Borilni športi

Kateri 'lev' bo kraljeval UFC-ju?

Las Vegas, 28. 02. 2019 13.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Borilni spektakel UFC 235 bo postregel z neverjetno borbo za naslov prvaka v poltežki kategoriji. Jon Jones se bo v kletki srečal s talentiranim in brezkompromisnim Anthonyjem Smithom. Jones, ki želi do konca leta 2019 postati najboljši borec MMA vseh časov, se ne more otresti očitkov, da je uspehe dosegal s pomočjo uporabe prepovedanih sredstev.

Jones bo vnovič branil naslov prvaka v poltežki kategoriji
Jones bo vnovič branil naslov prvaka v poltežki kategoriji FOTO: AP

Jon Jones je zver v oktagonu, ki tekmece s svojim popolnim znanjem in surovo močjo spravlja ob živce. Zabeležil je neverjetnih 23 zmag v kletki, edini poraz je zabeležil daljnega leta 2009 proti Mattu Hamillu. Američan velja za najboljšega borca, ki je kadarkoli stopil med osem sten, a hkrati se ga drži sloves porednega fanta, ki se požvižga na pravila. V svoji karieri je sprejel veliko napačnih odločitev, pobegnil je s kraja prometne nesreče, pred dvoboji pa se je posluževal prepovedanih substanc.

Toda Jones, ki verjame, da je njegova duhovna žival lev, trdi, da ga je zadnji zaplet z uživanjem prepovedane substance zresnil in še vedno vztraja pri tem, da ni namerno zaužil nedovoljenega poživila. V njegov krvi so pred dvobojem z Alexandrom Gustafssonom našli piktogram prepovedane substance, njun dvoboj pa so iz Las Vegasa praktično čez noč prestavili v Los Angeles.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

31-leti Američan je kljub vsem polemikam čez veliko lužo med navijači ohranil veliko mero priljubljenosti. Je namreč neverjeten talent, ki se odlično znajde v borbi v stoje ali na tleh. Tekmece premaguje z 'navidezno' lahkoto, zaradi česar bi se moral njegov najnovejši nasprotnik Anthony Smith pošteno tresti. Toda Smith, njegov nadimek je levjesrčni, je sodeč po zadnjih borbah neustrašen in z udarci brezkompromisen. Udari kot brcne konj, sloves, ki ga ima Jones, pa ga še bolj motivira, da se zapiše med legende UFC-ja v poltežki kategoriji.

Za Smitha bo to najtežja borba v karieri
Za Smitha bo to najtežja borba v karieri FOTO: AP

"Jaz sem tisti borec, ki ne bo odnehal. Ko se čas izteka in sem jaz v kletki, potem je nasprotnik v nevarnosti," je samozavestno na predstavitvi pred borbo za naslov prvaka pripomnil Smith.

Smith ne skriva ambicij, da želi postati prvak, od poti do veličine pa ga loči neverjetni Jones. Smith je zabeležil sedem zaporednih zmag. Legendo MMA-ja Mauricia Ruo je odpravil v prvi rundi, Volkana Oezdemirja si je podredil v tretji. Toda velja za močnega pretepača, ki ruši vse pred seboj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Moč črpa iz težkega življenja, ki mlademu očetu ni prizanašalo z izzivi in tegobami: "Moja kariera je dobila nov zagon po letu 2011, ko sem prvič postal oče. Takrat so se stvari začele postavljati na svoje mesto. Otrok je rešil moje življenje in kariero."

Kakšen zasuk bo doživela njegova kariera po UFC 235, preverite 3. marca na VOYO, prenos se začne ob 4. uri zjutraj.

Obračun med Jonesom in Smithom pa ne bo edini, ki bo štel za naslov prvaka. V velterski kategoriji bo Tyron Woodley branil šampionski pas proti Kamaruju Usmanu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
02. 03. 2019 13.53
Nesmiselna raba narekovajev- "Tekmece premaguje z 'navidezno' lahkoto..."- čist mém!