Borilni športi

Kmalu spopad velikanov težke kategorije: Miočić vs. Ngannou drugič

Ljubljana, 15. 03. 2021 14.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred ljubiteljicami in ljubitelji mešanih borilnih veščin je zelo zanimiva druga polovica aktualnega meseca, ki med drugim prinaša borbo za naslov (oz. ubranitev) naslova svetovnega prvaka v težki kategoriji med branilcem naslova Stipetom Miočićem in njegovim starim znancem Francisom Ngannoujem.

Zdaj je tudi uradno potrjeno, da se bosta na borilnem spektaklu UFC 260 v lasvegaškem kompleksu APEX v noči s 27. na 28. marec za naslov svetovnega prvaka v kraljevi kategoriji pomerila branilec naslova Stipe Miočić in njegov prvi izzivalec Francis Ngannou.

Ta novica je razveselila številne privrženke in privržence tega športa, saj bo na omenjenem dogodku na sporedu še en obračun za šampionski pas, in sicer v peresno lahki kategoriji med Alexandrom Volkanovskim (branilec naslova) in drugopostavljenim izzivalcem Brianom Ortego

Če k temu dodamo še dvoboj med nekdanjim svetovnim prvakom Tyronom Woodleyjem in Vicentejem Luquejem, je krog sklenjen. A vrnimo se na kratko še 'težkokategornikoma' Miočiću in Ngannouju, ki bosta po januarju 2018 uprizorila povratni obračun, potem ko je ameriški borec hrvaških korenin pred dobrimi tremi leti v bostonskem TD Gardnu v zelo intenzivni borbi zasluženo ugnal kamerunskega 'hrusta'. Čeprav večina stavničarjev vlogo favorita pripisuje tokratnemu izzivalcu (1,70 – 2,15), je jasno, da Ngannouja – če se bo želel okititi z naslovom svetovnega prvaka – znova čaka zelo zahtevno delo.    

Dodajmo, da se bosta v oktagonu pomerila tudi priljubljeni Sean O'Malley in nekoč eden od največjih brazilskih talentov, Thomas Almeida.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Shisui
16. 03. 2021 10.57
+2
Stipe ga lahko vzame v šolo boksa, prav smešno je bilo gledati njuno prvo borbo, Francis je močan in velik ampak tehnike mu pa še kako manjka.
mr.puff puff
15. 03. 2021 16.59
+3
Stipe zmaga tretja runda k bo gorila ze utrujena
mirnes78
15. 03. 2021 16.51
-6
Gremooo Ngannou, Stipe nima šanše več
poper00
15. 03. 2021 19.50
+3
Ja od praznega mahanja se bo smrtno prehladil