Borilni športi

Kdo bo prvi izzivalec v srednji kategoriji, Whittaker ali Gastelum?

Las Vegas, 15. 04. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ta konec tedna, natančneje v nedeljo zgodaj zjutraj ob neposrednem prenosu na Voyo (4.00), bomo priča novemu vznemirljivemu dogodku UFC (UFC on ESPN 22) v kompleksu Apex v Las Vegasu, kjer se bosta v boju za prvega izzivalca v srednji kategoriji pomerila nekdanji prvak Robert Whittaker in nepredvidljivi Kelvin Gastelum.

Niz UFC-jevih prireditev v kompleksu Apex v Las Vegasu se nadaljuje. In hkrati bo to zadnji borilni dogodek brez navzočnosti gledalcev, kajti že na julijskem spektaklu med Dustinom Poirierem in Conorjem McGregorjem bo po besedah predsednika organizacije Dana Whita na tribunah lahko navzočih približno 20 tisoč privržencev tega športa.

Dogodek UFC on ESPN 22 bo v znamenju zanimivega obračuna za prvega izzivalca v srednji težnostni kategoriji med nekdanjim prvakom Robertom Whittakerjem in Kelvinom Gastelumom. Dve leti po prvotnem dogovoru o njuni borbi, ki so jo v Whittakerjevem taboru v zadnjem trenutku odpovedali, si bosta v oktagonu iz oči v oči naposled le zrla zanimiva borca, ki ju zanima zgolj eno – premagati tekmeca in si s tem zagotoviti najugodnejši položaj v igri za šampionski pas. Spomnimo, da sta se omenjena borca sredi leta 2018 že dogovorila za borbo, Whittaker je bil tedaj aktualni prvak v svoji kategoriji, Gastelum pa prvi izzivalec. Toda do te borbe iz do zdaj znanih razlogov še ni prišlo. Končno se bo zgodila 17. aprila 2021 (prenos na Voyo od 4.00), do česar pa so bili v taboru Gasteluma zaradi predhodnih slabih izkušenj precej skeptični.

V vmesnem času se je pojavil (pre)močni Israel Adesanya, ki je najprej odpravil Gasteluma in nato v boju za šampionski pas še Whittakerja. Zdaj, ko se je Adesanya preselil v poltežko kategorijo, je za oba napočil trenutek resnice. Gastelumu se je po treh zaporednih porazih z zmago v dvoboju proti Ianu Heinischu uspelo vrniti na zmagovalna pota, podobno je  tudi z Whittakerjem, ki je bil v svojih zmagah proti Darrenu Tillu in Jaredu Cannonierju nekoliko prepričljivejši od nedeljskega tekmeca. 

Robert Whittaker (na sliki levo) bo skušal vrniti tisto, kar je pred leti izgubil.
Robert Whittaker (na sliki levo) bo skušal vrniti tisto, kar je pred leti izgubil. FOTO:

Nihče ne dvomi, da nas v nedeljo zgodaj zjutraj po slovenskem času čaka izjemna borba. To bo obenem edinstvena priložnost za oba borca, da se nekdo od njiju vrne na pozicijo, ki jo je že zasedal.

UFC on ESPN 22, seznam borb (nedelja, 18. 4., ob 4.00):

(-84kg) Robert Whittaker vs. Kelvin Gastelum

(-70kg) Jeremy Stephens vs. Drakkar Klose

(+93kg) Andrei Arlovski vs .Chase Sherman

(-84kg) Abdul Razak Alhassan vs. Jacob Malkoun

(-70kg) Luis Peña vs. Alexander Munoz

(-61.5kg) Ricardo Ramos vs. Bill Algeo

(-57kg) Tracy Cortez vs. Justine Kish

(+93kg) Alexander Romanov vs. Juan Espino

(-52.5kg) Jessica Penne vs. Lupita Godinez

(-84kg) Gerald Meerschaert vs. Bartosz Fabiński

(-61.5kg) Zarah Fairn Dos Santos vs. Josiane Nunes

(-61.5kg) Tony Gravely vs. Anthony Birchak

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
15. 04. 2021 08.31
+0
Mogoče bi bilo smiselno borbe, ki jih bodo prenašali v etru (Main Card) zapisati v krepkem tisku...