Borilni športi

Kje se bosta udarila Joshua in Ruiz? Hearn hvali Cardiff, Mehičan zavrača borbo na Otoku

London, 05. 08. 2019 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mehičan Andy Ruiz Jr je prekrižal načrte Anthonyju Joshui, ki je ob svojem ameriškem prvencu utrpel prvi poraz. Britanec bo tako ob koncu leta imel priložnost, da v revanši popravi vtis, a se je zapletlo že pri izbiri lokacije za borbo. Ruiz ne namerava boksati na Otoku, po drugi strani pa se Joshua izogiba novemu srečanju v Ameriki.

Po bolečem porazu v Madison Square Gardenu, je misel na revanšo edina stvar, ki Anthonyja Joshuo ohranja v stiku z boksarsko elito. Britanec se je po porazu skesano umaknil žarometom, vse moči pa usmeril v povratni obračun z Andyjem Ruizom Jr, ki naj bi bil na sporedu še v tem letu, najverjetneje 14. decembra.

Joshua je zatrdil, da revanša ne bo v Ameriki. Ruizu se želi maščevati na domačih tleh.
Joshua je zatrdil, da revanša ne bo v Ameriki. Ruizu se želi maščevati na domačih tleh. FOTO: AP
Ne želijo priti v Veliko Britanijo, saj bi bila to zanje velika sprememba. Eddie Hearn
Revanša je določena po pogodbi, vendar se je zapletlo že v samem začetku. V Britančevem štabu so potrdili, da je načrtovanje novega boksarskega zmenka že v teku, nemalo preglavic pa jim je povzročila izbira lokacije. "Sedaj mislim, da že vem, kje bo potekala borba. Počakati moram še na nekaj papirjev, potem pa bomo novico objavili tudi uradno," je v pogovoru za Sky Sports dejal boksarski promotor Eddie Hearn in razkril: "Najverjetnejša izbira je Cardiff. Poleg tega so na seznamu še dve, tri nevtralne lokacije. Za te navija Ruiz, a če se bomo odločili za Wales, potem bo borba pač v Walesu."

Ob tem je Hearn poudaril, da Mehičan kaj dosti besede pri sami izbiri le ne bo imel, čeprav je novi težkokategorni šampion izrazil željo po borbi na domačih tleh. "Ne želijo priti v Veliko Britanijo, saj bi bila to zanje velika sprememba. Zavedamo se svojega položaja, z vsem spoštovanjem do Ruiza, bomo na koncu mi tisti, ki bodo določili lokacijo," je zagotovil Hearn in še enkrat označil stadion v Cardiffu kot najprimernejšo lokacijo za revanšo.

Ruiz razmišlja tudi o Los Angelesu in Las Vegasu.
Ruiz razmišlja tudi o Los Angelesu in Las Vegasu. FOTO: AP

Ruiz zavrača predlog o revanši na Otoku

Prvak težke kategorije po verzijah IBF, WBO in WBA je za Hearnove načrte že izvedel in izrazil veliko nestrinjanje z idejo o borbi na britanskih tleh. "To se ne bo zgodilo. Pogajanja med ekipama so še vedno v teku, podajamo si žogico. Sam bi se z veseljem ponovno pomeril v Madison Square Gardenu, pa tudi The Staples Center v Losa Angelesu in Las Vegas bi bila kot nalašč za to," je svoje prepričanje izrazil Ruiz Jr.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Boksar 1995
06. 08. 2019 09.38
+2
Vse se bo vidl na povratni borbi
bikoborec69
05. 08. 2019 16.49
-1
Kaj bo AJ ponovno prodal dvoboj
bogdajmir
05. 08. 2019 17.03
+3
mislim, da je dovolj zaslužil s prejšnjim padanjem na tla, zdaj mora nazaj dobiti pasove in na podlagi teh narediti načrt za služiti v naprej, nenazadnje je njegova prva izjava po porazu bila: "sicer sem izgubil, ampak bo to dobro za medijske hiše" - definitivno niti malo sumljivo, he he
blef
05. 08. 2019 17.59
+13
JackSparrovwvw
06. 08. 2019 09.28
-9
Če bi blo pošteno, bi debelinko ležal v prvi rundi.