Borilni športi

Khan še ni pozabil brutalnega nokavta: Mislim, da bi Canelo premagal tudi Mayweatherja

London, 15. 12. 2018 14.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred dvema letoma in pol je moč Saula "Canela" Alvareza na lastni koži izkusil Amir Khan. Slednji še ni pozabil neverjetnega nokavta, ki mu ga je v šesti rundi zadal Mehičan, zato Michael Fielding po njegovem nima niti najmanjših možnosti za ubranitev naslova prvaka v super srednji kategoriji po različici WBA. Prepričajte se na lastne oči, v nedeljo 16. decembra ob 2.00 na VOYO.

V kultnem Madison Square Gardnu je vse nared za veliki boksarski obračun, v katerem se bosta merila aktualni prvak Michael ’Rockey’ Fielding in izzivalec Canelo Alvarez. Mehičan je septembra v povratni borbi prekinil vladavino Genadija Golovkina, posledice udarcev pa so vidne še danes.

Srednja kategorija je septembra dobila novega prvaka, sodniki so po večinski odločitvi zmago prisodili Alvarezu.
Srednja kategorija je septembra dobila novega prvaka, sodniki so po večinski odločitvi zmago prisodili Alvarezu. FOTO: AP
Canelo se je razvil kot borec. Danes je tako veliko boljši, kot za časa, ko sva se udarila v ringu. Danes je izjemen borec. Amir Khan

Šibka točka mehiškega boksarskega superzvezdnika bi lahko bili dve brazgotini na obrazu, ki se vse od borbe z "GGG-jem" že niso uspele povsem poceliti. Fielding bi tako lahko z novimi udarci stanje na obrazu še poslabšal, a Alvarez je že zagotovil, da mu brazgotini ne bi smeli povzročati večjih nevšečnosti. Aktualni prvak se bo tako moral pošteno paziti, Canelo namreč do nasprotnikov ne čuti usmiljenja.

To je izkusil tudi Amir Khan, ki se je pred dvema letom in pol meril z Mehičanom. Slednji je obračun dobil v šesti rundi z brutalnim nokavtom. "Všeč mi je Rocky, je brilijanten fant, a boril sem se s Canelom... Mislim, da Rocky nima možnosti," je dejal Khan in nadaljeval: "Canelo je zver. Način na katerega je premagal Golovkina. Mislim, da ga nihče ne more zaustaviti."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Britanec je tako prepričan, da Canela ne zmore zaustaviti niti boksarski zvezdnik Floyd 'Money' Mayweather, ki se je sicer že pred časom upokojil, a se za čedno vsoto denarja vedno rad vrne v ring.

Američan je sicer leta 2013 porazil Alvareza, a je slednji prepričan, da je za to krivo predvsem pomanjkanje izkušenj. Pred časom je že priznal, da je pripravljen na povratni obračun z 'Moneyjem', samozavestno pa mu primat v ringu pripisuje tudi Khan. "Četudi bi se Mayweather vrnil v ring in se udaril z njim.. Mislim, da bi Canelo premagal tudi Mayweatherja," je zagotovil britanski boksar. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kuhankrompir
15. 12. 2018 18.39
+1
Proti Floydu je imel priloznost in mu ni uspelo. Prvi dvoboj z Golovkinom bi moral izgubiti, drugega pa je posteno zmagal. Mal prevec precenjen.
mariomandzukic
15. 12. 2018 16.17
+0
Canelo je trenutno najboljsi bokser,dalec naokoli..edini ki se je lahk zoprestavil Floydu,ko je se ta bil na vrhuncu..ko gledam tesko kategorijo in boksere ala Joshua,Furry,Wilder.,. so mi prav smesni v primerjavi z borci iz jazjih kategorij..
A si ti mal bogi
15. 12. 2018 15.45
+3
V šesti ali v tretji rundi?