Borilni športi

Kdo bo požel naziv 'najbolj zlobni pesjan' UFC-ja: Masvidal ali Diaz?

New York, 01. 11. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred ljubitelji mešanih borilnih veščin je sila zanimiv konec tedna, ko se bosta v nedeljo, 3. novembra, s prenosom ob 3. uri zjutraj na VOYO, za novonastali šampionski pas za 'najbolj zlobnega pesjana' v sklopu prireditve UFC 244 v slovitem Madison Square Gardnu pomerila Jorge Masvidal in Nate Diaz. Nekdanji odlični borec Benson Henderson, ki je premagal tako Masvidala kot Diaza, rahlo prednost pripisuje slednjemu.

UFC bo simbolično v kultnem newyorškem Madison Square Gardnu izpeljal jubilejno, že 500. prireditev, ki jo bosta z medsebojnim obračunom za osvojitev novonastalega šampionskega pasu za 'najbolj zlobnega pesjana' organizacije 'začinila' Jorge Masvidal in Nate Diaz.

Predvsem slednji je po zadnji zmagi letos poleti javno izzval Masvidala na dvoboj, ki je izziv brez oklevanja sprejel. To bo obračun dveh tako imenovanih 'uličarjev' (uličnih borcev, op. p.), ki se bosta z odprtimi kartami podala v neusmiljen boj za zmago in čast. Borec, ki je v preteklosti uspešno opravil z obema, je danes odlični trener mešanih borilnih veščin Benson Henderson, ki nekaj več možnosti za uspeh pripisuje Diazu. "Čeprav tudi Jorge Masvidal ne bo brez možnosti za zmago. Ravno nasprotno: če bo izkoristil svoj borilni IQ, potem se lahko nadeja uspešnega večera. V nasprotnem pa bo v rahli prednosti Nate Diaz," je v pogovoru za spletni portal MMA Junkie Henderson ocenil razmerja moči med borcema in v nadaljevanju podrobneje analiziral način borbe tako Masvidala kot tudi Diaza. "Če se bo Masvidal spustil v odprt boj z Diazom, bo imel slednji veliko več možnosti za zmago. Kajti več kot bo izmenjav stoječih udarcev, bolj bosta do izraza prišli Diazova vztrajnost in fizična pripravljenost. Prepričan sem, da bomo priča izjemno zanimivi borbi, v kateri je nemogoče vnaprej napovedati zmagovalca. V kolikor se bo Jorge precej več gibal po oktagonu kot običajno, pa bo v večjih težavah Diaz. Skratka, čaka nas nepredvidljiva in zahtevna borba za oba nastopajoča," se novega borilnega spektakla že veseli Henderson.

Jorge Masvidal (levo) in Nate Diaz (desno) se bosta v slovitem Madison Square Gardnu v sklopu prireditve UFC 244 pomerila za novonastali šampionski pas za 'najbolj zlobnega pesjana'.
Jorge Masvidal (levo) in Nate Diaz (desno) se bosta v slovitem Madison Square Gardnu v sklopu prireditve UFC 244 pomerila za novonastali šampionski pas za 'najbolj zlobnega pesjana'. FOTO: AP
Obema privošči zmago
Na vprašanje, komu bolj privošči zmago v razprodanem Madison Square Gardnu, je Henderson brez ovinkarjenja odgovoril: "Obema. Oba sta namreč mojstra svojega poklica z velikim srcem, prava borca, ki se ne bojita dajati in hkrati prejemati udarcev. Četudi mi zadnja izmišljotina UFC-ja okrog novonastalega šampionskega pasu niti malo ne diši, verjamem, da bodo ljubitelji našega športa uživali v dvoboju Masvidala in Diaza."

 
Jorge Masvidal, Nate Diaz, UFC 244
Jorge Masvidal, Nate Diaz, UFC 244 FOTO: VOYO

    

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MENS
01. 11. 2019 11.50
Kdo bo požel naziv 'najbolj zlobni pesjan? ... hmmm .... saj veste!
Baal-Berith
01. 11. 2019 11.02
-1
SloG pavelšek
01. 11. 2019 09.22
-10
kako se lahko Diaz sploh bori ce pa javno uziva marihuano
KungFuPanda
01. 11. 2019 09.45
+7
Zato, ker je usada marihuano izločila iz liste PED (performance enhancing drugs-stimulansov). Torej smatrajo, da zaradi uživanja te substance ne bo imel prednosti v performansu ali fizični moči. Prej ga bo oviralo, kot ga stimuliralo.
Adolf1
01. 11. 2019 09.09
-8
darasen
01. 11. 2019 09.16
+7
Našvasan_zob
01. 11. 2019 08.21
-5