledarskem letu lahko spremljate tukaj od 4:00 naprej samo na VOYO!

Seznam borb UFC 245:
1. Velterska kategorija (šampionski pas): Kamaru Usman vs. Colby Covington

2. Peresnolahka kategorija (šampionski pas): Max Holloway vs. Alexander Volkanovski

3. Ženska bantamska kategorija (šampionski pas): Amanda Nunes vs. Germaine de Randamie

4. Bantamska kategorija: Marlon Moraes vs. Jose Aldo

5. Bantamska kategorija: Petr Yan vs. Urijah Faber

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.