Borilni športi

'Ko zaključi z boksom, bo Tyson Fury prestopil med MMA borce'

London, 04. 09. 2021 13.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Oče odličnega britanskega boksarja Tysona Furyja, John Fury, je v enem od pogovorov izjavil, da se bo njegov sin po zaključku boksarske kariere posvetil mešanim borilnim veščinam. "Tyson je vsestranski talent, ni močan le v rokah, zato lahko trenira več različnih športov. Prepričan sem, da bi bil lahko zelo uspešen tudi v MMA-ju," pravi John Fury.

Eden od najboljših težkokategornikov ta hip Tyson Fury se vneto pripravlja na zaključek trilogije z ameriškim rivalom Deontayjem Wilderjem, ki ga je Britanec v drugi medsebojni borbi premagal precej lažje od pričakovanj.

Če se je uvodna borba končala z (neupravičeno) neodločenim izidom, pa je bila druga, kot že rečeno, povsem v znamenju Furyja, ki bo tako 9. oktobra branil šampionski pas v težki kategoriji različice WBC. Dober mesec dni pred omenjenim obračunom je oče britanskega boksarja v zanimivem pogovoru za spletni portal JOE spregovoril tudi o sinovih načrtih za prihodnost, ko bo boksarske rokavice dokončno postavil v kot. "Poznavajoč Tysona, sem prepričan, da se bo po zaključku boksarske kariere posvetil še kakšnemu drugemu športu. Najverjetneje MMA-ju, ki ga naravnost obožuje. Kar vprašajte Darrena Tilla (MMA borca, op. a.), kaj si misli o njegovih sposobnostih v kletki. Moj sin ni močan le v rokah, ampak je lahek tudi v nogah, zato mu klasična rokoborba in tudi druge borilne veščine niso tuje. Prepričan sem, da bi bil lahko uspešen tudi v MMA-ju. Zelo uspešen," je prepričan John Fury, ki dodaja, da Deontay Wilder ne bo predstavljal (pre)visoke ovire za njegovega sina v tretji borbi v začetku prihodnjega meseca.

Tyson Fury (na sliki desno) je po mnenju njegovega očeta Johna Furyja veliki favorit tudi v prihajajočem tretjem medsebojnem obračunu z ameriškim rivalom Deontayjem Wilderjem (levo).
Tyson Fury (na sliki desno) je po mnenju njegovega očeta Johna Furyja veliki favorit tudi v prihajajočem tretjem medsebojnem obračunu z ameriškim rivalom Deontayjem Wilderjem (levo). FOTO: AP

"Da se razumemo, ne podcenjujem nikogar, a Tyson bo borbo pričakal odlično pripravljen. V celo boljšem psihofizičnem stanju kot drugo, ki jo je zlahka dobil. Ko še enkrat opravi z Wilderjem, pa je skrajni čas, da se pomeri z Anthonyjem Joshuo. Menim, da boksarski privrženci komaj čakajo na obračun dveh trenutno najboljših boksarjev na svetu."

Še pred tem pa bo moral Joshua uspešno opraviti z Oleksandrom Usykom, ki bo vse prej kot lahek zalogaj.   

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DuhSaSjekirom
04. 09. 2021 17.48
+1
Nezna niti brcat, kje je se wrestling in parter. Samo zbudil bi se v bolnici z amnezijo.
marjanović.dražen
04. 09. 2021 17.43
+2
Pojedu bo tla
silly
04. 09. 2021 15.38
+0
Bo pol za zabit folk zrežirane boje bojeval in milijone služil. Ovce še tako 1000 let ne bodo skapirale, da jih nateg...jo.
kekec_pokec
04. 09. 2021 15.33
+0
Taysona čaka ista usoda, kot gobezdača McGregorja. poraz za porazom in pozaba
124091204
04. 09. 2021 21.14
-1
"Pozaba", zato ga pa še vedno omenjaš :D
ata_jez
04. 09. 2021 15.13
+3
Ko mu bo kak obrcal te nogice, ne bodo več tako 'lahke'.