Borilni športi

Khan želi 'pospraviti' še Brooka, ta mu vrača z enako mero: Videl boš zvezde!

Liverpool, 22. 04. 2018 10.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
0

Nekdanji svetovni prvak Amir Khan se je v velikem slogu vrnil v boksarski ring in že v prvi rundi opravil s Kanadčanom Philom Lo Grecom v Liverpoolu. Takoj po borbi je Britanec izzval Kella Brooka.

Posnetke boksarskih spektaklov, tudi sobotnega iz Liverpoola, si lahko ogledate na VOYO.

Povratek Amirja Khana v ring je bil spektakularen. Britanec se je v zadnjih letih med drugim posvečal tudi resničnostnemu šovu, Kanadčan Phil Lo Greco, ki je pred prihodom v Liverpool omenjal "psihično šibkost" nasprotnika in hitro zmago, pa je v Veliki Britaniji dobil vse prej kot to. Po vsega 40 sekundah se je še drugič znašel na tleh in sodnik je dvoboj prekinil.

Amir Khan.
Amir Khan. FOTO: AP

"Bil sem malce nervozen, toda vrnil sem se z velikim pokom," je dejal v domovini zelo priljubljeni 31-letni Khan. "Letos ali naslednje leto želim postati svetovni prvak," si je zaželel borec, ki je naslov prvaka v poltežki kategoriji seveda že imel, a se ni boril vse od poraza proti Saulu Alvarezu pred dvema letoma. Njegova osredotočenost se je z nemočnega Lo Greca nemudoma preusmerila na Kella Brooka, ki je borca iz Boltona spremljal s tribun.

Nisem si vzel niti dneva počitka
"Dolgo je živel od mojega imena," je 31-letnika iz Sheffielda, s katerim sta si že večkrat izmenjala ostre puščice, zbodel Khan. "V ringu me ni bilo že dve leti, a še vedno sem trdo delal, nikoli si nisem vzel dneva počitka. Želel sem nekaj dokazati s tem, ko sem se vrnil," pravi Khan, ki ga tako kot Brooka zastopa promotor Eddie Hearn.

"Ne prehitevam s to borbo (z Brookom, op. a.), toda od nje ne bežim. Boril se bom s Kellom Brookom in premagal bom Kella Brooka. Sem močnejši, boljši borec," dodaja Khan. 

Brook: Lahko gre v džunglo in lovi zvezde ...
Oglasil se je tudi Brook, ki je Khanu sporočil, da bo "videl zvezde", s čimer je povsem očitno namignil na rojakov nastop v resničnostnem šovu "I'm A Celebrity... Get Me Out Of Here!", kjer se je zbralo več takšnih in drugačnih zvezd.

"Amir, vsi navijači si želijo videti to borbo, jaz si jo želim. Lahko gre v džunglo in lovi zvezde, toda takrat, ko bo šel z mano tja notri, bo videl zvezde," pravi Brook, svoje pa je dodal tudi Hearn.

"Kell Brook nima rad Amirja Khana. Amir Khan nima rad Kella Brooka. Borba bi se morala zgoditi pred 12 meseci, pred dvema letoma. Še vedno imamo čas. Naj nam ne bo žal," pravi promotor obeh borcev, ki si lahko že zdaj obeta lep zaslužek.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.