Borilni športi

Nurmagomedov razžalostil privržence: UFC išče novega nasprotnika za Fergusona

Moskva, 31. 03. 2020 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni svetovni UFC prvak v lahki kategoriji Khabib Nurmagomedov je prek svojega Instagram profila nagovoril najzvestejše navijače in jim med drugim sporočil, da po njegovih informacijah predsednik organizacije Dana White v zakulisju že išče novega nasprotnika za Tonyja Fergusona, s katerim bi se moral Dagestanec pomeriti 18. aprila v Las Vegasu.

Glede na vsesplošni kaos, ki ga povzroča pandemija koronavirusa, imajo v zadnjih dneh vse več težav pri načrtovanju že dogovorjenih aktivnosti tudi pri UFC organizaciji. 

V normalnih okoliščinah bi se prvi mož UFC-ja Dana White s sodelavci v naslednjih desetih dneh vneto pripravljal za nov borilni spektakel, na katerem bi se v glavni borbi večera (18. april) za naslov svetovnega prvaka lahke kategorije v Las Vegasu pomerila aktualni prvak Khabib Nurmagomedov in njegov prvi izzivalec Tony Ferguson. A glede na to, da je Dagestanec pred dnevi ujel enega od zadnjih letov iz Združenih držav Amerike za vrnitev v Rusijo, je jasno, da do omenjenega dvoboja najverjetneje ne bo prišlo. Čeprav nadaljuje s treningi, kot da se bo obračun s Fergusonom zgodil po načrtovanem urniku, je Nurmagomedov prek svojega Instagram profila že nagovoril svoje najzvestejše privržence in jim sporočil nič kaj veselo novico.

Khabiba Nurmagomedova v zadnjih dneh obhajajo vse bolj črne misli glede obračuna s Tonyjem Fergusonom.
Khabiba Nurmagomedova v zadnjih dneh obhajajo vse bolj črne misli glede obračuna s Tonyjem Fergusonom. FOTO: AP

Nasedel obljubi?
"Kot sem uspel izvedeti, UFC že išče novega nasprotnika za Tonyja Fergusona. To pa zato, ker nimam možnosti vrnitve v ZDA zaradi dobro znanega razloga. Z ekipo sem se vrnil domov, ker sem dobil zagotovila vodstva UFC-ja, da bodo celoten dogodek UFC 249 preselili v Abu Dabi. Trenutno stanje je pač takšno, kot je. Želel bi, da so stvari popolnoma jasne, a v tem trenutku žal niso," je med drugim zapisal Nurmagomedov.  

O nevarnosti za uresničitev neljubega scenarija se je začelo govoriti glasneje takoj po sprejeti odločitvi ruske vlade, s katero je začasno prepovedala vse transportne in komercialne lete znotraj svojih letališč. Mnogi so bili prepričani, da bo zaradi dobrih medsebojnih odnosov s predsednikom države Vladimirjem Putinom Khabib izjema, ki potrjuje pravilo, a do tega očitno ne bo prišlo. Zdi se, da so možnosti za izvedbo dogodka UFC 249, na katerem bi Nurmagomedov v petem poizkusu le prišel do obračuna s Fergusonom, praktično nične. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

revolucija_mb
04. 04. 2020 13.12
"Leti znotraj svojih letališč." Zanimivo....pa je Rusija res velika. 🤦‍♂️ To ni novinarstvo, to je prepisovanje osnovnošolcev.
Pablo1119
31. 03. 2020 21.37
-4
Kr nješto majkemi...
avgustina
31. 03. 2020 21.19
+5
Bolj zanimiv kot borba, bi bil sigurno Roganov podcast.
Razumen osebek
31. 03. 2020 20.16
+4
OPUSDEI
31. 03. 2020 19.50
-2
kr neki... na ufc strani je še zmeraj veljavna borba