Borilni športi

Khabib stavi na rokoborske prijeme, a tudi Gaethje ima kaj za pokazati

Abu Dabi, 22. 10. 2020 18.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred aktualnim svetovnim UFC prvakom lahke kategorije Khabibom Nurmagomedovom in začasnim prvakom Justinom Gaethjejem je le še dan priprav do spektakularnega obračuna na otoku Yas v Abu Dabiju. Ameriški borec sicer ne skriva velikega spoštovanja do neporaženega Dagestanca, a v isti sapi poudarja, da ni brez možnosti. Prenos celotnega programa v okviru dogodka UFC 254 si boste lahko ogledali v soboto na Voyo od 20. ure naprej.

Na vprašanje novinarjev, ali se je zmožen obraniti od izjemno čvrstih rokoborskih prijemov aktualnega svetovnega prvaka, je začasni UFC prvak lahke kategorije Justin Gaethje odgovoril: "Vsak borec ima svoje prednosti in slabosti. Zmaga pa običajno tisti, ki zna svoje šibke točke obrniti sebi v prid. Vem, da ste prepričani, da ne bom kos izzivu, ki ga prinaša borba s Khabibom Nurmagomedovom, a ponavljam, da tako, kot sem pripravljen v tem trenutku, še nisem bil v svoji karieri."

Dvoboj med Khabibom Nurmagomedovom in Justinom Gaethjejem za naslov svetovnega UFC prvaka lahke kategorije si boste lahko to soboto ogledali v prenosu na Voyo od 20. ure dalje. Nikar ne zamudite!

Gaethje je v nadaljevanju poudaril, da ne pričakuje posebnih presenečenj s strani neporaženega Dagestanca (28-0). "Verjamem, da on ne bom spreminjal svojega sloga borbe. V tem je nedvomno najboljši na svetu. S čim se motiviram? S tem, da se vsak dan prepričujem, da me bo nadvladal v rokoborbi. Tako se precej lažje motiviram. Jaz sem "umetnik" in v vsakem trenutku sem pripravljen opraviti tisto, kar se od mene pričakuje. To pa je boj do zadnje kaplje krvi in znoja. V soboto bom dal vse od sebe, torej vse, kar v tem trenutku zmorem, bom pustil na tem oktagonu. In bil na koncu ponosen nase." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Boril se bom za starša'
Začasni prvak priznava, da si v pripravah na dvoboj ni ogledal niti ene stare Khabibove borbe. "Veste, jaz sem si vsako njegovo borbo ogledal že kot njegov privrženec. Občudovalec, če želite. Dejstvo je, da sem jaz prvi njegov nasprotnik, ki se mu lahko zoperstavi v rokoborbi. Jasno mi je, da mu ne smem dovoliti, da me pritisne ob ogrado. Če pa uspem spraviti borbo na sredino oktagona, potem so možnosti povsem izenačene," je prepričan Justin Gaethje, ki dodaja:  

"Vse, kar sem dosegel na svoji profesionalni športni poti, dolgujem svojima staršema. Onadva sta se marsičemu odrekla, da sta moji sestri, bratu in meni omogočila spodobno življenje. Zato jima jaz želim s to borbo vrniti za vse dobre stvari, ki sta jih storila zame. To, da bosta lahko z menoj na tem otoku, je nekaj najlepšega v tem trenutku. Upam, da jima bom lahko poklonil še kaj več kot le borbo do zadnje kaplje krvi in znoja." 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BellaCiao
23. 10. 2020 08.43
-1
ni šova brez Mc Gregor-ja
Trippin balls
23. 10. 2020 08.27
-1