Borilni športi

KSW 75: V borbi večera je slavil neporaženi Poljak Robert Ruchala

Nowy Sacz, 14. 10. 2022 23.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec, M.D.
Komentarji
0

Po izjemnem borilnem spektaklu KSW 74, kjer je Phil De Fries še sedmič zapored obranil naslov prvaka, je prišel čas za KSW 75. Tokrat bi moral šampionski pas braniti prvak poltežke kategorije Ibragim Čužigajev, a bo moral zaradi težav s prihodom v šengensko območje na borbo z Ivanom Erslanom nekoliko počakati. Glavno borbo večera sta tako prevzela nekdanji UFC-jev borec Damian Stasiak in obetavni Poljak Robert Ruchala, ki po izenačeni borbi in deljeni sodniški odločitvi poraza v KSW-ju še vedno ne pozna.

Damian Stasiak se je med letoma 2015 in 2018, takrat še v bantamski kategoriji, meril v UFC-ju, kjer se z dvema zmagama in tremi porazi ni proslavil, a se je boril z dobrimi borci, kot je Pedro Munhoz, in na primer z Brianom Kelleherjem uprizoril tudi borbo večera. Ob vrnitvi na domačo sceno se je nato s Hrvatom Antunom Račićem neuspešno pomeril za naslov prvaka KSW-jeve bantamske kategorije, nato pa se podal kategorijo višje. V peresni kategoriji je od takrat zbral dve zmagi, decembra lani pa izgubil proti Lom-Aliju Eskijewu in tako na lestvici izzivalcev padel na četrto mesto.

KSW 75: Damian Stasiak vs Robert Ruchala

Le mesto pod njim se nahaja Stasiakov tokratni izzivalec Robert Ruchala, ki poraza med profesionalci tudi po borbi ne pozna še ne pozna. 24-letni Poljak, ki je nastopil v domačem mestu, se je namreč v profesionalni karieri zdaj že osemkrat podal v kletko in prav tolikokrat iz nje odšel z dvignjenimi rokami. Od tega je zadnjih pet zmag zabeležil pod okriljem KSW-ja, dve s podreditvijo in dve po soglasni sodniški odločitvi in zdaj tudi eno po deljeni sodniški odločitvi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prva Borba: Adrianna Kreft – Petra Častkova

Borbo v ženski mušji kategoriji med Poljakinjo Adrianno Kreft in Čehinjo Petro Častkovo je po sodniški odločitvi dobila prva.

Druga borba: David Martinik – Kamil Szkaradek

Tudi v drugi borbi dneva sta se pomerila Čeh in Poljak. Še drugič je po sodniški odločitvi slavil domač borec, tokrat Kamil Szkaradek.

Zamujene borbe si lahko kadarkoli ogledate na VOYO!

Tretja Borba: Yann Liasse – Adrian Gralak

Ta borba se je zaključila s solzami Adriana Gralaka že v prvi rundi. Njegov nasprotnik Yann Liasse je po 2 minutah in 38 sekundah borbe Gralaka s palcem svoje leve roke zadel v njegovo desno oko. Sodnik je po navodilu zdravnika Gralaku preprečil nadaljevanje borbe in borba je bila po nenamernem udarcu Liasseja razveljavljena.

Četrta borba: Adam Tomasik – Madalin Pirvulescu

Naslednja borba se je zaključila še hitreje. Romun Madalin Pirvulescu je nasprotnika v poltežki kategoriji  Adama Tomasika nokavtiral po malo manj kot minuti in pol borbe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Peta borba: Oleksij Poliščuk – Adam Soldaev

V peto so gledalci poljskega spektakla KSW 75 vendarle videli borbo, ki je trajala tri runde. Na koncu je po enotni sodniški odločitvi prepričljivo zmagal Poljak Adam Soldaev.

Šesta borba: Tomasz Narkun – Luis Henrique da Silva

Tomasz Narkun, ki se prvič po več kot sedmih letih v KSW-jevo kletko ni podal v vlogi prvaka, se je pomeril z debitantom v poljski organizaciji Luisom Henriquejem da Silvo. 33-letni Brazilec se je na vrhuncu kariere meril tudi v UFC-ju, kjer pa je po dveh zmagah zabeležil štiri zaporedne poraze in si nato moral delo poiskati drugje.

Po tem, ko je Tomasz Narkun na koncu prve runde bil zelo blizu zmage je po manj kot minuti druge runde Luis Henrique da Silva z izjemno močnim in natančnim udarcem z nogo šokiral dvorano in nokavtiral nasprotnika.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Predzadnja borba: Michal Martinek – Daniel Omielanczuk

V predzadnji borbi večera smo spremljali obračun orjakov. Tudi v tej borbi smo lahko videli nekdanjega UFC-jevega borca, in sicer 40-letnega Daniela Omielanczuka, ki se je pomeril z nekdanjim prvakom češke organizacije Oktagon Michalom Martinekom. 'Poljski medved' je poskušal prekiniti niz treh zaporednih porazov in dokazati, da še lahko poseže po samem vrhu KSW-jeve težke kategorije, 'Črnobradec' pa je želel nadaljevati tam, kjer je ostal na debiju v poljski organizaciji. 32-letni Čeh je namreč junija letos z zmago po soglasni sodniški odločitvi začel pohod na naslov prvaka organizacije KSW, ki je že štiri leta in pol v lasti Phila De Friesa.

Mesto prvega izzivalca v češki organizaciji Oktagon MMA od aprila dalje pripada slovenskemu borcu Tadeju Dajčmanu.

Michal Martinek v svoji karieri do te borbe ni izgubil po sodniški odločitvi. To se je po treh rundah in sporni deljeni sodniški odločitvi proti Danielu Omielanczuku končno spremenilo. Martinek je doživel svoj prvi poraz v KSW-ju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih lahko kadarkoli ogledate na VOYO:

Peresna kategorija: Damian Stasiak – Robert Ruchala (deljena sodniška odločitev)

Težka kategorija: Michal Martinek – Daniel Omielanczuk (deljena sodniška odločitev)

Poltežka kategorija: Tomasz Narkun – Luis Henrique da Silva (nokavt v drugi rundi)

Peresna kategorija: Adam Soldaev – Oleksij Poliščuk (soglasna sodniška odločitev)

Poltežka kategorija: Adam Tomasik – Madalin Pirvulescu (nokavt v prvi rundi)

Dogovorjena teža (do 73 kg): Yann Liasse – Adrian Gralak (t.i. no contest oziroma razveljavljena borba zaradi nenamernega prsta v oko)

Bantamska kategorija: David Martinik – Kamil Szkaradek (soglasna sodniška odločitev)

Ženska mušja kategorija: Adrianna Kreft – Petra Častkova (soglasna sodniška odločitev)

KSW 75: Damian Stasiak vs Robert Ruchala
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.